"Труд": "Булгартабак" за продан на безценица?
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
1

130 млн. евро е минималната цена, на която Агенцията за приватизация е намислила да пусне наддаването за "Булгартабак холдинг" АД, пише труд под глава със заглавие "Булгартабак" за продан на безценица?".

Това било един от най-обсъжданите варианти от няколко месеца, съобщава изданието. Там се добавя, че АП отказва да даде мнение.

Поне 200 млн. евро трябва да е стартовата цена за холдинга, в който влизат две цигарени фабрики в Благоевград и София, предприятието за преработка на тютюн в село Ясен, както и цигарените марки, добавя "Труд".

Опит за приватизация през борсата е все по-малко вероятен, посочва "Сега".

От началото на годината има намаление на чуждестранните инвестиции, но независимо от това инвестиционен интерес към България има. Това казва министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, цитиран в "Монитор".

Като дял от брутния вътрешен продукт през миналата година чуждестранните инвестиции бяха 18%, посочил Димитров и добавил, че тази година процентът е около 7. По думите му това е най-високият дял в целия ЕС.

Да свиваш разходи при криза невинаги е добре, казват в интервю в "24 часа" финансовият министър Пламен Орешарски и бившият представител на МВФ у нас Пирита Сорса. Увеличението на пенсии и заплати ще се решава през юни.

Да не хиперболизираме кризата, призовава в интервю в "Монитор" директорът на Икономическия институт на БАН ст.н.с. втора степен д-р Митко Димитров.

България с най-много оферти за продажба на бизнес зад граница; най-скъпото предложение е за 4-звезден хотел на първа линия в "Слънчев бряг" за 35,2 млн. долара, съобщава "Класа" под глава.

Общо 73 търговски предприятия и компании у нас са обявени в момента за продажба в чужбина, сочи справка в раздела "Businesses for sale" на в. "Файненшъл таймс".

През февруари българските оферти на сайта на вестника бяха 60. По този показател страната ни е начело с най-много обекти за продан зад граница сред държавите в Централна и Източна Европа, добавя "Класа".

Преди края на ноември 2009 г. е планирано приключването на жп участъка от Крумово до Първомай, казва в интервю в "Пари" заместник-министърът на транспорта Весела Господинова.

Изпълнителят - гръцката компания "Terna", е подсилила работните екипи и се очаква до края на август работите по изграждане на железния път да бъдат приключени, посочва тя.

По примера на дупнишките братя Галеви, да стават депутати решиха и други видни арестанти - варненските общински съветници баща и син Веселин и Христо Данови, съобщава "Труд".

Те ще се кандидатират от листата на партия "Обединение на българските патриоти" и така няма да събират подписи като независими претенденти. Участието на Александър Томов пък в евровота може да спре за два месеца делото срещу него, посочва изданието.

Арестът, люпилник на кандидати за властта, коментира от първа страница на същото издание Лилия Христовска.

Няма конфликт на интереси при депутатите Стоян Проданов от БСП и Юнал Тасим от ДПС с обществените поръчки за пътища в Кърджали по оперативна програма "Регионално развитие". Това установило строителното министерство след проверка по случая, пише "24 часа" под глава със заглавие "За депутати обществени поръчки не важат".

През декември 2008 г. фирма "Билдконсулт", в която депутатите са съдружници, взела 669 180 лв. за ремонт на отсечката Кърджали-Опълченско-Дъждино-Пепелище. Те имат и контракт от 2007 г. за ремонт на улици в Кърджали за 161 477 лв.

Как да направим коалиция с БСП - да оставим заменките ли? Невъзможно!, казва пред "Стандарт" неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Интервюто носи заглавие "Станишев ми залага капани".

Борим се за пълно мнозинство, за да гарантираме европейското бъдеще на България, посочва той. Борисов обвинява управляващите, че сменят полицейски шефове, за да купуват изборите.

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще поведе листата на ГЕРБ в столичния 23-ти МИР, а тази на Коалиция за България ще бъде водена от члена на ИБ на БСП Румен Овчаров, пише "Стандарт"

Без БСП няма да има правителство, казва Овчаров пред "Сега". Най-страшното за България ще бъде да няма правителство, добавя той.

"Това, което получаваме като доверие от вас, се възвръща за младите хора и специалисти, които тръгват по пътеката на властта нагоре. Само в Бургаско съветниците и кметовете ни са 160 души, а в национален мащаб в управлението участват 7000." Думите на лидера на ДПС в Руен са цитирани в "Труд". Според Ахмед Доган България се нуждае от нова стратегия за развитие.

"НДСВ мъртво? Ще чуете шепот от отвъдното" е озаглавено интервюто в "Труд" с министъра на образованието от НДСВ Даниел Вълчав.

И нашият екип допусна грешка, че не започна още в началото с приемането на нов Закон за научните степени и научните длъжности, посочва министърът.

Запазвайки стария закон, продължаваме да възпроизвеждаме патриархалния модел на отношения в научната общност и сме в смешното положение хора над 40 г. да се представят за млади учени, а близо половината от професорите да са над 65 г., посочва той.

