45

Аз се гордея, че съм работил няколко работи, защото докато някои спят и си почиват, аз работя.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов пред Би Ти Ви по повод скандала с консултантските му договори, заради които бе обвинен в конфликт на интереси.

Обвиненията в конфликт на интереси срещу Лъчезар Иванов се появиха, след като стана ясно, че през 2009 г., той е получил над 130 хил. лв. от консултантски договори със застрахователни фондове, включително и здравноосигурителни. Иванов е сред хората, подготвили поправки в Закона за здравното осигуряване, касаещи участието на частните фондове. 

Лъчезар Иванов няколко пъти заяви, че законът не забранява на народните представители да извършват допълнителна консултантска дейност.

Той каза още, че е достатъчно квалифициран, за да дава такива консултации и показа на водещите свои дипломи.

"Когато се намираш в пазарни отношения, не си определяш сам заплащането", заяви той.

"Не искам да се правят аналогии с хонорара на Доган, аз съм лекар и съм извършвал лекарска работа. Където и да си, винаги си лекар, а не депутат", заяви още той.

Няколко пъти той обвини водещите в некомпетентност и в неточно зададени въпроси.

Той обвини в лъжа в. "Труд", в чието днешно издание водещата новина е озаглавена "Лъчезар Иванов в конфликт на интереси".

Депутатът обвини собственика на "Труд" Огнян Донев, че го напада, защото е засегнал бизнеса му.

Участието на Иванов в сутрешния блок на телевизията бе обещано вчера от премиера Бойко Борисов.

Лъчезар Иванов вече няколко пъти е звезда в големи скандали. Първо името му бе намесено в скандал заради негово пътуване заедно с бившия здравен министър Божидар Нанев до САЩ на разноски на две неправителствени организации, свързани с компания за биологични транспланти.

После на Иванов му се наложи да се откаже от постовете си като шеф на здравната комисия в НС, зам.-председател на парламента и председател на Софийската организация на ГЕРБ, след като се опита да спре репортаж на Нова телевизия, показващ охолния живот на негов приятел – митничар.

През декември 2010 г. Иванов отново успя да блесне, след като се оказа, че е част от групата народни представители, които напуснаха парламента в работно време заради обещани скъпи телефони.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@