3

С парите идват и жените, казват хората. Някои наистина успели мъже предпочитат да имат до себе си по-скромна жена, която да не им похарчи цялото богатство, каквито примери има по-долу.

Други влизат в историята освен с постиженията си, и с най-скъпите разводи.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ НЯКОИ ОТ ТЕЗИ КРАСАВИЦИ И БОГАТИ МЪЖЕ

Марая Кери и Джеймс Пакър

Миналата година стана ясно, че идва краят на приказката между Джеймс Паркър и Марая Кери. Милиардерът, който планираше пищна сватба с певицата, в крайна сметка й показа червен картон, защото дамата го побъркала с прищевки, включително и с екскурзии за кучетата й. 

Богаташът плати прекалено много - и за нейната идея за шоу „Светът на Марая“. Звездата имала амбицията да бие по популярност Кардашиян, но предаването й било тотален провал. След разрива Марая получила само годежния пръстен, както и правото да запази някои подаръци. Бижуто струва цели 10 милиона долара, така че не е изненадващо, че изпълнителката настояла да го задържи, като компенсация за разбитото си сърце.

Джеймс Пакър й поднася годежен пръстен с диамант с тегло 35 карата

Това е трети провален почти брак за Марая Кери. Преди години тя бе омъжена за Томи Мотола, който я направи звезда, но когото заряза заради твърде големите му изисквания. След това се събра с Ник Кенън, но двамата се разведоха. Певицата бързаше да финализира развода, за да се събере с Джеймс Паркър, но в крайна сметка и тази й връзка претърпя провал.

Преди 4 години стана ясно, милиардерът и шеф на News Corp

Рупърт Мърдок се развежда с третата си съпруга Уенди Дън Мърдок. 

86-годишният милиардер призна тогава, че неговият брак с 48-годишната Уенди е непоправимо разбит от повече от шест месеца.

Кои са звездите с най-скъпи годежни пръстени в историята

Австралийско-американският медиен магнат и родената в Китай американска бизнесдама се ожениха през 1999 г. Новината за техния развод бе разпространена броени дни преди "Нюз корпорейшън" да бъде разделена на две компании. Едната от тях поема издателския и медийния бизнес на Мърдок, а другата - развлекателния.

Дън има впечатляваща биография -  диплома от бизнес факултета на Йейл, няколкогодишен трудов стаж в News Corp, редовно практикуване на йога.

Богатството на медийния магнат надхвърля 12, 3 милиарда долара. Той е един от най-богатите хора в света.

Мърдок се среща с бившата си жена през 1999 г., докато тя работи за една от компаниите на Мърдок, който вече има няколко брака. Въпреки че той е с 38 години по-голям от Дън, те имат две дъщери. Разводът им по взаимно съгласие е известен като един от най-скъпите в историята. Дън още държи мезонета в Манхатън на стойност 44 млн. долара, а момичетата им ще наследят една трета от имуществото  на Мърдок.

Малко след това магнатът отново мина под венчило

- той се ожени за четвърти път преди година, седмица преди да навърши 85 години. Новата му половинка е бившата изгора на рок динозавъра Мик Джагър и Брайън Фери - Джери Хол. 59-годишната модна икона, издокарана в рокля на Вивиан Уестууд за над 10 000 евро, описа сватбата си като "абсолютно невероятна".

Двамата се врекоха в пищната лондонска резиденция "Спенсър хаус", построена от предците на покойната принцеса Даяна. Официалната церемония се състоя ден по-късно в църквата "Сейнт Брайд", известна като Църквата на журналистите или Духовния дом на медиите, защото се намира на "Флийт стрийт" до редакциите на няколко издания, сред които в. "Таймс" и в. "Сън".

На уж интимната церемония се бе събрала част от артистичния елит на Лондон, политици и бизнесмени. Сред гостите бяха сър Майкъл Кейн, композиторът Андрю Лойд Уебър, художничката Трейси Емин, драматургът Том Стопард, Боб Гелдоф, бившият член на "Ролинг стоунс" Бил Уайман и скандалната бивша главна редакторка в империята на Мърдок Ребека Брукс. Свидетели на церемонията бяха и повечето от десетте деца на двойката - Мърдок има 6 от трите си предишни брака, а Хол - 4 от фронтмена на "Ролинг стоунс". На сватбата беше и бившата съпруга на Мик Джагър Бианка, която напусна Джагър заради изневярата му с Хол.

Най-новата светска двойка в Лондон се врече само два месеца, след като оповести годежа си, а още няма и година откакто двамата започнаха връзката си миналото лято. Макар Джери Хол да беше жената до Джагър цели 22 години (9 от които официално), през 1999 г. бракът им беше обявен от съда за недействителен. Моделът е родена в бедно семейство в Тексас. Баща й е тираджия и алкохолик, който тя не запомня с добро. През 1978 г. 21-годишната Джери участва в модно шоу. "Понякога си мисля, че в края на подиума стои правилният човек, който ще ме отведе далеч от цялата тази лудост", моли се тя тогава. И молитвите й изглежда са чути.

От развода си с Джагър тя спечели 40 милиона долара. 

И още нещо за бившите съпруги на Мърдок - разводът му с втората му жена Анна, стана най-скъпият в история - 1,7 млрд. долара.

Милиардерът Илон Мъск се разведе и то два пъти с актрисата Талула Райли.

Основателят на високотехнологичните компании SpaceX и PayPal и Tesla Motors и британката се ожениха за първи път през 2010 година, след което се разведоха през 2012-та, за да сключат брак отново година по-късно.

Според слуховете отношенията между съпрузите са силно влошени от края на 2014-та, а двамата не живеят заедно от шест месеца.

