Станишев: Виновен съм
Източник: netinfo
14

Под заглавие "Нали сме социалисти? Отново за отговорността, но този път - и за другарството" бившият премиер Сергей Станишев пише във в. "Дума", че е виновен за изборната загуба и за състоянието на партията.

Виновен съм, че не отсякох - в политиката има място само този, който има авторитет в обществото и гражданите му вярват, е сред аргументите му. "Неведнъж съм правил партийни компромиси заради външното единство на партията.

А и със закъснение разбрах, че за някои другарството е само параван", добавя той. Това, което се създава като негативен образ на отделни ръководители на БСП, се прехвърля в общественото мислене като образ на цялата партия, на всеки социалист, пише Станишев по повод изявленията на висши партийци напоследък.

Другарско е да предлагаш промени и да си недоволен от слабости и несправедливост, но не е по другарски да хвърляш в медиите неверни обвинения, да внушаваш неистини, да представяш своите възгледи за безспорни истини и да лепиш етикети и да омаскаряваш съпартийци, отбелязва той.

Лобитата в БСП така се ритат, че накрая може да се сгромолясат вкупом, казва пред в. "Сега" Татяна Дончева, спрягана от вестниците за кандидат за лидерския пост. Обществото отхвърля цялата върхушка на партията, отбелязва тя.

Докато държавата умува как да си поиска спорните гори от бившия премиер Симеон Сакскобургготски, той ударно ги разпродава, пише "Сега".

Според справка от имотния регистър от общо 16 540 дка гори, притежавани от Сакскобургготски през 2007 и 2008 г., той е продал 1376,9 дка, посочва изданието.

Трите най-големи сделки са сключени с офшорна фирма на 30 декември 2008 г.

Красьо Черничкия, заради когото гърми кадрови скандал във Висшия съдебен съвет (за кадруване в съдебната власт), се е ползвал с покровителството на видни кадри на НДСВ и официално е участвал в предизборната кампания на Милен Велчев в Плевен през 2005 г., пише в. "Труд".

В телефонния "указател" на Черничкия освен магистрати бъкало и от политици, посочва изданието.

Проучване на вестника установило, че в списъка му били телефоните на Касим Дал и Людмил Георгиев (ДПС), Емил Димитров-Ревизоро, Корнелия Нинова и Кирил Добрев (БСП).

Както и на Любка Качакова, Теодора Дренска (НДСВ), Пламен Радонов (СДС). Фигурирали и някогашният координатор по евросредствата и зам.-финансов министър Димитър Ивановски, бившият зам.-министър на регионалното развитие Калин Рогачев (НДСВ), Константин Паликарски, който отговаряше за САПАРД, и др.

Не познавам лично този човек, но не е тайна, че Красимир Георгиев е свързан с предизборната кампания на НДСВ в Плевен, където водач беше Милен Велчев, а мен г-н Сакскобургготски беше поставил на второ място, казва Анелия Мингова.

"Спаска: искам си дъщерята" пише в. "Труд" в заглавие. "24 часа" помества материал "Македонците продължават да крият детето на Спаска Митрова".

Жителката на Гевгели с българско гражданство бе изненадващо освободена предсрочно от скопския затвор "Идризово" в четвъртък. Официалната причина е добро поведение - директорът на затвора "Идризово" се възползвал от правото си да пусне затворничка, пише "24 часа".

Неофициално обаче се твърди, че главната причина е, че случаят е отнесен до ЕП и главната заслуга е на българския евродепутат Евгени Кирилов, според изданието.

Не трябва да се забравя, че бившата югорепублика иска да влезе в ЕС, се добавя там.

Друга версия била постигнато споразумение на най-високо ниво между Скопие и София.

Спадът на индустрията се забавя, пише в. "Монитор", анализирайки данните на НСИ. Според тях през август промишленото производство се е свило с 15,9 на сто на годишна база, докато през юли спадът е бил измерен на 18,9 на сто годишно, а през юни - 18,7 %.

През август спрямо същия месец на 2008 г. в добивната промишленост е отчетено намаление със 17,7 на сто, в преработващата - с 18,8 на сто.

С 6,3 на сто е спаднало и производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ.

На месечна база спрямо юли пък отчетният спад в индустрията е със 7,8 на сто. 5,5 млрд. лв. е търговският дефицит към юли.

Бизнесменът Христо Ковачки, обвиняем за данъчни далавери, е ощетил с 13 млн. лв. община Карлово, пише "Монитор" под глава, като се позовава на председателя на карловския общински съвет Тошко Стоев.

Сумата представлявала паричната апортна вноска, която се дължи от фирмата на Ковачки "Баня голф енд СПА ризорт" в смесеното общинско-частно дружество "Спортен комплекс Баня" АДТ.

Парите трябвало да бъдат преведени в банков клон в Карлово, но вместо това били внесени в Общинска банка - София, в която Ковачки има дял.

България не се отказва от участието си в проекта за петролопровод "Бургас-Александруполис", заявил енергийният министър Трайчо Трайков след среща с представители от Международната проектна компания, която ще изгражда съоръжението "Транс Болкан Пайплайн", цитиран от "Новинар".

В "Бургас-Александруполис" България и Гърция си разделят по 24,5 %а останалият дял от 51 % държи Русия.

Министърът отбелязал, че страната ни ще взима транзитна такса, която още не е ясно дали ще е по 1 евро или 1 долар на всеки пренесен по петролопровода тон.

