"Труд": Как бежанците станаха проблем
Източник: Vesti.bg
19

"Как бежанците станаха проблем" е водеща тема за в."Труд". Под това заглавие изданието обобщава различни мнения по темата. Според анализатора от "Медиана" Кольо Колев причина за нарастващото напрежение е и страхът у хората от битова престъпност. Междувременно властите са безпомощни да успокоят населението, че държат ситуацията под контрол, категоричен е Цветозар Томов от "Скала".

В коментар за "24 часа" Капка Тодорова допълва: "Рецептата е проста. Трябват ви малко чужденци, много финансови и социални проблеми и една криза. Разбърквате ги добре, слагате ги да врят в един казан и когато пушек и пара покрият всичко, започвате да баете в непрогледната мъгла. Едно време имахме повече пари, повече сигурност и по-малко чужденци. Какъв е изводът? Че чужденците са виновни."

Министър Йовчев се провали в рекламата на бежанските лагери, пише в. "Сега". В село Телиш чакали китайци, затова не искали сирийци.

"Армията да подпомогне охраната на границата." Това предложение за справяне с проблема прави от страниците на "Новинар" Николай Радулов, експерт по национална сигурност.

Пред "Монитор" Цветлин Кънчев, лидер на "Евророма", изказва противоположно на Радулов мнение. "Няма как да затворим границата. Отново повтарям, националната сигурност на България е важна, но тя трябва да е в пълна хармония с ангажиментите ни към нашите евроатлантически партньори", категоричен е Кънчев.

Бум на деца, болни от варицела, отчитат епидемиолозите, съобщава в. "Преса". Само за изминалата седмица дребната шарка са пипнали 363 хлапета, а заразените от началото на годината са 34 500. Причината е, че у нас няма регистрирана ваксина.

КАТ се закани да глобява и за неизправни чистачки, пише "Сега". КАТ започна превантивна кампания "Зима", с която ще следи дали автомобилите имат изправни светлини, чистачки и течност за тях, антифриз, както и дали грайферите на гумите са поне 1,6 мм.

Електронното правосъдие започва от ВАС, пише "Монитор". Единна информационна система ще свърже Върховния административен съд с 28-те регионални административни съдилища и ще улесни достъпа на гражданите до всички актове, съобщи председателят на ВАС Георги Колев.

Главният прокурор Сотир Цацаров разкри: Цецомобилите слушали 875 служебни телефона, съобщава "Монитор". Разпитват Алексей Петров, Бойко Борисов и Петко Сертов по делото "Станишев".

Доходите от лихви по срочни депозити ще се облагат с 8% данък, съобщава "Сега" за промените в данъчните закони. От 2014 г. фирмите ще могат да превеждат дължимото ДДС при реално постъпили плащания по доставки.

Дебатът за катастрофичния пул пак започва, пише "Труд". Въвеждането на задължителна застраховка "Бедствие" за частни домове е една от държавните мерки, с които управляващите смятат да се борят срещу последиците от евентуално земетресение.

Държавната машина се задейства срещу Христо Бисеров, съобщава "Капитал Дейли". ДАНС и данъчните проверяват бившия депутат и членове на семейството му.

Реформаторите започнаха преговори за общо явяване на изборите, пише "Сега". Лидерите на седемте формации от Реформаторския блок започнаха вчера първите официални разговори за превръщането на блока в траен политически субект.

Костадинов сменя Бисеров в ДПС, пише "Стандарт". Издигат Алиосман Имамов за зам.-шеф на НС.

Бюджетът за 2014 г. струва 4494 лв. на всеки данъкоплатец, съобщава в. "Сега". Дълговете на държавата ще натоварят бремето на българина с допълнителни 2500 лв.

6635 кучета кръстосват из София, съобщава "Новинар". 6636 бездомни кучета кръстосват из София.

НЕК ще съди трите разпределителни компании, пише "Капитал Daily". Доставчиците на ток не са платили стари фактури, твърди държавната фирма.

"Информационно обслужване" ще разработи е-билетите за БДЖ, пише "Сега". Държавната компания "Информационно обслужване", която брои изборните резултати, ще разработи дългоочакваната система за онлайн продажба на билети.

Правят паспорт на горите, съобщава "Новинар". До януари 2016 г. всички ще бъдат сертифицирани.

Брюксел препоръча ВЕИ субсидиите в бъдеще да са по-пазарни, пише "Капитал Daily". Под натиск Европейската комисия предложи гъвкава подкрепа и балансиращи енергийни мощности.

България е четвърта в Европа по темп на развитие на зимния туризъм, информира "Труд". България е на 4-то място по темп на развитие на зимния туризъм в Европа, заяви заместник-министърът на икономиката Бранимир Ботев на среща със световни медии по време на изложението World Travel Market в Лондон.

Пада таксата за предсрочно погасяване на всички ипотеки, пише "24 часа". Това обмислят управляващите, които подготвят промените в закона за кредитните институции.

