"Стандарт": Ледена епоха до Коледа
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
4

"Ледена епоха до Коледа" извежда "Стандарт" под глава и отбелязва, че прогнозните температури за днес са минус 13 градуса.

Температурите в страната варираха от минус 8 до плюс 10 градуса, на места покривката бе 30 см.

Десетки населени места останаха на тъмно. Опасна поледица спря междуградски автобуси, болниците се напълниха със стотици потрошени. Има огромна опасност от лавини, не ходете в планината, пише вестникът.

"Снежно бедствие" е водещата тема на "Земя".

"Страната скована в снежен капан" е заглавието на "Новинар" за атмосферната обстановка и възможностите за придвижване.

Шофьорите да не предприемат рискови изпреварвания и да използват двигателя на автомобила, а не спирачките, за намаляване на скоростта по хлъзгави и заснежени пътища, съветват от "Пътна полиция".

Всички автомобили да са оборудвани с вериги, за да може при необходимост да се използват, препоръчват още от КАТ.

"80 процента от българите ще посрещнат Рождество Христово в домашна обстановка, а 70 на сто ще са вкъщи и на Нова година, показват данните на ББСС "Галъп интернешънъл", цитирани в "Класа".

Средно 150 лв. (срещу 146 лв. миналата година) ще отдели средното българско семейство от трима за посрещане на празника - за подаръци, празнична украса, картички и поздравления за близки и приятели.

"Хамстера правел кампанията на Яне?" е заглавието под глава на вестник "Атака".

"Новинар" цитира под глава лидера на "Атака" Волен Сидеров, който заяви пред Hова телевизия, че в групата на "Наглите", които бяха арестувани от МВР заради съмнения, че са организирали и осъществявали отвличания, има хора, които са работили за кампанията на РЗС на последните парламентарни избори.

Според него, един от тях с прякор Хамстера е събирал гласове за партията на Яне Янев.

Когато установим цялото имущество на петимата "Нагли", ще пристъпим към конфискацията му, казва пред "Новинар" заместник главният прокурор Бойко Найденов.

МВР издирва и последния от общо 8-те тартори на групата "Наглите", информира "Стандарт".

100 хил. души персонал са нужни в Слънчев бряг, казва пред "24 часа" Малина Стратиева, изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД.

Според нея е крайно време държавата да реши въпросите за собствеността на инфраструктурата в курортите. Курортната такса не трябва да зависи от броя на туристите, а да е твърда сума, смята тя.

Ако има съдебни спорове по казуса за царските имоти, е малко вероятно да завършат в рамките на една календарна година, казва в отговор на въпрос на "24 часа" председателят на парламента Цецка Цачева, която е и юрист.

По думите й гласуването с чужди карти е на отмиране, а от втората сесия вече ще е факт и излъчването на пленарните заседания в реално време в интернет.

Повечето издания цитират позицията на БСП, според която ГЕРБ управлява авторитарно и некомпетентно.

Абсурдно е в криза да има мораториум на проекти за възобновяема енергия, казва пред "24 часа" депутатът от КБ Меглена Плугчиева.

Внасят се две промени в Закона за социално подпомагане и Закона за интеграция на хората с увреждания, а в мотивите им липсва основание да се сменя логиката на един специализиран закон, създаден според традициите в Европа.

Това пише в "24 часа" бившият социален министър Емилия Масларова.

Стремежът бе на хората с увреждания да се дадат повече права и равни шансове и не виждам кое налага да го изпразваме от съдържание, като ги приравним с останалите групи в закона за социалното подпомагане, отбелязва тя.

Бившият шеф на РПУ в Бяла Слатина Тони Костадинов е задържан за участие в банда за разбиване на сейфове в банки и фирми, заловена в Пловдив, съобщава под глава "24 часа".

Полицаят е уволнен през септември заради частния КАТ в Бяла Слатина.

Тони Костадинов е съдействал за обрания през август клон на ЦКБ в Козлодуй, откъдето изчезнаха 80 000 лева, както и за още обекти в Мизия, каза вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от повечето издания.

Стигнал е в наглостта си дотам, че преди рождения си ден е посочил един обект в Мизия и казал: Хайде, побързайте, защото трябва да ме зарадвате с нещо, добавил Цветанов.

Задържаният на Калотина в събота вечерта Евгени Милев-Гейзо, издирван от МВР за въоръжения грабеж край Вакарел, се е измъкнал от страната през Румъния, научил "24 часа".

Това е станало два дни след неуспешния опит за грабежа на турчина с немски паспорт Мустафа Гюмюш в нощта срещу 14 декември.

Поне 10 хил. лв. само за адвокат ще плати всеки, решил да дели догодина апартамент, оценен за сто хиляди лева, изчислява "24 часа". Това е минималният хонорар, който се дължи на защитника за окончателно решаване на делбата на три съдебни инстанции.

Сега таксата е 7350 лв. Адвокатски възнаграждения се увеличават, защото от 1 януари ще се облагат с 20% ДДС, но се очаква реалният им скок да е с 35% - клиентите ще плащат и разходите на защитниците за счетоводители, отбелязва авторът.

Паркът на Военната академия "Г. С. Раковски" ще бъде отворен за софиянци, съобщил зам.-министърът на отбраната Аню Ангелов пред "24 часа".

Решението е взето по принцип, най-вероятно бариерата ще бъде вдигната в началото на идната година.

"Бедата не са новините на турски по БНТ, които нямат публика. Опасното е, че в смесените региони сателитните чинии са насочени към турската телевизия.

Навсякъде из Кърджалийско гърмят турски радиа. Българските мюсюлмани са изложени само на турската пропаганда.

