13

С ъдът решава ще остане ли за постоянно в ареста Цвета Таскова - жената, обвинена за катастрофата на магистрала „Тракия”. Тя бе оставена в ареста за 72 часа. 

В събота 29-годишната жена беше обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост. Според прокуратурата инцидентът се дължи единствено на нейните действия.

Експертиза е показала, че лекият автомобил на жената няма техническа неизправност. Тепърва обаче се чакат анализите, които трябва да обяснят дали ударът в автобуса е довел до обръщането му.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА КАТАСТРОФАТА

Взети са справки за шофьорите на колата и на автобуса, от които ставало ясно, че и двамата имат провинения. Водачът на автобуса е извършвал леки нарушения, но шофьорката на леката кола е с отнемана книжка заради употреба на алкохол.

Тестът на жената за наркотици е отрицателен.

Прокуратурата повдигна обвинение на жената, ударила автобус на АМ "Тракия"

Тежка катастрофа с автобус на магистрала "Тракия", има жертви

Оцелял от катастрофата на АМ „Тракия”: По-скоро кола се вряза в нас

При инцидента на магистрала „Тракия” загинаха шестима души, а 26 бяха ранени. Голяма част от пострадалите все още са в болница.

9 от тях са в "Св. Анна", като от там съобщиха, че през изтеклата нощ има позитивна промяна в състоянието на пострадалите при катастрофата до Вакарел, настанени в КАИЛ на УМБАЛ "Св.Анна"-София АД.

Пациентите са стабилизирани и контактни и вече всички са на собствено дишане. Няма пряка опасност за живота им, но все още са възможни усложнения. Ако състоянието на пациентите позволява, още днес ще бъдат направени нови операции.

Жена ще бъде оперирана заради фрактура на китка и гръбначни прешлени. Друга ще бъде оперирана заради фрактура на раменна кост. 

13-годишното момче, което беше прието в „Пирогов”, също е стабилизирано.

Майката на детето, която също беше с травми от катастрофата, е освободена за домашно лечение. Шофьорът на обърналия се автобус също е изписан от „Софиямед”.

Омбудсманът Мая Манолова призова политиците да помогнат със средства на пострадалите.

 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@