Новите изисквания за капитала в ЕС ще облекчат банките в България, пише "Капитал Daily". От догодина нормативно установеното ниво на капиталова адекватност няма да е 12%.

Финансовият надзор е глобен със 7000 лв. за нарушения при обществена поръчка, пише в. "Сега". Шефът на регулаторния орган Стоян Мавродиев съди двамата си заместници за клевета.

Продават се български паспорти за 5900 щатски долара, съобщава "Труд". Получаване на българско гражданство и паспорт с достъп до целия Европейски съюз предлага на сайта си компания, регистрирана в Суринам, показва проверка на всекидневника. Плаща се по банков път, а доставката е в рамките на 90 дни. За сравнение чужденци от български произход чакат средно около година за същото.

"Бюджет 2014 носи сътресения", смята президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от "Труд". Социалните мерки на кабинета "Орешарски" са недостатъчни като обхват и обем и не са добре балансирани, смята синдикалистът.

Болниците няма да получат 100% от бюджета си въпреки протестите, пише "Сега". НЗОК няма да може да изплати цялата дейност на болниците за 2013 г. въпреки протестите отпреди дни на лекарите.

"Бюджет 2014 не дава подобрение в който и да е параметър на медицинската дейност", заявява пред "24 часа" Цветан Райчинов, председател на Българския лекарски съюз.

"Лекарите не искат да бъдат търговци", е заглавието на интервю в "Стандарт" с Костадин Ангелов, директор на Александровска болница в София.

Коментари 19
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

19 коментара
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Най-често срещаните предизвикателства при управлението на служители от Gen Z

Най-често срещаните предизвикателства при управлението на служители от Gen Z

Любопитно Преди 23 минути

Днес работодателите са изправени пред много сериозни предизвикателства

Какви са щетите след градушката в Старозагорско (ВИДЕО)

Какви са щетите след градушката в Старозагорско (ВИДЕО)

България Преди 27 минути

Силни бури се разразиха в централните и южни части на страната в четвъртък следобед

Зодиите в любовта: Колко ревнив е всеки един зодиакален знак

Зодиите в любовта: Колко ревнив е всеки един зодиакален знак

Любопитно Преди 1 час

Всяка зодия носи със себе си уникален подход към ревността

Кого почита църквата днес

Кого почита църквата днес

Любопитно Преди 2 часа

Свети Василий живял по времето на източния император Лициний (307-323 г.) и бил епископ на град Амасия в северната малоазийска област Понт

Протести във Венеция след въвеждането на такса за туристи

Протести във Венеция след въвеждането на такса за туристи

Свят Преди 2 часа

Стигна се до сблъсъци между полицията и демонстрантите

Пускат движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас

Пускат движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас

България Преди 2 часа

От 5 март потокът от превозни средства се осъществяваше двупосочно в платното за София заради ремонт

Започва изплащането на великденските добавки за пенсионери

Започва изплащането на великденските добавки за пенсионери

България Преди 2 часа

Право на допълнителните средства имат около 534 хиляди българи

НС гласува увеличението на заплатите на военнослужещите

НС гласува увеличението на заплатите на военнослужещите

България Преди 3 часа

Според текстовете възнагражденият им ще се повишат средно с 30%

<p>Гърция няма да достави на Украйна системи за ПВО &quot;Пейтриът&quot; или С-300</p>

Мицотакис: Гърция няма да изпрати на Украйна нито С-300, нито "Пейтриът"

Свят Преди 3 часа

Той заяви, че страната му не може да достави оръжейни системи, които са от решаващо значение за самата Гърция

САЩ, Канада и Великобритания наложиха нови санкции срещу Иран

САЩ, Канада и Великобритания наложиха нови санкции срещу Иран

България Преди 3 часа

Мерките са насочени предимно към търговията и производството на безпилотни летателни апарати

Alphabet: AI е възможност, която идва веднъж в живота

Alphabet: AI е възможност, която идва веднъж в живота

Технологии Преди 3 часа

ИТ гигантът вижда огромен потенциал в технологията

Психолог обясни защо хората се страхуват от клоуни

Психолог обясни защо хората се страхуват от клоуни

Любопитно Преди 3 часа

Защо са толкова страшни клоуните четете в следващите редове

Новият член на НАТО се подготвя за война с Русия

Новият член на НАТО се подготвя за война с Русия

Свят Преди 3 часа

Близостта на Швеция до Русия кара най-новия член на алианса да се замисли дали неговата инфраструктура може да понесе атака от страна на Москва

Как да се освободим от стреса - 5 оригинални идеи

Как да се освободим от стреса - 5 оригинални идеи

Любопитно Преди 3 часа

Как да се справим със стреса четете в следващите редове

<p>Слънцето ще се покаже в петък, ще вали ли през уикенда</p>

Облачността се разкъсва в петък, какво ще е времето през почивните дни

България Преди 3 часа

Минималните температури ще са между 3° и 8°

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 10 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки