Корнелия Нинова: Нека довършим промяната докрай и в нея да има сигурност и грижа за всеки един човек
0

З дравейте, скъпи социалисти, симпатизанти, коалиционни партньори от голямото ляво обединение и гости. Здравейте деца, младежи, майки и бащи, баби и дядовци. Добре дошли на нашата Бузлуджа. Хора от цяла България - млади и стари, на различни възрасти и с професии, но заедно, водени от общ идеал за справедливост, солидарност.  мир и равенство. Добре дошли. Днес сме тук, за да почетем героите и предците ни - Хаджи Димитър и четниците му, на антифашистите от Габровско-Севлиевския отряд, на Димитър Благоев-Дядото и неговите съмишленици, които положиха началото на връх Бузлуджа преди 130г. 130 години борби, ставане и падане, грешки и възход, но винаги със стремеж към по-доброто бъдеще на България.

И когато са умирали с песен на уста, и когато са построили с ръцете и ума си съвременна България, нашите предци са водени само от едно - от любовта към Отечеството. Поклон пред тяхното дело. 

Много от мечтите им останаха мираж. Чистата и свята република се оказа  поробена от свои държава. В правовата и социална България цари беззаконие и нищета. Суверенната и независима България се превърна в разграден двор на чужди интереси. Преди 4 години тук си дадохме дума, че тръгваме на борба с този модел и удържахме на тази дума. 4 години се борихме на 4 фронта - срещу задкулисието в партията, в държавата, срещу тяхната мощна пропагандна сила и срещу външните сили, които ни натискаха да променим същността си. Издържахме, не се предадохме и не се продадохме благодарение на вас. Поклон на вашите почтеност, морал и чистота, вяра и сила. Промяната започна от нас - започна преди 4 години, продължи на 4 април, продължава и в действията на служебния кабинет.

Но тепърва предстои нейното продължение. Промяната започна от нас и е наш дълг да я завършим.

Скъпи социалисти,

Напоследък някой се опитва да злоупотребва с нашите усилия и да ни нарича статукво. Няма да го позволим. Къде бяха новите проекти, когато българските социалисти ни преследваха, уволняваха и гонеха, само защото мислихме различно и сме социалисти. Къде бяха, когато от трибуната на българския парламент ни пращаха в Сибир. Когато бяхме при хората в Странджа, а ни обвиняваха, че сме заплаха за националната сигурност и ни водеха в полиция и прокуратура. Къде бяха, когато само ние се изправихме срещу корупцията и Бойко Борисов изправи строителните машини срещу нас в протест срещу опозицията. Протест срещу опозицията. 

4 години те мълчаха или се подмазваха на самодържеца. Затова няма да позволим да се подменя истината за нашата последователност, усилия и принципност като опозиция и алтернатива. 

Днес бивши социалисти, за които всички тук са работили, се отричат от нас. Днес внуци на комунисти и деца на социалисти се отричат от биографиите си само с една цел - власт. Нека не позволяваме на тези малки проекти да се качват по раменете на БСП. Българският народ се е нагледал на партии-еднодневки. Каквото и да говорят за нас, нас ни има 130 години, ще има още много по 130. Но ние сме тук, защото имаме кауза - тя не е просто влизане във властта, а справедливост и добруване на българския народ.

Скъпи български граждани,

изострете сетивата си, отворите душите си, очите и ушите си. Да, моделът ГЕРБ и Борисов е разклатен, но не си е отишъл. Нека направим връщането му невъзможно. Нека не позволим промяната да стане подмяна. Крачка ни  дели от промяната до подмяната. Нека не позволяваме старите кукловод да се оттеглят в сенки временно и да ни предложат уж нов проект на стария модел. Ние искаме истинска промяна и не ви я предлагаме като концерт на чалга или патриотични песни. Предлагаме ви я като план за бъдещето на България. Защото знаем какво трябва да направим. Можем да го направим. Защото искаме правова държава, в която всички са равни пред закона, а не богатите по-равни от бедните. Искаме справедливост за извършени престъпления. Искаме социална държава. Искаме да имаме български народ и да не изчезне в демографската катастрофа. Достойни заплати и пенсии. Този народ да е здрав. Да диша чист въздух, да яде чиста храна и да ходи по българската земя, която да ни храни. Това е нашият план за България. И най-вече - да се преборим с бедността и нищетата.

