0

С лед двудневни задълбочени интервюта представители на Нова Броудкастинг Груп и глобалната фондация Reach for Change определиха петимата финалисти в ПРОМЯНАТА 2017/2018.

Проектите, които ще се борят за победа в инициативата, са:

Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова с ОЛЕ МАЛЕ
Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова с ОЛЕ МАЛЕ

Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова с ОЛЕ МАЛЕ – платформа, в която майките на деца с увреждания могат да продават ръчно изработени от тях продукти, което им дава финансова и работна независимост и директно влияе върху качеството на живот - на тях и техните деца.

Платформата "Оле Мале" дава втора работа на майки на деца с увреждания

Иван Димов и Николета Габровска със Single Step – фондация, която подкрепя младежи от ЛГБТИ („лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс“) общността, техните родители и приятели в процеса на самоосъзнаване, разкриване и утвърждаване на сексуалната им ориентация.

Бивш инвестиционен банкер се завърна в България със социална кауза

Виктория Величкова и Яна Липованска с Маргаритка
Виктория Величкова и Яна Липованска с Маргаритка

Виктория Величкова и Яна Липованска с Маргаритка – проект, който създава авторско музикално и образователно 3D видео съдържание на български език за най-малките деца (0-5 г.), както и музикални детски площадки на открито.

Популярни български изпълнители в подкрепа на видео-музикален проект за деца

София Фердинандова и Милена Ташкова с Живот на килограм - инициатива, която информира подрастващите за хранителните разстройства, въвличайки ги в дискусии и игрови упражнения, за да им покаже връзката между възприемането на външния вид, справянето с негативните емоции и отношението към храната.

Поли Янкова с MindHub
Поли Янкова с MindHub

Поли Янкова с MindHub – технологична образователна компания, която разработва дигитални и физически обучения за деца по основи в програмирането, за да им даде възможност за успех в професиите на бъдещето.

Българска организация подготвя децата за технологичните професиите на бъдещето

Петимата финалисти бяха избрани сред общо 204 кандидати, участвали в тазгодишното издание на конкурса ПРОМЯНАТА. Те бяха едни от 12-те най-обещаващи социални предприемачи, които преминаха през първоначалната експертна селекция и получиха възможност да се включат в Акселератора на ПРОМЯНАТА. Акселераторът е двумесечна безплатна обучителна програма със специализирани обучения и индивидуални консултации, които помагат на участниците да подобрят своите решения и своя бизнес план преди да продължат напред в конкурса.

Иван Димов и Николета Габровска със Single Step
Иван Димов и Николета Габровска със Single Step

„Впечатлени сме от нивото на всички 12 кандидати, които бяха в Акселератора - те са зрели проекти с доказан социален ефект. Изборът беше изключително труден и сме много горди с тазгодишната селекция. Петимата финалисти, които избрахме сред тях, имат потенциал да се разраснат бързо и да дадат подкрепа и шанс за пълноценно развитие на възможно най-много деца и младежи. Точно това е мисията на ПРОМЯНАТА.” сподели Юрий Вълковски, изпълнителен директор на Reach for Change България.

София Фердинандова и Милена Ташкова с Живот на килограм
София Фердинандова и Милена Ташкова с Живот на килограм

Публиката отново ще има възможност да гласува за своя фаворит сред петимата финалисти през януари и февруари 2018 г. Тримата финалисти, които съберат най-много гласове, ще продължат на следващия етап от конкурса – среща с възрастното и детското жури на ПРОМЯНАТА, които ще определят кой ще е големият победител в конкурса. Той ще получи финансиране от 30 000 лв., а останалите двама финалисти с най-много гласове – ще получат по 15 000 лв. Всеки от петимата финалисти ще може да разчита на допълнителни обучения и консултации, менторска подкрепа и медийно отразяване от страна на Нова Броудкастинг Груп и достъп до международната мрежа от социални предприемачи на Reach for Change.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за четвърта поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 13 000 деца и младежи от цялата страна.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@