20

И сторикът проф. Драгомир Драганов се пенсионира от 1 юли 2014 г., съобщиха за Агенция "Фокус" от пресцентъра на Софийския университет.

Проф. Драганов е достигнал пенсионна възраст и всеки преподавател, достигнал тази възраст, се пенсионира. Това няма връзка със случилото се, уточниха от университета.

Оттам допълниха, че не отговарят на истината публикации в медиите, че СУ „изхвърля” Драгомир Драганов като го пенсионира, нито, че ще има специално решение на ръководството на университета, във връзка с казуса, че преподавателят бе заловен да шофира след употреба на алкохол.

"100 грама водка с таратор" - толкова призна пред Би Ти Ви, че е изпил преподавателят в Софийския университет преди да седне зад волана в петък.

„Уговорката беше аз да изкарам колата и да я прибера, а през другото време да кара жена ми. Жена, когато паркира, ми настръхват малкото коси”, сподели проф. Драганов. Той твърди, че бил заловен от полицията на метри от къщата си. В събота проф. Драганов пак беше зад волана. „Моля, моля един месец имам право да карам с акт”, заяви той. Кръвната проба трябва да покаже с точност какво количество алкохол е изпил професорът.

Самият той смята, че това е война за унижение и клевети, защото Драганов се самоопределя като „откровен критикар на МВР”. Професорът не смята, че дава лош пример. Той предполага, че след 10 дни ще бъде обявен за издирване, тъй като заради изпит няма да се яви при разследващите.

През ноември миналата година проф. Драгомир Драганов влезе в новинарските емисии заради клипче, озаглавено „Морал на градус". Тогава „Ранобудните студенти” разпространиха видеото, на което се виждат той и колегата му проф. Костадин Рабаджиев във видимо нетрезво състояние - в зала и в коридорите на Алма матер.

През  2012 г. професорът бе хванат да шофира с 1,56 промила алкохол в кръвта. Тогава той се оправда за резултата от алкохолната проверка със спрей за гърло, който бил използвал. По думите му спреят имал подобен страничен ефект, за който той не знаел, и в този случай не бил употребявал алкохол.

Няколко години по-рано обаче също е бил засичан да кара пил.

 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@