К роасаните с масло са типична френска закуска, но днес кулинарният вологър Диди ни показва, че с няколко яйца, малко захар, мляко и сметана, лесно могат да се превърнат в апетитен сладкиш.
Необходими продукти:
8 кроасана с масло
2 банана
200 г. шоколад
200 мл. сметана
170 мл. прясно мляко
2 ванилии
3 яйца
70 г. захар
Начин на приготвяне:
Смесете в купа сметаната, захарта, млякото и яйцата. Разбийте и добавете ванилия.
Накъсайте кроасаните на малки парчета и подредете половината в тава за печене. Върху тях разпределете бананите и шоколад.
Сложете останалата част от кроасаните, още шоколад и залейте с яйцата и млякото. Печете на 180 градуса до готовност.
Вижте още сладки предложения:
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!