137

Р уският политик от „Единна Русия“ Пьотр Толстой заяви, че когато е казал, че „ще купим България цялата“, се е шегувал.

Руснакът коментира още, че не е искал да обиди никого: „Учудвам се на толкова неадекватната оценка на това напълно хумористично изказване”, добави още по темата новоизбраният депутат.

Толстой поясни, че когато е говорил за купуване на България е имал предвид, че руснаци активно купуват недвижими имоти на територията на България: „В това няма нищо лошо и не съм целил да обидя по никакъв начин България или българите”.

Заради изказването, Толстой беше определен от някои българи като "Бареков 2".

Припомнете си цялото изказване на Толстой:

Въпреки извинението, твърденията му по-рано предизвикаха скандал, стигна се и до коментари по темата от страна на външно министерство и премиера Борисов.

Премиерът заяви, че „От 1300 години сме удържали никой да не ни купи!“.

Министърът на здравеопазването Петър Москов също коментира темата с думите: „На нашето Външно (бел.ред. министерство), на фона на изявленията на този лунатик, има ясна нота от името на българското правителство, с което ясно показва, че от името на управляващата партия в Русия не могат да излизат подобни тези за България“.

Министърът на външните работи Даниел Митов пък заяви, че „България не е и никога няма да бъде за продан“.

Самият Пьотр е наследник на Лев Толстой, известен телевизионен водещ в Русия, както и кандидат-депутат от „Единна Русия“.

Има забрана да влиза в Украйна заради агресивната си защита в ефир на анексирането на Крим.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@