9

П редставете си, че внезапно сте се транспортирали във времето с повече от 50 години до къщата на вашата прабаба.

Повечето от стаите са доста познати: стиловете са по-малко модерни, сигурни, но подредбата е една и съща. Кухнята обаче е различна.

Всички основни "играчи" са на място - мивката, печката, но те далеч не приличат на днешните модерни, понякога сложно изглеждащи форми и дизайни.

И останалата част от кухнята е различна - стандартните шкафове и плотове, които сме свикнали да виждаме, са съвсем различни.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ КАК СА ИЗГЛЕЖДАЛИ КУХНИТЕ ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 50 ГОДИНИ

Отваряме прашните сандъци на миналото, за да си припомним как са изглеждали кухните в близкото минало. В галерията сме подбрали снимки, някои от които показващи действителността в американските или английски домове, а други - в българските. 

Много от нас все още си спомнят почти изцяло обзаведените кухни, които "идват" готови с построяването на новия панелен блок, в който стопаните се наместват. 

Кухнята в панелния апартамент от 80-те години на XX в. е с еднотипни талашитени кухненски шкафове – отново дар от държавата.

Как изглеждаше българският дом през соца (СНИМКИ)

В тях се подреждат фаянсови сервизи от завод "Китка" в Нови Пазар. Задължително присъстват и белите плочки. Почти всяко домакинство притежава "парти грил", които и днес се срещат.

Не може да отречем, че са полезен уред, най-вече през лятото. Печка "Мечта", пералня "Перла"... все уреди с култова слава. 

В американските и английски кухни от този период преобладават кухни с вградени фурни, в този период стопаните там предпочитат кухненските шкафове да са изцяло от дърво.

Вижте повече от различните кухни в галерията горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@