Сидеров: Бургас се управлява от феодалите Николов и Симеонов
Волен Сидеров   
Източник: БГНЕС
187

Л идерът на "Атака" Волен Сидеров заяви от студиото на ТВ „Алфа“ в Бургас, че продължават срещите със симпатизанти и членове на партията в областта. Той подчерта, че Бургас е един феодален град, който се управлява от кмета на ГЕРБ Димитър Николов в симбиоза с НФСБ. Димитър Николов е в бизнес симбиоза с Валери Симеонов. „Тези двама местни феодали играят комбина“, добави Сидеров. Той цитира местната преса, в която се поместени хвалби към кмета Николов, затова, че иска да изтегли 21 млн.лв заем от държавата, защото парите на общината са запорирани в КТБ.

„Сега става ли ви ясно чия беше КТБ? Тя беше на ГЕРБ, защото една от най-големите общини в България, ръководена от Димитър Николов кмет на ГЕРБ и то вече втори мандат, си държала парите в КТБ. Тази банка просперира, стана много мощна и натрупа големи капитали и си увеличи рязко активите по време на управлението на ГЕРБ. Ето сега става ясно с чии пари. С парите на общините, които са в герберски ръце. Те от кого се командваха? От Бойко Борисов. Значи КТБ и Бойко Борисов са просто част от една и съща верига“, добави Сидеров. Лидерът на АТАКА посъветва главния прокурор да насочи своето внимание към Бойко Борисов и подопечните му кметове, защото може би оттам ще излезе следа какво е ставало в КТБ и какви пари са влизали и излизали.

Сидеров изрази възмущение от решението на общинския съвет в Бургас, с което са отпуснати по 6000 лв на семействата на загиналите при наводнението в града. Лидерът на "Атака" смята, че те са загинали заради нехайството на Димитър Николов. „Е, скъса ви се от сърцето бе, Димитър Николов и твоето обкръжение. Скъсаха ви се от сърцето тези 6000 лв. Смятате ли, че могат 6000 лв. да помогнат на семейството на загинал човек с роднини и близки? Те само за погребението не знам дали ще стигнат. Това е една подигравка от страна на кмета на Бургас Николов и общинските съветници, които са гласували това решение“, добави Сидеров.

Лидерът на националистите обърна внимание, че при гласуване на решението за взимане на заем, нито един от общинските съветници не е бил против. Той припомни, че бургаската община има над 60 млн.лв задължения, а сега ще натрупа още 20 млн, които хората на Бургас ще плащат.

„А кметът Димитър Николов ще става все по-богат, неговият съратник Валери Симеонов – Балевски ще става все по-богат. И двамата ще се подкрепят и за напред в управлението, което подготвят ГЕРБ плюс реформатори, плюс ВМРО, плюс НФСБ. Това управление се подготвя за страната, в Бургас то се прилага на дело в момента. От тези съветници, които присъстват в общинския съвет, нито един не е бил против да се вземе заем, т.е. всички са били за това да бъдат натоварени бургазлии с още тегоби, с още плащания. Нито един от съветниците на ГЕРБ, на НФСБ не е казал, че е против, т.е. те одобряват вие бургазлии да бъдете натоварени с още данъци. АТАКА няма съветници в бургаския общински съвет и поради тази причина няма как да се противопостави на това недобро решение, което е взето под давлението на кмета Николов“, добави Сидеров.

Той заяви, че в Бургас АТАКА няма съветници, защото структурите на партията са разбити от лицето Симеонов – Балевски в периода, който той е бил председател на общинския съвет в Бургас. Лидерът на АТАКА припомни, че тогава първото нещо, което Симеонов е направил е било да си купи парцел в съдружие с Димитър Николов, който му е помогнал да направи тази сделка. След това е прокарал няколко незаконни трасета за доставка на кабелна телевизия.

