Вече крадат скъпи коли с оригинални ключове
Източник: netinfo
5
Най-добрите столични апаши вече крадат нови беемвета, мерцедеси и аудита с ключ, програмиран направо в завода производител, съобщава "24 часа".

Научават номера на рамата и други данни на различни марки луксозни возила от официалните вносители, разказали от СДВР. После бандитите искат по интернет от завода в Германия или друга държава да им прати оригинално програмиран ключ за набелязаната кола.

10 банди в София крадат само луксозни коли и джипове, още около 10 групи отмъкват всичко, което успеят да отворят и подкарат, сочели оперативни данни на МВР.

Около 100 са апашите в столицата, които могат да отворят всяка лимузина; към 300 са активните крадци, които излизат всеки ден на лов за возила, добавя изданието. Масово изнасят колите в Румъния, твърди шефът на "Автокражби" в СДВР Димитър Машов.

България все повече се разделя на София и всичко останало по отношение на заплащането, пише "Труд" за данни на НСИ.

В столицата средното възнаграждение за септември м.г. е било 746 лв, показва изследването. Дори във Варна, която често е сравнявана със София, средната заплата е със 149 лв по-ниска. Най-близо до столицата по доходи е Враца 665 лв. средностатистически, където е АЕЦ "Козлодуй", който от години държи първото място по заплати в държавната икономика.

Готов е обвинителният акт срещу бившия агроминистър Валери Цветанов, отбелязва "Труд". Цветанов, който беше министър от квотата на ДПС, ще бъде съден за 5 сделки, обвинението било за умишлена безстопанственост.

Дават на прокурор фонд "Земеделие", пише "Земя" под глава. Над 2 млн. лева взели чиновници за несвършена работа, уточнява изданието. Прокуратурата работела по пет сигнала за нарушения на служители, свързани с управлението на фонда и прилагането на програма САПАРД и Програмата за развитие на селските райони.

Бивша прокурорска секретарка, подсъдима за едно от най-мистериозните убийства у нас през последните 10 години, е била заплашвана да мълчи и да стои в Англия, съобщава "24 часа".

"По-добре не се връщай в България, да не се случи нещо на тебе или на сина ти!", заканвали се анонимни "доброжелатели" по телефона на 39-годишната Димитринка Калайджиева.

От 9 години тя е в доброволно изгнание. У нас е обвинена задочно за съучастие в убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, чийто труп е открит в мезонет в столичния кв. Стрелбище през февруари 2000 г.

Пред разпадане е специалният икономически съвет на премиера Бойко Борисов, който влизат трима изтъкнати икономисти - проф. Илиян Михов, Кристалина Георгиева и д-р Любомир Христов, твърди "24 часа".

Под заглавие "До 40 процента орязаха бюджетите на болниците" "Труд" съобщава, че масово са орязани бюджетите за т. г. на болниците в цялата страна, според разчетите от таен списък на НЗОК, с който изданието разполага. В някои понижението е с 10 млн. лв.

Най-силно били "ударени" университетските болници, които обаче трябва да поемат пациентите от малките градове, чиито здравни структури ще бъдат закрити или преструктурирани.

Досъдебни производства за около 870 хил. евро текат срещу бенефициенти на програмите на Центъра на развитие на човешки ресурси, сочат справки на МВР и прокуратурата от септември 2009 г. Това съобщили пред "Класа" депутати от управляващата коалиция. Проверките обхващат периода 2002-2008 г. Едно от производствата било за особено тежка измама по програма "Леонардо да Винчи" за злоупотреби с еврофондовете.

Една четвърт от българските компании са били обект на икономически злоупотреби през 2009 г., като една трета от тях признават, че са се натъкнали на 10 или повече такива случаи.

Това показа цитирано в "Класа" проучване на PricewaterhouseCoopers между 59 водещи български фирми. То е част от глобално изследване на консултантската компания измежду 3037 организации в 54 държави.

30% от компаниите в света са били обект на злоупотреби в последните 12 месеца, а в Централна и Източна Европа - 36 на сто. У нас, както и в региона, по-голямата част от тези престъпления остават неразкрити.

Повече от 1/3 от сериозните злоупотреби са извършени от служители на високи управленски позиции (спрямо само 14 процента за света), а 73% от външни за компанията лица. В глобален мащаб делът на вътрешните и външните извършители е 44 на сто спрямо 55 на сто.

Спестяванията на гражданите и домакинствата у нас са се увеличили с над 2.7 млрд. лв. през миналата година, по данни на БНБ, цитирани от "Класа".

В края на 2009 г. влоговете на гражданите и домакинствата са 24.869 млрд. лв. спрямо 22.167 млрд. лв. за година по-рано. Повече от една трета от депозитите са били вложени в Първа инвестиционна банка (910 млн. лв., или 33.71 на сто). Общо 422 млн. лв., или 15.62 на сто от новопривлечените влогове пък са влезли в банка ДСК, докато всеки десети лев е депозиран в "УниКредит Булбанк".

Допитване на "Дневник" сред основните и най-активни институции на пазара констатирало първи сигнали за размразяване на кредитната политика на банките. Пробивът бил при кредитирането на домакинствата и конкретно за ипотечните заеми.

Няколко банки готвят или вече са пуснали нови оферти, част от тях са с облекчени условия, други с намалени лихви, трети - с бонуси към основния продукт, отбелязва изданието.

България сама замрази 3.2 млрд. евро за земеделие, пише на първа страница "Сега". Брюксел заплаши с финансови санкции, ако управляващите не променят наредбите, които дават възможност за далавери с парите на ЕС, добавя изданието.

Раздаването на 3.2 млрд. евро по новата Програма за развитие на селските райони временно ще бъде замразено, съобщиха от фонд "Земеделие" вчера. Причината е, че одит на дирекция "Земеделие" в ЕК е открил нередности в наредбите, по които се приемат документите на кандидатите, и докато те не се отстранят, спира обработването на заявления.

Общото събрание на БАН настоява в декларация за оставката на министър Сергей Игнатов, информира под глава "Дума". Учените са установили, че министърът е излъгал публично, че на научна среща в Цюрих била заявена европейска политика академиите на науките в Европа да минат към вузовете.

Академията се оплаква заради постоянния натиск от Игнатов с разнопосочни искания към БАН и внушения институтите да се влеят в университетите.

"Не приемам титаничната битка на ГЕРБ срещу БСП", извежда "Сега" над интервю с бившия културен министър от БСП Стефан Данаилов. Грешката на Станишев беше, че си повярва повече отколкото трябва, твърди депутатът от Коалиция за България.
Коментари 5
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

5 коментара
 
Във форум: "Как се чистят петна от червено вино и черен хайвер???" Отговор: "Оставете ги като скъп спомен..."
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Любопитно Преди 14 минути

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

България Преди 1 час

50-годишният обвиняем от Хасково се призна за виновен и подписа споразумение с прокуратурата

Ноел Николов: Искам децата да учат от моя комикс история на Васил Левски

Ноел Николов: Искам децата да учат от моя комикс история на Васил Левски

Любопитно Преди 1 час

Ноел е първият създател на комикс свързан с наш български национален герой, а именно Васил Левски

"Динамиката на гласуването е много интересна": Исторически избори в Мексико (ВИДЕО)

"Динамиката на гласуването е много интересна": Исторически избори в Мексико (ВИДЕО)

Свят Преди 2 часа

За първи път мексиканците в чужбина ще могат да гласуват не само по пощата, но електронно и лично

<p>Делото срещу Джулиан Асанж (ВИДЕО)</p>

Риск от смъртно наказание и дискриминация: Делото срещу Джулиан Асанж

Свят Преди 2 часа

Асанж е прекарал пет години в британския затвор “Белмарш” с максимална сигурност

Руски военни кораби навлязоха в Червено море

Руски военни кораби навлязоха в Червено море

Свят Преди 2 часа

Това става на фона на атаките от йеменските бойци хути срещу търговското корабоплаване

Бебе №2 на хоризонта: Лиа Мишел е бременна

Бебе №2 на хоризонта: Лиа Мишел е бременна

Любопитно Преди 2 часа

Двамата вече имат син Евър, когото посрещнаха през август 2020 г. след доста трудна бременност

СОС прие бюджета на София за 2024 година

СОС прие бюджета на София за 2024 година

България Преди 2 часа

"За" гласуваха 45 общински съветници, 15 бяха "против" предложения бюджет

Назначиха нов шеф на Агенция „Митници София”

Назначиха нов шеф на Агенция „Митници София”

България Преди 2 часа

Постът заема Павел Манченко

Веселин Андреев - Head of AdOps and Programmatic Team в NetInfо

Privacy Sandbox: Голямата картина - как да оцелеем без бисквитки?

Любопитно Преди 2 часа

Отговор на този въпрос ще даде Веселин Андреев, Head of AdOps and Programmatic Team в NetInfо

Костадинов: Най-хубавото е, че отиваме на избори, остава само да разберем кога

Костадинов: Най-хубавото е, че отиваме на избори, остава само да разберем кога

България Преди 3 часа

Той определи като „лоша новина“, че не се знае как точно ще бъде съставен служебният кабинет

Трагедия в Кърджали: Родилка почина, бебето ѝ бе изродено мъртво

Трагедия в Кърджали: Родилка почина, бебето ѝ бе изродено мъртво

България Преди 3 часа

По случая се извършва вътрешна проверка

Повторното явяване на матура да се заплаща, предлага МОН

Повторното явяване на матура да се заплаща, предлага МОН

България Преди 3 часа

До нея ще бъдат допускани зрелостници, които искат да повишат оценката си, за да кандидатстват във висше учебно заведение

Вестник „Мач Телеграф“ със специален подарък за футболните фенове на 29 март

Вестник „Мач Телеграф“ със специален подарък за футболните фенове на 29 март

Любопитно Преди 3 часа

През април очаквайте още изненади със спортното издание

НС прие да се увеличат граничните полицаи срещу нелегалната миграция

НС прие да се увеличат граничните полицаи срещу нелегалната миграция

България Преди 3 часа

Вносители на предложението са председателите на ПГ на ГЕРБ-СДС и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски

Нинова: Действията на ИТН бяха абсолютно логични

Нинова: Действията на ИТН бяха абсолютно логични

България Преди 3 часа

Тя припомни, че от БСП публично са заявили, че не желаят третия мандат и президентът е взел предвид тази тяхна позиция