Скъпи майки и бащи, баби и дядовци,

не забравяйте, че сте наша първа грижа и първа стъпка в 46-то НС. 

Както и да се съпротивляват, преизчисляване на пенсиите ще има, ако ще и да е условие за създаване на кабинет. И да не ви заблуждават, че няма пари - крадоха 10 милиарда годишно, а пенсиите струват милиард и половина. Ще има Закон за възрастните хора, защото заслужават достойни старини. Имате право на социален живот и социална активност. Ще има 9 процента ДДС на лекарствата, защото не може да делите стотинките между хляба и здравето. 

Мили млади хора, с деца, с колички. 

Бъдещето е пред вас. Каквото и да правим, ако няма народ, за когото да го правим, няма никакъв смисъл. Затова за вас ще има необлагаем минимум 500 лв. за доходите ви за всяко дете.  Майчинството през втората година ще бъде 10 минимални работни заплати. Ще има безплатни детски градини и ясли за децата ви. Безплатни учебници и лекарства за децата, помощ на майките-студентки, за да могат да учат и отглеждат спокойно бъдещото поколение. 

Скъпи социалисти, 

искаме и нашият народ да бъде здрав. Болниците няма да бъдат търговски дружества, каквото и да струва това като усилие. 

Ще ни убеждават, че това е невъзможно. Не искаме нищо друго освен Конституцията да се изпълнява - в нея пише, че всеки български гражданин има право на безплатно здравеопазване. Това искаме за българския народ. Пак там пише, че средното, основното и висшето образование в държавните, общински училища и университети е безплатно. Затова искаме достъп до безплатно образование. Искаме по един учебник за един клас за един предмет в цялата страна и в него да пише истината за България. Да пише истината за нашата култура, ценности, традиции, за силата на българската духовност. Искаме 1 % от БВП да бъде за култура. Нека да отдадем уважението си към хората, които в най-трудните години поддържат нашите дух и ценности - читалища, библиотеки, хора на изкуството. 

Искаме българската земя да храни българския народ, защото е възможно. Затова нашата грижа ще бъде към малък и среден бизнес, към производители на българско месо, мляко, плодове и зеленчуци, ще има напоителни системи, ще има тържища. Ще има чиста природа, въздух и земя. Ще върнем суверенна и независима България, в която чужди войници не могат да нахлуват в българска собственост безнаказано. В която нашите съседи не виждат европейското си бъдеще на гърба на българския национален интерес. Независима и суверенна България, която поддържа приятелски и добросъседски отношения и диалог не само със съседите ни, но и с Русия, защото това диктува нашия национален интерес.

Вярвам, че ще запазим децата си момчета и момичета, а не нещо трето. И че няма да бъдем родител 1 и родител 2, а все още майки и бащи на бъдещето на България. Нека бъдем европейци, но не втора ръка, а равностойни на всички европейски народи - такива, каквито сме и каквото заръча да бъдем Васил Левски. 

Изстраданата ни промяна ще бъде заслужена победа на 11 юли с номер 4 и БСП за България. Днес не сме сами в този път. Във време на омраза и раздяла, на агресия, на време, в което политиците използват принципа  "разделяй и владей", за да останат власт, ние се обединихме в новото голямо ляво обединение вече от 18 партии. Нека заедно, още по-силни, зад общ идеал и  кауза, да вървим към победата. Дано да започнем още в неделя, в Благоевград. Нека пожелаем на другарите ни в Благоевград победа. 

Скъпи български граждани, където и да се намирате, в България и по света промяната на вашия живот е във вашите ръце и в нашите възможности. На едно възрожденско читалище, на входа, стои надпи: "Помогни ми да те възвися". Нека да си подадем ръка, заедно да възвисим България, да я изведем на пътя на добруването на българския народ. Нека заедно да довършим промяна докрай. Нека да има сигурност в нея и тя да бъде с грижа за всеки един от вас. С грижа за теб!

