"Земя": 100 хил. болни от свински грип
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
9

След свинския грип иде и сезонен, пише "Монитор" под глава.

Изданието цитира здравния министър Божидар Нанев, че 100 хил. души у нас вече са преболедували свинския грип - повечето са го изкарали на крак и дори не са ходили на лекар.

"100 000 болни от свински грип" е челното заглавие на "Земя". Съобщава се, че доказаните носители на A(H1N1) са 305, но реално болните са около 100 000.

От здравното министерство признават за 3 смъртни случая, но жертвите са вече седем, пише вестникът.

"Грип в половин България" пише "Телеграф" на първа страница по повод обявената епидемия в шест региона.

"Европа 2 г. ме готвеше за властта", извежда "Стандарт" над интервю с премиера Бойко Борисов.

По думите му на комисията "Кушлев" трябва да се даде законов инструмент, така че да може реално да прибира имоти.

Кандидатът на ГЕРБ за столичен кмет трябва да продължи да прави това, което е от нейната компетентност - образованието, казва лидерът на партията.

В бюджета на София зее огромна дупка - около 180 млн. лв. няма да влязат в общинската хазна тази година.

Това е цитиран под главата на "Дума" да казва кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев.

Реално София е на 14-та позиция като добро място за живот, казва пред "Класа" кандидат-столичният кмет от РЗС Павел Попов.

"Две трети от проектите на общините трябва да се замразят и преразгледат" извежда "Новинар" над интервю с председателя на регионалната комисия в парламента Любен Татарски.

Икономически кръгове се опитват да се домогнат до правителството и да са фактори при определянето на глобалните икономически тенденции - да вземат под контрол най-опасните зони на държавното управление, казва пред "Стандарт" лидерът на РЗС Яне Янев.

По думите му има групировка, която иска да предизвика парична криза.

След масовите уволнения, предизвикани от икономическата криза, се очакват отвличания на шефове, алармирали от Международната асоциация по самозащита, лична охрана и сигурност, цитирани в "Новинар".

Провокирани бивши служители можели да търсят отмъщение за отсъствието на доходи в похищения на началници.

От асоциацията съветват да се обърне внимание на новия тип мотиви за посегателство в превантивните мерки срещу отвличанията.

Кампанията "Подготвеният човек е защитен", която стартира в понеделник, предвижда хората да бъдат информирани за видовете похищения, мотивите за отвличания и рисковите групи.

От асоциацията предупреждават, че обект на тази престъпност вече не са само богатите, а и хора от средната класа.

30-годишният Владо Христов от столичният квартал Редута е бил посочен от подземния бос Христофорос Аманатидис-Таки да го наследи като "крал на кокаиновата мафия у нас", пише "Стандарт" под глава.

За Христов се знаело, че е с чисто криминално досие и до скоро на негово име се водела транспортна фирма.

България е трета по укриване на доходи сред членките на ЕС, пише "Сега", като се позовава на класация на Асоциацията на италианските данъкоплатци.

Тя е получила данните си от данъчните власти на страните от ЕС.

Според тях 39,3 на сто от българите крият доходи, за да не плащат данъци. На първо място е Италия (51.2 на сто), следвана от Румъния.

Българският депозитен пазар достигна предела си като източник на ресурс за банките, показват данни на БНБ, цитирани под глава от "Дневник".

От юли до септември новите депозити от гражданите, които са основен източник на пари за финансовите институции, нараснали с 641,6 млн. лв., или с 2,8 на сто.

Една година по-рано - през третото тримесечие на 2008 г., увеличението е било с 1,3 млрд. лв. (6,2 на сто ръст).

Фондовата борса бързо да промени правилата за делистване, предлага заместник-председателят на КФН Ралица Агайн-Гури в интервю в "Пари".

Чуждестранните инвестиции в България за цялата 2009 г. ще се свият с 50% в сравнение с 2008 г., когато са били 6,5 млрд. евро.

Прогнозата е на анализатори, като се отчитат и данните на БНБ за полугодието, и е поместена във в. "Пари".