„И всичко това беше основната му дейност. Дейността му беше да притиска кметове по места, за да си прокарва незаконните трасета, да си прави далаверата и тотално разбиваше структурите на АТАКА там, където имахме хора. А ние имахме сериозни, много убедени хора. Той буквално ги разгони и все още нашите представители плачат за този погром, тъй като Симеонов-Балевски е действал абсолютно безскрупулно, дървеняшки, просташки и фелдфебелски“, добави Сидеров и подчерта, че има много за възстановяване, но нещата вървят добре.

Сидеров заяви, че в съдружие с ГЕРБ Симеонов – Балевски се е опитал да доразбие структурите на АТАКА. „Той мразеше тези хора, с които аз правех структури, ненавиждаше ги, презираше ги и не можеше да издържи и 10 минути с тях. Бягаше, псуваше ги и после ме обвиняваше, че аз съм им отдавал прекалено много време. Те били някакви абсолютни нещастници и не трябвало да им се обръща внимание. Та това е отношението на този хиперпатриот, който сега е тръгнал да превзема патриотичната ниша. Той на практика презира вас уважаеми българи, уважаеми бургазлии и сънародници, водейки се патриот. Него го интересува само далаверата“, добави Сидеров и подчерта, че далаверата в Бургас е голяма.

Лидерът на АТАКА коментира и помощта, която кандидат-депутати на ГЕРБ оказват на пострадалите и я определи като пиар акция и цинизъм. „Забележете огромния цинизъм на политическия партньор на НФСБ ГЕРБ. Кандидат-депутати отиват с лопати и ръкавици да помагат. Какво ще помогнат? Разбира се това са глупости, нищо не могат да помогнат. Но забележете целия цинизъм, Бойко Борисов им наредил да отидат там и да направят пиар акция. Вместо да предложи за оставка Димитър Николов, защото основната вина за пороя, за тези щети и в рибарското селище и в другите квартали и части на Бургас, където пострадаха материално много хора, както и двете жертви, са пряка вина на кмета Димитър Николов. И сега вместо да се занимават прокуратурата и следствието с Димитър Николов, вестниците на Бургас, срещу заплащане разбира се, тръбят на цели страници как кандидат -депутати отишли да помагат. Какво правят всъщност тези кандидат-депутати? Отиват да замазват това, което е направил Димитър Николов“, добави Сидеров. Той подчерта, че нищо не може да се замаже защото мъртвите няма как да бъдат върнати, щетите няма как да бъдат възстановени, а накрая се подиграват с хората като дават 6000лв за пострадалите.

Сидеров подчерта, че Бургас не е най-добрият град за живеене, а най-затъналият и задлъжнелият град. А сега служебното правителство, което е на ГЕРБ ще им отпусне заем за сметка на всички нас, а те после ще тръбят, че в Бургас добре се живее. Сидеров определи това като абсолютна лъжа. „Лъжа, измама и феодализъм. И един кмет, който е за съд. И тъй като няколко пъти от трибуната на телевизия „Алфа“ аз сезирам главния прокурор, аз знам, че той има много бързи реакции, да направи нужното – прокурорска проверка и разследване и да подведе под отговорност Димитър Николов, така както трябваше да го направи до момента и с Иван Портних – другият кмет на ГЕРБ във Варна, който с неговото нехайство причини много повече жертви, отколкото в Бургас. Отне човешки животи. Това се казва непредумишлено убийство, но убийство и се наказва и има текст в закона. По същият начин Димитър Николов трябва да застане на съд и да отговаря за тези две жени, които загинаха на 6 септември. Това е моето категорично мнение и нищо не може да го опровергае – нито писъка на чайките, нито предизборните дандании, някакви митинги, хора и ръченици, и музика се носи по центъра на Бургас, защото другарят Първанов решил тука да си открие предизборната кампания. За него няма жертви, няма потоп, няма щети. Той е един от основните виновници България да бъде под колониално робство и да затвори АЕЦ „Козлодуй“ и още много много удари по нашата държава, тъй като беше два мандата президент на България. И сега търси пробив заедно със своето мекотело Ивайло Калфин, този който даде базите на Кондолиза Райс, сега излизат да се правят на някакви загрижени за България или за санкциите срещу Русия. Лъжа и измама. Ето с това се сблъскваме в Бургас сега“, заключи Сидеров.

Коментари 187
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

187 коментара
 
- Келнер, какво ми сервирахте, кафе или чай? - Какво, не можете да разберете сам? - Не. - Тогава какво значение има?
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Габриел Гарсия Маркес

"Сто години самота" на Габриел Гарсия Маркес се превръща в сериал по Netflix (ВИДЕО)

Любопитно Преди 4 минути

Премиерата на 16-те епизода се очаква в края на годината

<p>Борисов:&nbsp;Главчев и Радев носят цялата&nbsp;отговорност</p>

Борисов: Главчев и Радев носят отговорност, ако изберат друг за външен министър

България Преди 12 минути

Това заяви лидерът на ГЕРБ в кулоарите на парламента

Кола се обърна на булевард в София

Кола се обърна на булевард в София

България Преди 45 минути

Към момента няма данни за пострадали

Руски бомбардировач се разби край Ставропол

Руски бомбардировач се разби край Ставропол

Свят Преди 54 минути

Четиримата пилоти са катапултирали, трима от тях са били спасени, другият се издирва

Нови разкрития за фиктивната операция на жената в Бургас

Нови разкрития за фиктивната операция на жената в Бургас

България Преди 1 час

Източват ли се пари за здраве и какви мерки са нужни за справянето с проблема?

<p>Военният министър: Израел демонстрира, че може да достигне територията на Иран</p>

Военният министър: Атаката на Израел срещу Иран не застрашава страната ни

България Преди 1 час

Израел демонстрира, че може да достигне територията на Иран, посочи Атанас Запрянов

МВнР: Следим с повишено внимание ситуацията Израел - Иран

МВнР: Следим с повишено внимание ситуацията Израел - Иран

България Преди 1 час

От правителствената пресслужба съобщиха по-рано, че няма пряка военна заплаха за България към момента

Снимката е илюстративна

Какво да направите, ако колегата ви дразни, съвет от експерт

Любопитно Преди 1 час

Как да се справим с досадните колеги четете в следващите редове

Чудноватият живот на създателя на Том Сойер и Хъкълбери Фин – Марк Твен

Чудноватият живот на създателя на Том Сойер и Хъкълбери Фин – Марк Твен

Любопитно Преди 2 часа

Наследството на Марк Твен е не само в американския литературен канон, но и в неговото трайно влияние върху идеалите за свобода

Ирански медии: Край град Исфахан е стреляла ПВО, но няма данни за чуждестранна атака

Ирански медии: Край град Исфахан е стреляла ПВО, но няма данни за чуждестранна атака

Свят Преди 2 часа

Никое иранско официално лице все още не е признало пряко възможното нападение

Nvidia конкурира Optimus на Tesla със свой хуманоиден робот

Nvidia конкурира Optimus на Tesla със свой хуманоиден робот

Технологии Преди 3 часа

Разчита на изкуствения интелект, за да имитира човешко поведение

<p>&quot;Победата на Русия ще доведе до Трета световна война&quot;</p>

Премиерът на Украйна: Победата на Русия ще доведе до Трета световна война

Свят Преди 3 часа

Коментарите на министър-председателя повтарят тези на Зеленски, който отдавна настоява САЩ и Европа да предоставят по-голяма подкрепа на Украйна

Почитаме паметта на виден светец, кой е той

Почитаме паметта на виден светец, кой е той

Любопитно Преди 3 часа

Неговият пример бил последван от десетки други монаси от лаврата в трудните времена на арабските нашествия в Светите земи