"Труд" продължава с психологическите портрети на лидери на водещи партии: председателят на ДПС Ахмед Доган е наречен "Борецът", лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски - "Играчът", лидерът на ДСБ Иван Костов - "Демонът", а Мартин Димитров от СДС - "Безличен".

Президентът Георги Първанов май пак се опитва да събере ГЕРБ и Партията майка, пише Петьо Цеков в анализ в "Сега" "Великият медиатор бабува и на следващата коалиция".

"Ще стана евродепутат и без Берлускони" е озаглавено интервюто в "Телеграф" с българката Антония Господинова, която участва в изборите за евродепутати в Италия от коалиция "Автономия".

Политиката в Италия се прави по същия начин, както и в България, казва тя в отговор на въпрос. Тук обаче има едно скрито лобиране на много високо ниво, което не може да се види от обикновения италиански избирател, добавя тя.

Работещото вече 3 г. видеонаблюдение в центъра на София е намалило престъпността със 72%, пише "24 часа". Открити са издирвани престъпници и над 2000 крадени коли.

България си е спечелила славата на пазар за продажба на деца според британския таблоид "Нюз ъф дъ уърлд", пише "Новинар" на първа страница.

"Нюз ъф дъ уърлд" разказва за тайно разследване на двама негови журналисти, които посетили страната ни, представяйки се за желаещи да купят деца. В отдалечено българско село млада жена им предложила двегодишната си дъщеря срещу 8000 лири, според статията.

Укрепването на държавата е свързано с разпространението на кирилицата са думите на президента Георги Първанов, цитирани от "Класа". Според вестника над 2000 души са се включили в шествието в столицата да почетат братята Кирил и Методиий.

Властта почете 24 май, опозицията "се покри", коментира "Монитор".

"Труд" помества статията на д-р Желю Желев "Грък ли е Александър Македонски?". Тя е по неговата реч пред международна конференция на Балканския политически клуб "Македония по пътя към НАТО и ЕС" през февруари в Охрид.

Гърция би имала право да иска смяна на името на Македония, само ако бившата югославска република беше включила в името си по някакъв начин името на Гърция - примерно "Нова Гърция", "Горна Гърция" и т.н., пише Желев.

Македония се намира на една част от древната македонска държава - Вардарска Македония; като Република Македония тя е била съставна част от югославската федерация и с това име е просъществувала близо половин век, посочва той сред доводите страната да отстоява конституционното си име като Република Македония.

Интервю със заместник-председателя на парламента Любен Корнезов по повод издадения от него труд по гражданско съдопроизводство, посветен на проф. Живко Сталев, публикува "Труд".

Шахът трябва да е атракция като футбола, казва в интервю за "Труд" лидерът в световната ранглиста Веселин Топалов. В отговор на въпрос той посочва, че няма да гласува и че политиката не го интересува.

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Поне 45 души загинаха при падането на автобус от мост Република Южна Африка

Поне 45 души загинаха при падането на автобус от мост Република Южна Африка

Свят Преди 17 минути

Автобусът е паднал от височина от петдесет метра

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Свят Преди 1 час

Гласуването в 15-членния съвет завърши с 13 гласа "за", Русия гласува "против"

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

България Преди 3 часа

Сигналите са фалшиви и екипите не са открити съмнителни предмети

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Свят Преди 4 часа

Разкопките са извършени в района на град Кандира в Турция

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

България Преди 4 часа

Разследват измама със субсидия, свързана а с пандемията от COVID-19

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

Любопитно Преди 4 часа

Това доказва, че на генетичните прогнози не трябва да се разчита твърде много

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Свят Преди 5 часа

Известно е, че този щам на птичия грип предизвиква смъртоносни епидемии сред дивите и домашните птици и понякога заразява хора

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Любопитно Преди 5 часа

Херцогинята е започнала да работи върху стила си с Джейми Мизрахи

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Свят Преди 5 часа

Песков: Бихме очаквали повече внимание от Павел Дуров

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

България Преди 5 часа

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд

<p>Когато Земята бе &quot;ударена&quot; с 10 милиарда атомни бомби</p>

Събитието Карингтън: Когато Земята бе "ударена" с 10 милиарда атомни бомби

Любопитно Преди 5 часа

"Това просто доказва още веднъж, че бурята Карингтън е била екстремно събитие"

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Любопитно Преди 5 часа

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

<p>Кремъл затяга хватката си над Русия</p>

Арести и насилие над независими журналисти в Русия

Свят Преди 6 часа

Задържан журналист: Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми, кълчиха ми пръстите

Трогателният жест на Кейт Мидълтън към болни от рак деца

Трогателният жест на Кейт Мидълтън към болни от рак деца

Свят Преди 6 часа

Принцесата отдавна е поддръжник на различни благотворителни организации за борба с рака

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

България Преди 6 часа

50-годишният обвиняем от Хасково се призна за виновен и подписа споразумение с прокуратурата

Това са приоритетите на САЩ за България

Това са приоритетите на САЩ за България

България Преди 6 часа

Според Кенет Мертен ефективният преглед на инвестициите е полезен за всички страни