Това съдържание е част от платената изборна рубрика на сайта.

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Избирателна активност към 11.00 ч. по данни на ЦИК

Избирателна активност към 11.00 ч. по данни на ЦИК

България Преди 1 минута

Общият брой секции, в които ще се гласува на 2 октомври в страната и извън страната са 12 934

Колко са нарушенията, свързани с изборите от началото на предизборната кампания

Колко са нарушенията, свързани с изборите от началото на предизборната кампания

България Преди 23 минути

Постановени са 378 откази за образуване на разследване с оглед липса на данни за извършени престъпления

Демерджиев: Няма данни за сериозни престъпления

Демерджиев: Няма данни за сериозни престъпления

България Преди 37 минути

Имаше няколко секции, които отвориха с леко забавяне, защото не можаха да се сформират секционните избирателни комисии, каза служебният министър на вътрешните работи

Борисов: Гласувах, за да може този рекет върху българите да престане

Борисов: Гласувах, за да може този рекет върху българите да престане

България Преди 1 час

"Влизането в еврозоната трябва да е първата и най-важна задача", посочи лидерът на ГЕРБ

Радев: Гласувах в подкрепа на демократичния процес в България

Радев: Гласувах в подкрепа на демократичния процес в България

България Преди 1 час

Страната ни има нужда от силни и легитимни институции, заяви президентът

Христо Петров: Отне ми само 9 секунди да гласувам

Христо Петров: Отне ми само 9 секунди да гласувам

България Преди 1 час

Той е водач на листата на “Продължаваме Промяната” в 25-и МИР в София

54 станаха жертвите на урагана "Иън" във Флорида, Северна Каролина и Куба

54 станаха жертвите на урагана "Иън" във Флорида, Северна Каролина и Куба

Свят Преди 2 часа

Той връхлетя САЩ като стихия от четвърта категория

<p>Гълъб Донев:&nbsp;Гласувах за народни представители, които ще решават истинските проблеми на хората</p>

Проблеми с машината в секцията на служебния премиер, даде три пъти грешка

България Преди 2 часа

Наложи се повикването на техник три пъти в рамките на няколко минути

Костадинов: България има два пътя пред себе си, гласувах за промяна

Костадинов: България има два пътя пред себе си, гласувах за промяна

България Преди 2 часа

Това каза лидерът на "Възраждане" след като гласува

Нинова: Гласувах за сигурност и спокойствие във всеки български дом

Нинова: Гласувах за сигурност и спокойствие във всеки български дом

България Преди 2 часа

Лидерът на БСП упражни правото си на глас в столичното 25 ОУ "Петър Берон" в кв. Лагера

Мустафа Карадайъ упражни правото си на глас

Мустафа Карадайъ упражни правото си на глас

България Преди 2 часа

Той гласува в 1-ва секция на основно училище „Пейо Яворов” в Кърджали

Румен Христов: Гласувах за стабилно управление

Румен Христов: Гласувах за стабилно управление

България Преди 2 часа

Той упражни правото си на глас във 2 СУ “Акад. Емилиян Станев”

Стефан Янев: Българите трябва да гласуват за собственото си бъдеще

Стефан Янев: Българите трябва да гласуват за собственото си бъдеще

България Преди 3 часа

"Надявам се, че електоралната подкрепа ще дойде от всеки един български гражданин", заяви той

Избирателна активност към 10.00 ч. по данни на "Тренд"

Избирателна активност към 10.00 ч. по данни на "Тренд"

България Преди 3 часа

Изборният ден започна в 07.00 ч.

Как да проверим в коя секция гласуваме на изборите в неделя

Как да проверим в коя секция гласуваме на изборите в неделя

Избори 2022 Преди 3 часа

И какво да направят избирателите, които не намират имената си в публикуваните избирателни списъци?