"Сега": ВСС наказа немарлива съдийка
Източник: vesti.bg
6
Висшият съдебен съвет (ВСС) е наказал съдията Мими Петрова от Софийския градски съд заради системно бавене на мотивите към присъдите, съобщава в. "Сега". Заплатата на немарливата съдийка ще бъде намалена с 10% за шест месеца.

От 2008 г. до 2010 г. тя не е написала мотивите по около 20 дела. Съдия Мими Петрова е същата, която забави протоколите за обиск при ареста на Алексей Петров и бандата му. Според МВР именно заради закъснението шестима от задържаните "октоподи" излязоха на свобода, припомня вестникът.

Бившият мюфтия на Смолян Хайредин Хатин е бил осъден в Златоград по обвинение, че е склонил хората да купуват гласове за ДПС на парламентарните избори през 2009 г., съобщава "Труд". Духовникът е бил наказан с осем месеца условна присъда с тригодишен изпитателен срок. Той трябва да плати и 5000 лв. глоба.

"Труд" пише днес, че най-лошата вода у нас, която тече от чешмите, е в Хасковско. При изследване там са открити отклонения по показателите за цвят, мирис, вкус, мътност. Установено е повишено количество на нитрати, манган, флуор, арсен.

Проблемът не е в самия град Хасково, а в течащата от крановете вода в Димитровград, Меричлери, Симеоновград, Свиленград и др., пояснява вестникът, като се позовава на Димитър Димитров, началник на отдел "Държавен здравен контрол" в Министерството на здравеопазването.

По думите му в 98,7% от водите като цяло в страната са с много високо качество.По над 50 показателя се прави анализ на питейната вода в София всеки месец. Водата на столицата е една от най-качествените в Европа, показват изследванията на "Софийска вода" и докладите на регионалната здравна инспекция, допълва по темата "Труд".

Според в. "Стандарт" твърдата позиция на вицепремиера Дянков за замразяването на минималната работна заплата до 2013 г. е вбесила за пореден път председателя на синдиката "Подкрепа" Константин Тренчев.

"Дянков е най-голямата заплаха за кабинета "Борисов". Потреблението е това, което трябва да оживи икономиката, но не съм чул някъде в света на капитализма това да става без пари", казал Тренчев.

"Ясно е, че ако продължим с тази политика на неглижиране на доходите на населението, Терминал 1 и Терминал 2 на летище София, ще продължат да бъдат на мода и през следващите години", коментира по същата тема пред в. "Дума" Хасан Адемов от ДПС, зам.- председател на парламентарната Комисия по труда и социалната политика.

"Дневник" констатира, че има първи сигнали за събуждане на вътрешния пазар.

Финансовите резултати на повечето публични компании продължават да се подобряват, а освен външните пазари вече и вътрешните също започват да дават тласък на продажбите. Това показват първите публикувани отчети на дружествата за първото тримесечие на годината.

Анализатори коментират, че някои от данните дори надминават очакванията им.

Поп- и фолкизпълнители от всички музикални компании категорично отрекоха твърденията на шефа на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов, че ги бил принудил да ходят по участия с мобилни касови апарати, подчертава на първа страница "Труд".

Стефанов дал такъв пример в изявление за Би Ти Ви: "Васил Найденов беше при мен с кочан фактури и с касов апарат, за да ми докаже, че оттук нататък се е дисциплинирал".

"Още не нося на врата си касов апарат. Не знам какво е съобщил Стефанов, вероятно го е направил под формата на шоу", заявява пред "Труд" певецът Васил Найденов.

Без фискални устройства пеели и всякакви чалга изпълнители: Константин, Мария, Азис, Сашка Васева, Борис Дали, Тони Стораро, Славена и Алисия.

Според "24 часа" Националният осигурителен институт е най-успешният хотелиер в България. Това установява изданието при изработването на класация за посещаемостта и средногодишна заетост на хотелите в страната. Класацията се базира на данни от общините за отчетените от хотелите нощувки и регистрираните в тях легла.

На първо място с впечатляващите 89,4% заетост е "Магнолиите" в Приморско. Хотелът е собственост на "Албена"АД.

От 2-о до 8-о място са поделенията на НОИ - 7 от общо 18 хотела на фирмата "Профилактика, рехабилитация и отдих". При тях заетостта варира от 60 до 85 на сто.

Почти няма обществена поръчка у нас, която да не е опорочена, коментира в. "Сега". Сериозни нарушения се откриват при 70-85% от търговете, призна шефът на Сметната палата Валери Димитров.

Агенцията за държавна финансова инспекция отчете, че за четири години е разкрила нередности при конкурси за около 3 млрд. лв. Това означава, че годишно държавата и общините раздават на фирмите по нечестни правила средно 750 млн. лв. Валери Димитров уточни, че много често нарушенията са свързани с опити да се манипулират процедурите.

В. "Пари" обобщава: "Обществени поръчки по поръчка". Валери Димитров посочва, че държавата харчи огромни средства без резултат. По думите му разходите и харчовете на публичните средства трябва да бъдат обвързани с постигането на определени резултати.

АЕЦ "Белене" ще се изплати за 19 години, от момента на нейното пускане в експлоатация, твърди пред "Класа" извънредният и пълномощен посланик на Русия в България Юрий Исаков.

По думите му ресурсът на реакторите е с възможност да бъде удължен с 60 години. Проектът „Белене" е абсолютно рентабилен и може в продължение на минимум 40 години да носи чиста печалба, убеждава Исаков.

И продължава с рекламата: "Благодарение на него в пиковия период на неговото строителство ще бъдат създадени 80 000 нови работни места. Не по-малко от една трета от общия обем на работата е свързано със строителството на централата, а по нашите цени то е на стойност от порядъка на 1.5 млрд. евро, ще се осъществява от български фирми доставчици. С други думи строителството на АЕЦ „Белене" може да се превърне в мощен локомотив за развитието на цялата българска икономика".

Онлайн обучението ще замести дистанционното, което отива в историята, пише "Сега" позовавайки се на просветния министър Сергей Игнатов. Контактното и електронното обучение ще бъдат равнопоставени, студентите ще могат да наблюдават лекциите на своите преподаватели в интернет, ще могат през своя компютър да влизат в библиотеката на университета и да четат препоръчаната литература, ще имат на разположение тестове и обучителни материали, но най-важното е, че ще се увеличи контактът им с техните преподаватели.
Коментари 6
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

6 коментара
 
Мъж на смъртен одър: - Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са? - Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Калин Стоянов: В момента се търсят лъжесвидетели по отношение на мен

Калин Стоянов: В момента се търсят лъжесвидетели по отношение на мен

България Преди 9 минути

Министърът каза, че не се обмисля вариант за друг главен секретар на МВР

Мъж загина при пожар в Силистра

Мъж загина при пожар в Силистра

България Преди 1 час

По първоначални данни той е починал вследствие на задушаване

Тенев: Виждал съм Стефан Димитров в КАТ, преди това никога

Тенев: Виждал съм Стефан Димитров в КАТ, преди това никога

България Преди 2 часа

Бившият шеф на КАТ коментира обвиненията, че разследваните Стефан и Марин Димитрови били близки с него и той ги е запознал с Бойко Рашков

„Пътища отвъд границата” в „Темата на NOVA“

„Пътища отвъд границата” в „Темата на NOVA“

България Преди 2 часа

Не пропускайте тази неделя след централната емисия новини

<p>&quot;Иран има достатъчно материал за атомна бомба&quot;</p>

Гроси: Иран има много повече уран, отколкото се нуждае, за направата на една атомна бомба

Свят Преди 3 часа

При експлозиите в Исфахан очевидно не са били повредени атомните съоръжения на страната. Именно този град е центърът на иранските ядрени изследвания, казват от МААЕ

Джош Хартнет

Джош Харнет е сериен убиец с прякор "Касапина" в новия филм на Шаямалан

Любопитно Преди 3 часа

Филмът се очаква по световните екрани след няколко месеца

Катастрофа с бременна жена край град Шипка

Катастрофа с бременна жена край град Шипка

България Преди 3 часа

Причината за инцидента е отнето предимство

Заловиха рекордно количество хероин на "Капитан Андреево" (СНИМКИ)

Заловиха рекордно количество хероин на "Капитан Андреево" (СНИМКИ)

България Преди 4 часа

Пресичането на трафика на наркотик е част от специализираната операция за засилване контрола на ГКПП

Има ли риск от епидемия от коклюш в Кюстендил?

Има ли риск от епидемия от коклюш в Кюстендил?

България Преди 4 часа

От началото на годината в областта има осем случая на заразени с болестта, като пет от тях са деца

<p>Китай има нова стратегия, за да &quot;печели войни&quot;</p>

"За да печели" войни": Китай създава нови сили за киберзащита

Свят Преди 5 часа

Те са "стратегически клон" на въоръжените сили, заяви говорителят на китайското министерство на отбраната У Цян

Силни взривове отекнаха в Одеса и Черноморск

Силни взривове отекнаха в Одеса и Черноморск

Свят Преди 5 часа

По информация на регионалните приложения в Telegram украинските въоръжени сили са унищожили балистична ракета и дрон

Двама светци почитаме днес, ето кои са те

Двама светци почитаме днес, ето кои са те

Любопитно Преди 6 часа

Единият бил родом от Цариград и живял през IV век, а другият се подвизавал като отшелник на Синайската планина в първата половина на VI век

Мъж намушка три жени в Швеция

Мъж намушка три жени в Швеция

Свят Преди 6 часа

Нападателят бе прострелян и задържан от полицаи

Зодия Телец и сексът

Зодия Телец и сексът

Любопитно Преди 6 часа

Зоната на комфорт е много важна за този знак

Израел заплаши да отмъсти: Изглежда това е бил внимателно планиран военен отговор

Израел заплаши да отмъсти: Изглежда това е бил внимателно планиран военен отговор

Свят Преди 6 часа

Иранските лидери заплашиха с незабавен и силен отговор на всяка израелска атака