0

„Магията на цветовете“ е съставена от над тридесет художествени творби от областта на живописта, в които Tасим Кадрия с внасяне на повече колорит се опитва да изгради позитивен поглед към света и живота. Посетителите галерията на КИЦ в София, на ул. „Оборище“ 7, имат възможност да видят тази изложба до 10 септември.

СНИМКИ ОТ ИЗЛОЖБАТА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Магията на цветовете

Tасим Кадрия е роден на 1 август 1961 в Слупчане, Северна Македония. Основното си образование завършва в  ОУ „Йета е ре“, в село Слупчане. Средното си образование завърша през 1981 година в Куманово, в гимназията „Гоце Делчев“.

През 1982 година се записва във Факултета по изобразително изкуство. Завършва „Педагогика по изобразително изкуство“ в университета „Св. Св. Кирил и Методий“ през 1984 година в Скопие, в класа на проф. Ристо Калчевски.

Източник: Георги Димитров / Vesti.bg

През 2008 г. завършва и „Живопис“ в същия факултет. От 1984 г. до днес е преподавател по изобразително изкуство в ОУ „Фаик Коница“ в село Слупчане.

Свои три самостоятелни изложби през 2017 г. поставя в българските градове Варна и Карлово.  

Има участия в групови изложби из градовете на Северна Македония: Скопие, Куманово, Кавадарци, Гостивар, както и в с. Слупчане. Също така, има участия в изложби из градовете на България: София, Велико Търново, Смолян, Ямбол, Севлиево и град Елена.         

Изложбата е част от Годишната програма на Културно-информационния център на РСМ в София и е подкрепена от Министерството на културата на Северна Македония.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@