30-годишната Талула, позната от филмите „Тор: Светът на мрака“, „Гордост и предразсъдъци“ и „Генезис“ и роденият в Южна Африка Илон, който също така има американско и канадско гражданство, се развеждат за втори път.

Предприемачът също се е пробвал като актьор. Той имаше малка роля в „Железният човек 2“ и е участвал в сериала „Теорията за Големия взрив“. Мъск и Райли нямат деца, но той има петима сина от предишната си съпруга – Жюстин Мъск.

Преди месеци стана ясно и че Мъск е взел решение да приключи

sвоите отношения с актрисата Амбър Хърд, която е и бивша съпруга на Джони Деп. За раздялата на горещата в последните месеци двойка съобщи "Дейли Мейл". Мъск разбрал за някои особености в поведението на приятелката си, които се оказали неприемливи за него. "Амбър може много добре да манипулира и да бъде егоистична. Илон се върна в Лос Анджелис, докато тя от своя страна "ближе раните си" в Австралия", цитира изданието своя събеседник. 

С 13,9 млрд. долара Мъск е класиран на #21 в списъка на Forbes на най-могъщите хора в света. 

Следващата история е за една арабска приказка. 

Амира Ал Талил е бивша съпруга на саудитския принц Ал Уалид бин Талал. Тази свободолюбива красавица наистина не се вписва в порядките на строго мюсюлманската държава, в която е родена и живее. Красивата Амира с маслинени очи и матова кожа е получила образованието си в САЩ, отказа традиционното ислямско облекло и етикет и подчертава европейския си стил. За ужас на кралското семейство отказва да ползва услугите на шофьор, ами има личен автомобил, който управлява сама.

Красавица с мъжа си и принц Чарлз: 

Амира се омъжва за внука на някогашния крал - Алуалид бин Талил бин Абдулазиз Алсауд, който има състояние от 20 милиарда долара. За разлика от мнозина той няма няколко съпруги, а когато се влюби в нова жена се развежда с предишната и се жени за нея. Всъщност той се развежда с Амира през 2013 година, а преди това брат му г помоли да контролира публичните й изяви. 

През 2015 г. принцът е обявен от Форбс за 41-ия най-богат човек в света.

Тайгър Уудс някога бе най-великият голфър.

Винаги и навсякъде той бе любимец. До съпружеската драма с Елин Нордегрен. Всички знаем, че той е изневерил и оттогава уменията му на тревата вече не са същите. След развода Нордгрен мълчеше, но през 2016 г. тя реши да говори - "Той е велик баща". 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари 3
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

3 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

ж

Миньори и енергетици излизат на протест

България Преди 31 минути

Исканията им са експлоатацията на въглищните централи да продължи и след либерализацията на пазара на електроенергия

Йеменските хути са атакували американски и израелски кораби в Индийския океан

Йеменските хути са атакували американски и израелски кораби в Индийския океан

Свят Преди 41 минути

Това съобщи военният говорител на групировката

Започва делото за смъртта на 14-годишното момче на пешеходна пътека в София

Започва делото за смъртта на 14-годишното момче на пешеходна пътека в София

България Преди 1 час

На подсъдимата скамейка ще застане Петър Тодоров

TikTok ще бъде забранен, ако не бъде продаден

TikTok ще бъде забранен, ако не бъде продаден

Технологии Преди 1 час

Решението може да промени сегмента на социалните мрежи

Силяновска води убедително пред Пендаровски

Силяновска води убедително пред Пендаровски

Свят Преди 7 часа

Избирателната активност в РС Македония е била около 48%

Най-после САЩ дадоха на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Най-после САЩ дадоха на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Свят Преди 9 часа

Оръжията са пристигнали този месец

Пробив на Русия в Украйна, какво се случва

Пробив на Русия в Украйна, какво се случва

Свят Преди 10 часа

Все още не е ясно как украинската армия възнамерява да спре настъплението на руснаците

<p>Василев: Внесохме искането за оставката на председателя на Народното събрание</p>

Асен Василев: Внесохме искането за оставката на председателя на Народното събрание

България Преди 11 часа

Петков обясни, че подписите са събрани от ПП и БСП

Главчев: До 15 май плащаме на земеделците парите по украинската помощ

Главчев: До 15 май плащаме на земеделците парите по украинската помощ

България Преди 11 часа

Той определи среща като безпрецедентна

Радев: Напълно подкрепям Главчев, за който и да е министър

Радев: Напълно подкрепям Главчев, за който и да е министър

България Преди 12 часа

Радев: Договорът с „Боташ” може да бъде много изгоден

Регистрацията за изборите приключи

Регистрацията за изборите приключи

България Преди 12 часа

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в ЦИК заявление за регистрация

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

Свят Преди 12 часа

Първият транш от 4,5 млрд. евро беше предоставен на Украйна на 20 март

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

България Преди 13 часа

Консолидираните приходи на Групата за 2023 г. нарастват със 7% на годишна база, достигайки до 2 791 млн. евро

За първи път в Европа един от големите телекомуникационни оператори  демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

За първи път в Европа един от големите телекомуникационни оператори демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Технологии Преди 13 часа

Това приложение на технологията ще допринесе значително в областта на транспорта на бързооборотни малотрайни стоки и храни

ЕП прие първите по рода си правила срещу насилието над жени

ЕП прие първите по рода си правила срещу насилието над жени

Свят Преди 13 часа

Новите правила имат за цел да предотвратят насилието, основано на пола, и да защитят жертвите

Хаити

Ситуацията в Хаити е "катастрофална“ и става все по-лоша е влошава

Свят Преди 13 часа

Три милиона деца в островната страна се нуждаят от хуманитарна помощ, но така и не могат да я получат