Пропаганда са и турските сапунки, които дават погрешна представа за европейска Турция. Сериалите показват живота на хайлайфа, който няма и един процент от населението." Това казва проф. Георги Марков, директор на института по история на БАН в интервю за "Труд".

То е под заглавие "Ахмед Доган е като късния Живков". Според него проектозаконът за развитието на академичния състав ще създаде хаос и още по-голяма корупция.

Според интервю на транспортния министър Александър Цветков в "Труд" (от 10 декември) предупреждението е вследствие на оплакване на частния наземен оператор "Суиспорт", отбелязва "Класа".

След разговори с представители на оператора жалбата им била изтеглена и няма да имаме никакви проблеми с ЕК, казал Цветков.

От писмото на Таяни обаче става ясно, че предупреждението е образувано по жалба на недопуснатия до пазара кандидат "Голдер Хендлинг България", отбелязва "Класа".  

Под водещо заглавие "Министър Цветков излъга за софийското летище" "Класа" отбелязва, че ЕК продължава да очаква отговори за грубите нарушения на европейските директиви.

Драстични нарушения на европейските директиви, непозволена намеса на държавата в свободния пазар, несъответствия на българското с европейското законодателство.

Това били част от констатациите на ЕК за наземното обслужване на летище София, изпратени от заместник-председателя на ЕК Антонио Таяни в писмо, с което вестник "Класа" разполагал.

За ръст на обезщетенията за лошо правосъдие през 2009 г. информира под глава "Сега". 2 102 304 лв. обезщетения за вреди е изплатила съдебната власт от началото на година до края на ноември, показва справка на Висшия съдебен съвет, поискана от "Сега".

През 2008 г. са изплатени 1 544 630 лв. Обезщетенията са присъдени предимно за бавно и некачествено правосъдие. Независимо от този негативен резултат на магистратите и служителите в третата власт ще бъдат раздадени премии за 24 млн. лв., икономисани от заплати през годината, отбелязва изданието.

Така на практика за всеки в системата ще има поне 13-а заплата. И членовете на ВСС няма да останат без награда за "цялостен принос" и ще получат 13-а и 14-а заплата, общо 5300 лв, пише вестникът.

Обезщетенията, които съдебната власт плаща, са след осъдителни решения по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди.

Председателят на БАН акад. Никола Съботинов се обявява против предвиденото в него звание изследовател.

В интервю за "Монитор" Съботинов казва, че Европа иска да назначаваме, а не да съкращаваме учени. В бюджета нямаме пари дори за таксите за метеорологина информация, добавя той. 

Коментари 4
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

4 коментара
 
- Келнер, какво ми сервирахте, кафе или чай? - Какво, не можете да разберете сам? - Не. - Тогава какво значение има?
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Главчев освободи трима зам.-министри

Главчев освободи трима зам.-министри

България Преди 29 минути

Това са Мартин Гиков, Николай Сиджимов и Николай Найденов

Електроенергийна компания отвори първия си клиентски център в Пловдив

Електроенергийна компания отвори първия си клиентски център в Пловдив

България Преди 1 час

С него групата стартира разширяването на търговската си мрежа в цялата страна

Мъж заплаши да се самовзриви до консулството на Иран в Париж

Мъж заплаши да се самовзриви до консулството на Иран в Париж

Свят Преди 2 часа

Полицията съобщи, че е разположила сили на терен и е помолила гражданите да избягват района

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

България Преди 2 часа

Стефан Димитров: Аз не съм политик, аз съм дипломат

д

Уникалните вина, родени от черни вулканични кратери

Любопитно Преди 2 часа

Вино се произвежда на архипелага от 15-и век, когато пристигат първите испански колонисти

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Свят Преди 2 часа

Лавров иска да се говори за Украйна, "която е изконно руска"

Петков: Тайна координация между Борисов, Радев и Пеевски

Петков: Тайна координация между Борисов, Радев и Пеевски

България Преди 3 часа

Петков: Стефан Димитров „явно не е с евроатлантически поглед“

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Любопитно Преди 3 часа

Food quiz със Стефани от Hell’s Kitchen

България няма да „паркира“ МиГ-29 до 2028 г.

България няма да „паркира“ МиГ-29 до 2028 г.

България Преди 3 часа

Вдигат заплатите в армията

а

Пукане и бръмчене: Мистериозният свят на комуникацията между рибите

Любопитно Преди 3 часа

Повече за мистериозния свят на рибите четете в следващите редове

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Любопитно Преди 4 часа

Повече за мистерията около скелетите четете в следващите редове

Как да организираме по-добре приложенията си

Как да организираме по-добре приложенията си

Технологии Преди 4 часа

Няколко съвета за по-практична работа със смартфона

ЕС призова Грузия да не приема закона за "чуждестранните агенти"

ЕС призова Грузия да не приема закона за "чуждестранните агенти"

Свят Преди 4 часа

Той нанася вреди на страната и противоречи на европейските принципи, заяви говорител на ЕК

<p>&nbsp;Ударът на Иран срещу Израел обедини и същевременно раздели Конгреса на САЩ</p>

"Светът гори": Ударът на Иран срещу Израел обедини и същевременно раздели Конгреса на САЩ

Свят Преди 5 часа

Демократите в Конгреса се стараят да не критикуват прекалено остро действията на Байдън по отношение на конфликта в Газа

Вулканът Руанг в Индонезия с пет големи изригвания за ден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Вулканът Руанг в Индонезия с пет големи изригвания за ден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Свят Преди 5 часа

Властите затвориха летище, продължава евакуацията на хора от района

Защо е важно да приемаме магнезий

Защо е важно да приемаме магнезий

Любопитно Преди 5 часа

Повишаването на магнезиевите нива в мозъка може да подобри когнитивните функции