1,4 млрд. лв. повече ще влязат в икономиката, ако имаме електронно правителство: въвеждането на пълен набор от услуги ще струва няколкостотин милиона лева, но инвестицията ще помогне за излизането от икономическата криза.

Това заявява председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев, цитиран под глава от "Класа".

Срещата с кредиторите на националната железница е планирана за идната седмица и на нея ще бъдат търсени начини за предоговаряне на натрупаните дългове на компанията, съобщил за "Монитор" заместник-министърът на транспорта Камен Кичев.

Да бъде изоставен проектът АЕЦ "Белене", съветва в интервю за "Телеграф" бившият шеф на Пакта за стабилност Ерхард Бусек.

Според него страната ни трябва да се насочи към строителство на ВЕЦ и ветрени мощности, за които има огромни възможности.

София е с най-евтините новопостроени жилища сред столиците в ЕС по данни на базирания във Виена Институт за недвижими имоти, строителство и жилища, съобщава "Монитор".

НАП и институционализирането на данъчната администрация беше оценено като много добра стъпка от Световната банка.

Така че Симеон Дянков е в трудната ситуация да критикува сфери, които предишната му институция е оценила като много удачно реформирани.

Това казва в интервю за "Труд" бившият финансов министър Пламен Орешарски.

Времето, в което цените на повечето борсови стоки вървяха надолу, приключва - от октомври има обрат, което може да бъде сигнал, че кризата си отива.

Това казал шефът на Софийска стокова борса Васил Симов, цитиран във водещия материал на "Труд".

От миналия месец цените на пшеницата започнали да се качват - от 145-146 долара за тон без ДДС в края на септември до по-късно са 150 долара за тон месец по-късно.

"В джиесема ми има 1140 номера, всички ли да дадат оставки?" извежда "24 часа" над интервю с Красимир Георгиев, лобиста, свързан със скандалите във ВСС.

"Никога не съм отричал, че познавам магистрати. Отрекох, че познавам такива, на които да съм предлагал и, които да са предлагали пари или каквото и да било друго във връзка с работата им", казва той.

Залагаме разширения и строителство на училища, които ще се финансират с пари от бюджета и по европейски програми, отбелязва кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова в интервю за "24 часа".

По думите й при откриването на 2-3 хиляди места за година в детските градини в следващите 2-3 години може да се решат проблемите там.

Според нея могат да се чакат промени в автобусните маршрути на градския транспорт.

Най-голямото постижение на правителството за първите 100 дни е, че е, че върна имената в политиката на местата им и бързо облече катастрофата от управлението на Сташинев в цифри, казва за "24 часа" Евгений Дайнов.

Сред проблемите според него са, че кабинетът не знае какво да правят с тайните служби, както и с руските проекти.

Според Мира Радева от МБМД доброто е широката парламентарна и обществена подкрепа и връщането на доверието на европейските институции и фондовете, а лошото - че са по-концентрирани в медийния си образ, отколкото в конкретните битки за оцеляване на икономиката.

Властта е енергична, но греши при сближаването с "Атака" и раздалечаването със сините, коментира Андрей Райчев от "Галъп" .

От европейска гледна точка не съм чул нищо отрицателно българското правителство до сега досега - ако продължава по проевропейския си път, правителството ще има подкрепа. Това казва пред "Труд" германският евродепутат от ЕНП Елмар Брок.

Според 63% от българите действията на настоящата власт дават надежда, а според 23% - разочароват, сочи социологическо проучване, публикувано в "Труд".

Електоралната ситуация повтаря почти до детайл картината отпреди 8 години, но в ролята на Симеон Сакскобургготски е Бойко Борисов, а в ролята на Иван Костов - Сергей Станишев.

Така коментират там ситуацията Андрей Райчев и Кънчо Стойчев.
Коментари 9
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

9 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 5 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 7 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 8 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 8 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 9 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 9 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 10 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 10 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 10 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 10 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 11 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 11 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 11 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности