Н ай-важната стъпка от приготвянето на пухкав козунак е хубавото и продължително омесване на тестото.
Ако искате да зарадвате семейството си с домашно приготвен великденски хляб, но не се чувствате уверени в уменията си да месите, рецептата на Милена за козуначен кекс, е точно за вас.
Нужните ни продукти са:
350 гр. брашно
1 п. суха мая
120 гр. масло
160 гр. захар
120 мл. прясно мляко
3 яйца
2-3 п. ванилия
сол
кората от един лимон или портокал
и нещо за пълнеж
Всичко, което трябва да направите, за да се насладите на вкуса на домашно приготвен козунак, е да смесите съставките в реда, показан във видеото на vbox7.com “Да сготвим с Милена“.
Накрая добавяте любимия си пълнеж за козунак, например стафиди и готово.
Да ви е сладко!
Още по темата:
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!