115

О грабиха дома на депутата Таско Ерменков за втори път. Това съобщи самият той, предаде Агенция „Фокус“.

„Това е вторият обир, който ми се прави в същия апартамент. Първият беше през 2015 г. и тогава бяха ограбени всички видове ценности и то по много перфектен начин. Крадците се бяха постарали да оставят апартамента в първоначалния му вид, все едно, че никой не е влизал вътре, кутийките, от които бяха взети бижутата, бяха оставени на същите места затворени. Ако дъщеря ми съвсем случайно не беше разбрала, че портмонето ѝ е преместено от лявата в дясната част на чекмеджето, нямаше да разберем сигурно в продължение на много време, че сме ограбени", разказа депутатът от БСП.

Вторият път бил на 3 юли, докато той и жена му, дъщеря му и мъжът й спели.

Предният път крадците влезли, когато нямало никой, а той и жена му били на море.

По думите му интересното е, че от кредитните карти, които имат в портмонетата си, са взети само тези, които са на жена му и са руски. „На тях тя получава пенсията си по възраст. В тях има не повече от 100 долара в момента. Българските кредитни карти не са пипнати", продължава той.

Докато крадците търсели какво да вземат, той бил с холтер, чрез него се измерва кръвното в продължение на 24 часа.

Полицията им казала, че вероятно са били упоени с газ.

Това е недопустимо, ядосан е той.

Внимание, кражбите на кучета зачестяват

Сега са взели часовника му, от чантата на дъщеря му 10 лева, както и по-голяма сума - 300-400 евро от чантата на жена му с картите й. По думите му те не могат да бъдат използвани тук. 

Той посочи, че полицията не си е направила труда да разпита съседите.

„Сами разбрахме, че към 2.00 часа посред нощ някой е звънял на звънците у тях, но никой не се е качил на етажа. Пред блока постоянно стои автомобил с дипломатически номер 0293 и биха могли да попитат и тези хора дали не са видели някой да влиза, но и това не е направено. Досега мълчах, защото смятах, че полицията трябва да бъде оставена да си върши работата, но след като вече почти един месец никой не ме информира и никой не прави каквото и да било, реших да му дам гласност, защото този случай касае мен, но и всеки българин, който трябва да се чувства спокоен в дома си", разказа депутатът.

"При такива действия и такова безсилие на компетентните органи няма как това да се случи“, разказа още Таско Ерменков. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@