"Труд": МВР вербува пенсионери за агенти
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
7

Според челото на "Труд" бдителни баби и дядовци ще получат мобилни телефони от Министерството на вътрешните работи, за да предупреждават пазителите на реда за престъпления по селата.

Това съобщи в Монтана главният секретар на МВР Калин Георгиев. Борбата с битовата престъпност е основен приоритет на полицията в региона, заяви полицай номер 1, който присъства на годишния отчет на областната дирекция на МВР.

Колективен иск на стойност 100 млн. лв. ще бъде заведен срещу М-Тел от ощетени потребители, извежда на първа страница "Новинар".

Подобни действия ще бъдат предприети и към останалите мобилни оператори у нас, съобщава председателят на УС на Асоциация на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги Янаки Ганчев.

Подписи ще започнат да се събират от тази неделя, когато ще бъде проведен поредният протест срещу телекомите у нас.

Според челото на "Монитор" идолите от телевизионния екран - футболисти, музиканти и артисти, ще затягат дисциплината в училище.

Мярката е разписана в концепцията на новия закон за училищното образование, която ще бъде представена официално следващата седмица.

Интересната мярка за разговор на ученика с уважавана от него личност предложи дружеството на психолозите, уточнява зам. просветният министър Милена Дамянова.

Шопинг по интернет. Това е новата специалност, която от тази година ще се преподава в училищата, съобщава "Труд". Официално се нарича "електронна търговия" и ще се учи в профилираните и професионалните паралелки на гимназиите в страната.

Кореистика, техонология на театъра, брокер на недвижими имоти, специалист по възобновяеми енергийни източници, предприемачи са другите нови специалности, за които това лято е може да се кандидатства сред 7-ми и 8-ми клас.

Странно е съотношението в цените на дизела и на бензина в България, продължава по темата "Класа". У нас двата данъка са еднакви, а подобно нещо не съществува никъде в ЕС.

В останалите страни от общността акцизът на дизела е с 30 процента по-нисък. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков.

6 ст. поевтиня масовият бензин А-95 само за два дни, допълва "Стандарт". Във вторник литърът се продаваше за 2,45 лв., а от днес цената му е 2,39 лв.

Без промяна остава обаче цената на дизела, която сега е 2,54 лв. Бензинът поевтиня, тъй като два поредни дни "Лукойл България" сваля цените на едро.

Изкривената пазарна среда помпа ръста на цените, смята Пламен Димитров, президентът на КНСБ. В интервю за "Класа" Димитров подчертава, че държавата трябва да си влезе във функциите.

"Не говоря непременно да намалява данъци или акцизи, но може да играе като пазарен субект, за да влияе. И това правят всички нормални правителства в момента. Обществени поръчки за основни стоки и услуги, които могат да бъдат възлагани", аргументира се Димитров.

От първи април започваме дебат със социалните партньори за обсъждане на възможностите за разумно увеличение на минималната работна заплата, заявява пред "Атака" Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика.

Дянков да събере приходите и ще може да вдигне пенсиите, съветва пред "24 часа" Пламен Орешарски, депутат от БСП.

"При сегашните ценови ръстове това не е толкова сложна задача - инфлацията би следвало да свръхприходи в бюджета, които от своя страна са източник за компенсаторни социални разходи. Това е базисен принцип в публичните финанси", пояснява Орешарски.

"Сега" акцентира на първа страница върху доклад на Световната банка, според който някои от антикризисните мерки на правителството у нас задълбочават проблемите, а други не се оказват толкова ефективни. България изпъква сред анализираните страни с две радикални мерки на правителството - орязването на публичните разходи за здравеопазване и за образование.

За разлика от Армения, Молдова, Русия и Турция, които увеличават разходите за образование, у нас бюджетът за просвета намалява. В същото време финансовата институция отбелязва, че образованието е щит при сътресения на пазара на труда и това е доказано именно от последната криза.

Най-тежко безработицата засяга хората, които са с ниско или без образование. Така свитите сега разходи за образование в бъдеще ще имат тежки последици за икономиката ни.

Производителите на жито стягат протест в 21 области на страната този понеделник, алармира "Сега". Четири са основните им искания. Първото е оставката на агроминистъра Мирослав Найденов заради неизпълнени ангажименти към бранша и неспазване на меморандума за изплащане на евросубсидиите за земя още през 2010 г.

Други искания са правила и условия за устойчиво развитие на земеделието у нас, незабавно изплащане на сумите на всички производители, а не само на някои.

Не пийте йод срещу радиацията - това може да предизвика увреждане на организма, предупреждава на първа страница "Телеграф".

Безразборното приемане на йод криело риск от алергични реакции, кожни проблеми като екземи, зачервявания, подувания, проблеми със стомашно-чревния тракт. Радиационният облак от Япония не се движи към България, допълва изданието.

БСП и президентската формация АБВ ще играят съвместно на местните избори и ще търсят за кметове избираеми професионалисти, информира "Труд".

АБВ няма да издига свои кметове - или ще подкрепя червените, или ще използва формулата "инициативен комитет". Въпросът е председателят на БСП Сергей Станишев и президентът Георги Първанов да седнат на една маса и да се разберат в кой град чий човек подкрепят, коментира изданието.

Правителството ще подпише през идните няколко дни консултантски договор за АЕЦ "Белене" с най-голямата инвестиционна британска банка HSBC, анонсира "Монитор" като се позовава на премиерът Бойко Борисов. Премиерът поясни, че въпреки създалата се след разрушителното земетресение криза с ядрените мощности в Япония реакторите за "Белене" вече са произведени и цената им няма как да падне.

"24 часа" съобщава под глава: Секретен документ, който вади съмнения за разлом в близост до "Белене", изскочи по време на дискусия.

Донесе го бившият шеф на НЕК Иван Хиновски. Протоколът е от 1997 г. и е подписан от бивши шефове на енергетиката тогава. След дебатът пък експертът Димитър Иванов предложи съдбата на "Белене" да бъде решена с референдум.

На вътрешна страница изданието акцентира върху различни коментари по отношение на проекта за строителството на нова ядрена централа у нас.

По думите на министъра на икономиката Трайчо Трайков, разговорите за цената на АЕЦ "Белене" започват там, където свършват разговорите за сигурността. Това стана болезнено ясно след "Фукушима 1", подчертава Трайков.

Вътрешното потребление може да мине и без АЕЦ "Белене", твърди проф. Атанас Тасев.

"Дума" се включва по темата с коментар на Румен Овчаров, депутат от Коалиция за България. Според него тезата за преразглеждане на АЕЦ "Белене" е опасна.

Овчаров категорично заявява: "Проблемът на "Белене" е, че някои не искат тя да се реализира, защото по този начин ще се отнеме техният гарантиран в момента пазар. Това е простичката истина. И всичко това се опитваме да го скрием зад едни големи приказки за безопасност, за тектонични разломи, където тях ги няма...".

Под заглавие "Меркел: Европа да се откаже от нови АЕЦ" "Труд" подчертава, че сигурността на действащите ядрени централи в Европа и отказ от строеж на нови ще е основната тема на Европейския съвет в края на март в Брюксел. За такъв дневен ред е настояла Германия, уточнява изданието. 

Коментари 7
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

7 коментара
 
- Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя. - Ееее, Данче, защо все най-лошото си…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

"Възраждане" обяви кандидатите си за евровота

"Възраждане" обяви кандидатите си за евровота

България Преди 1 минута

Костадин Костадинов обяви критериите, на база които са били взимания решения за профила на кандидатите

<p>&quot;Убиецът на градове&quot; премина край Земята&nbsp;</p>

"Убиецът на градове": Огромният астероид се приближи до Земята

Свят Преди 4 минути

Астероидът за пръв път може да се види с любителски телескопи

Кавали с журналистката Джей Джей Мартин

Роберто Кавали - бащата на "крещящата" секси мода

Любопитно Преди 38 минути

Модното наследство, което 83-годишният италианец остави зад себе си, го превърна в безсмъртен

<p>Свлачище на остров Сулавеси, има 20 жертви и материални щети (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

Свлачище на остров Сулавеси, има 20 жертви и материални щети

Свят Преди 42 минути

Сезонните дъждове са причина за чести свлачища и наводнения в Индонезия

<p>&quot;Всяко действие срещу Иран&nbsp;ще бъде посрещнато с&nbsp;болезнен отговор&quot;&nbsp;</p>

Ебрахим Раиси: Всяко действие срещу Иран ще бъде посрещнато с тежък и болезнен отговор

Свят Преди 53 минути

Иран нанесе удари по Израел вечерта на 13 април в отговор на атаката срещу иранското консулство в Дамаск, извършена 12 дни по-рано

NOVA търси големите постижения на България след `89-а година

NOVA търси големите постижения на България след `89-а година

Любопитно Преди 1 час

Специалният формат, с водещи Лора Крумова и Драгомир Симеонов, ще бъде излъчен на 21-ви и 28-и април

Йотова за служебната власт: Този кабинет има огромен недостатък

Йотова за служебната власт: Този кабинет има огромен недостатък

България Преди 1 час

Според нея е необходимо министър-председателят да даде подробна и задълбочена пресконференция

<p>Израел призова за още санкции срещу Иран</p>

Дипломатическа атака: Израел призова за още санкции срещу Иран

Свят Преди 1 час

Групата на седемте най-големи икономики в света - Г-7, вече работи по пакет от координирани мерки срещу Иран

Прокуратурата със становище за промените в Конституцията

Прокуратурата със становище за промените в Конституцията

България Преди 1 час

Измененията в Конституцията не само засягат основни правни принципи, но и правната сигурност и стабилност, изтъква прокуратурата в становището си до КС

Иран с ядрено въоръжение

Иран временно затвори ядрените си съоръжения

Свят Преди 2 часа

Основните съображения са сигурност покрай евентуален отговор от страна на Израел

<p>Политически реакции след предложената рокада в&nbsp;МВнР</p>

Политически реакции след предложените промени в състава на служебния кабинет

България Преди 2 часа

Димитър Главчев поиска Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи, а поста да заеме Даниел Митов

<p>Автомобилните концерни се къпят в пари</p>

Автомобилните концерни се къпят в пари

Технологии Преди 2 часа

Основните 6 автомобилни производители в Европа са заработили нетна печалба от 66,7 млрд. евро

<p>Жена твърди, че е имала 20-годишна страстна връзка с призрак</p>

Жена твърди, че е правила секс с призрак всяка вечер в продължение на 20 години

Свят Преди 2 часа

Призракът разкрил лицето си след 20 години, което прекратило странната им "връзка"

BMW 326

BMW се произвежда 5 години от акционерно дружество, основано от СССР

Технологии Преди 2 часа

Руски историк твърди, че маршал Жуков е възродил BMW след Втората Световна Война

<p>Ужасяващата трагедия с дъщерята на Албано и Ромина</p>

Страшната трагедия, белязала живота на Албано и Ромина

Свят Преди 2 часа

Счита се, че голямата дъщеря на звездната двойка е станала жертва на сериен убиец през 90-те

<p>Експерт коментира рокадата в служебния кабинет и&nbsp;Даниел Митов</p>

Експерт: Новият кандидат за поста външен министър се е доказал като дипломат

Свят Преди 2 часа

Министър-председателят Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет