35

Лъчезар Иванов не се притеснявал от констатациите в ревизионния доклад на НАП-София от април тази година.

Това депутатът от ГЕРБ обясни пред журналисти в парламента.

Поводът за обяснението му са публикации в медиите, в които се твърди, че при проверката данъчните власти са установили нарушения, свързани с извършени от народния представител консултантски услуги за застрахователна и за охранителна компания.

Няма нищо, от което да се притеснявам, всичко е на показ, заяви Иванов и добави, че годината е предизборна и затова тенденциозно се вадели данни от данъчната му декларация.

Лъчезар Иванов посъветва журналистите да проверят всички негови данъчни декларации през годините, независимо "дали законът разрешава, или не".

Според публикациите установените от НАП-София данъчни нарушения на Лъчезар Иванов са свързани с хонорари, които е получавал по консултантски договори със застрахователното дружество "Евроинс" от октомври 2009 г., както и от охранителната компания "Секюрити груп алфа" ЕООД за периода 1 септември 2009 - 31 август 2010 г.

В случая със застрахователната фирма докладът констатира, че Лъчезар Иванов не е спазил Закона за ДДС, тъй като не е издал фактура на застрахователя.

От консултантски услуги по граждански договори със "Секюрити груп алфа" ЕООД за периода 1 септември 2009-31 август 2010 г.

Иванов е получил общо 131 000 лева и тъй като оборотът е повече от 50 000 лева, е трябвало да се регистрира по ДДС. Той го направил, но 246 дни след установения в закона срок.

През миналата година след скандал Лъчезар Иванов беше отстранен от поста на заместник-председател на парламента, председател на здравната комисия и ръководител на столичната организация на ГЕРБ.

В началото на миналата година Сметната палата публикува доклад, според който през 2009 г. Лъчезар Иванов е укрил доходи за около 100 хил. лв.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@