Очаква се строителството на "Бургас-Александруполис" да започне 2011 г. и да завърши през 2013 г., посочва изданието.

"Българите все още опознават министрите си" според заключението в "Труд" за изследване на "Медиана".

През октомври според данните със 7 на сто от септември се е вдигнал рейтингът на външния министър Румяна Желева (на 29 на сто), с 6 на сто - на образователния министър Йорданка Фандъкова (на 28 на сто) и с 4 на сто на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков (на 30 на сто).

Татяна Дончева от БСП има 28 на сто одобрение, а лидерът Сергей Станишев - 22 на сто.

Искам да работя активно с Ирина Бокова, казва в интервю за "Труд" генералният секретар на ООН Бан Ки Мун.

Кипър ще се опита да помогне на България да бъдат деблокирани средства от ЕК и това да допринесе за съживяване на българската икономика, съобщава в. "24 часа".

Това обещал кипърският президент Димитрис Христофиас след разговор с българския си колега Георги Първанов в Никозия. Кипърските инвестиции у нас са за 1,7 млрд. евро, отчел Първанов и призовал двете държави да не допускат спад.

Президентът благодарил и за отношението на кипърската държава към българските емигранти.

По официални данни те са 30 хил., но по неофициални са над 50 хил., добавя изданието.

С водещо заглавие "Баш майстори свалят цените" в. "Стандарт" съобщава, че ремонтите вече излизат с 30 на сто по-евтино тази есен заради по-ниските цени на материалите и замрялото строителство.

Вносен зарзават подбива нашия, пише "Труд" под глава. Търговци масово продават плодове и зеленчуци от Македония, Гърция, Турция и Италия на борсите, отбелязва изданието.

Над 20 на сто от българите са страдали от психични разстройства в някакъв момент от живота си, пише в. "Новинар".

Това показват данните на Националния център по опазване на общественото здраве.

Само през последната година над 12 на сто са изпадали в депресия, злоупотребявали са с алкохол или наркотици или са имали личностни разстройства.

По-малко от месец след началото на учебната година просветното министерство предлага спорната санкциите за намаляване на поведението в училище да бъде отменена, пише "Сега" под глава.

Тя беше въведена от предишния министър Даниел Вълчев и влезе в сила от 15 септември.

Коментари 14
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

14 коментара
 
Във форум: "Как се чистят петна от червено вино и черен хайвер???" Отговор: "Оставете ги като скъп спомен..."
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Мърмотът Фил и съпругата му Филис станаха родители

Мърмотът Фил и съпругата му Филис станаха родители

Любопитно Преди 6 минути

Фил е най-популярният мармот, който прогнозира настъпването на пролетта в САЩ

След убийството на 56-годишен мъж: Жители излизат на протест в Добрич

След убийството на 56-годишен мъж: Жители излизат на протест в Добрич

България Преди 19 минути

Шествието на гражданите ще се проведе в събота от 11.30 ч.

Почитаме паметта на виден светец, кой е той

Почитаме паметта на виден светец, кой е той

Любопитно Преди 1 час

Живял в III век, бил свят по живот и усърден в разпространението на истинската вяра

Пожар в центъра на Русе

Пожар в центъра на Русе

България Преди 1 час

Огънят е тръгнал малко преди полунощ

Взривове в няколко украински области, Русия атакува инфраструктурни обекти

Взривове в няколко украински области, Русия атакува инфраструктурни обекти

Свят Преди 2 часа

Блогър, живеещ край град Камянске, съобщи в Telegram за кратер в района, дълбок 4 м и широк 10 м

Рак и диабет: Ето защо е вредно готвенето с вече използвано олио

Рак и диабет: Ето защо е вредно готвенето с вече използвано олио

Любопитно Преди 2 часа

За съжаление вкусните лакомства, които се приготвят във фритюрници, са свързани с редица заболявания

Срещите на президента Радев с потенциалните служебни премиери продължават

Срещите на президента Радев с потенциалните служебни премиери продължават

България Преди 2 часа

Списъкът, от който държавният глава може да избира, е сведен до минимум

US Air Force налива $28 млрд. за следващото поколение изтребители

US Air Force налива $28 млрд. за следващото поколение изтребители

Технологии Преди 2 часа

Те ще бъдат ескортирани от нов безпилотен дрон

Мистерията около синдрома на Хавана се заплита

Мистерията около синдрома на Хавана се заплита

Свят Преди 2 часа

Учените изследват различни видове магнитно-резонансни сканирания за измерване на обема, структурата и функциите на мозъка при 81 участници

Изкуственият интелект достига и до Google Maps

Изкуственият интелект достига и до Google Maps

Технологии Преди 2 часа

Чрез него приложението ще дава повече информация

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

България Преди 9 часа

Ударили са се кола и два мотора

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Любопитно Преди 9 часа

Той даде втори шанс на талантливата Никол, която беше на крачка от напускане на надпреварата

Гърция съди "Газпром" за цените на газа

Гърция съди "Газпром" за цените на газа

Свят Преди 10 часа

DEPA е подала молба за арбитраж

Поне 45 души загинаха при падането на автобус от мост Република Южна Африка

Поне 45 души загинаха при падането на автобус от мост Република Южна Африка

Свят Преди 11 часа

Автобусът е паднал от височина от петдесет метра

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Свят Преди 12 часа

Гласуването в 15-членния съвет завърши с 13 гласа "за", Русия гласува "против"