Ганчев за шефа на НАП: Ще го изкормя!
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
33

"Ще го изкормя, ще го удуша със собствените му черва", изригнал бизнесменът Гриша Ганчев по адрес на директора на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов, пише "24 часа".

Според разследващите Стефанов не е чул с ушите си заплахата. Тя обаче му била надлежно предадена от трети човек ден по-късно.

На разпита вчера Ганчев не се е признал за виновен, но дал обяснения. Казал, че е имал друго предвид и че е говорил за друг човек, а не за Стефанов.

Няма какво да коментирам, явно съм най-големият престъпник в държавата, заявил Ганчев по телефона за "24 часа".

"Колкото до паричната гаранция, наистина съм голям престъпник. Хамстера с 14 отвличания го пуснаха с 10 000 лева, значи аз съм по-зловещ. Това е положението", каза Ганчев, на когото бе наложена гаранция от 500 хил. лв.

Училището ни произвежда посредственост, смята "Труд". Българското училище обучава малък елитарен кръг от деца и широка посредствена маса.

Това стана ясно вчера на първия Съвет по образование и наука към президента Росен Плевнелиев. Учениците не се справят с овладяването на българския език, математиката и информационните технологии.

Младите хора у нас излизат най-късно на пазара на труда - на 22 години, докато в Европа тази възраст е 20. Работната сила в страната е 12,4% с начално образование, 60,5% със средно, а 27,1 % с висше.

Образователните институции у нас са неконкурентноспособни, а науката ни е в критичния минимум на преживяването си, са част от основните изводи за състоянието на просветата и науката у нас.

Хората и регионите обедняват въпреки еврофондовете, пише "Сега". Въпреки наливането на милиарди от еврофондовете България продължава да изостава по основни показатели в развитието си.

Рискът от бедност и безработицата са прекалено високи и България трудно ще достигне заложените целеви нива за тях към края на 2013 г.

Нисък спрямо средноевропейския продължава да е и делът от БВП на глава от населението, а регионалните различия се задълбочават, вместо да намаляват. Това показва официален анализ за ролята на еврофондовете в изпълнението на дългосрочните цели за развитие на страната, залегнали в националната стратегическа референтна рамка 2007-2013.

Резултатите от оценката, изготвена от консорциум от 5 фирми по оперативна програма "Техническа помощ", бяха представени на публично обсъждане в Министерския съвет.

Най-сериозният ефект от еврофондовете е в областта на техническата инфраструктура, като в областта на транспорта договорените средства са чувствително над бюджетираните.

Най-сериозен проблем с процента на договорени спрямо заложени суми има в областта на научните изследвания, иновациите и предприемачеството, енергетиката, туризма.

Опитомено общество, коментира "Дума".

Има нещо дълбоко сбъркано в публикувания за обществено обсъждане проект на Стратегия за подкрепа на развитието на гражданските организации в България за периода 2012-2015 г.

Тя предвижда към премиера да се създаде поредният съвет, този път за развитие на гражданското общество(!). Независимо от дипломатичния изказ, че НПО-тата са партньор на властта, все пак основната им мисия е да са коректив на управлението, опонент, различното мнение, което властимащите трябва да чуват и да вземат под внимание.

Затова тревогата, че гражданските организации в момента нямат "отговорник" и поради това думата им не се чува, е фалшиво обяснение на опита да се насочи и постави в рамки обществената енергия в полза на властта.

Гражданското общество не се нуждае от отговорник, а от носители.

Властта обрича България на лош европейски доклад през юли, коментира "Сега". Управляващите са наясно, че им трябва на всяка цена положителен политически доклад от Еврокомисията по глава "Правосъдие и вътрешни работи".

Затова депутатите на ГЕРБ работиха денонощно, за да приемат изцяло нов закон за отнемане на имущество, придобито от незаконна дейност. Нищо, че същите народни представители преди една година изиграха невероятно театро, за да не гласуват такъв закон. И твърдяха, че той грубо нарушава човешките права.

Властта се опита да се подмаже на Брюксел и с ареста на 32-ма митничари от Капитан Андреево - цяла смяна, обвинена, че е прибирала по 14-15 000 лв. дневно от рушвети.

Но остана въпросът как след като има железни доказателства за всички, изведнъж в ареста останаха само четирима, а обвинените са само осем?

В графата "червени точки" за пред Брюксел може да бъде поставена и "захарната" операция на МВР и финансовото министерство, при която беше вкарано в ареста цялото оперативно ръководство на "Литекс комерс".

Тя бе направена точно докато евроекспертите, които ще пишат юлския доклад, бяха в България. Важно е да се отбележи, че въпреки усилията и рекламните операции тепърва ще трябва да се оценява какво е свършено и какво не.

Помощта да ходи при хората, а не те при нея, съветва в интервю за "Стандарт" българският еврокомисар Кристалина Георгиева. Според нея това, което като приоритет трябва да се направи, е да се помогне на най-пострадалите от земетресението, но и на всички засегнати.

Хората в района на Перник не са богати, има и много безработица и трябва програмата, която правителството изпълнява да помогне на целия регион. Така хората ще почувстват подкрепа в този момент, който за тях е тежък - икономически и психологически.

В селските райони, с повече възрастни хора, помощта трябва да отива при тях, а не хората да ходят да търсят помощта.

"Обсъждахме с министър Томислав Дончев дали е възможно да се пренасочи финансиране от съществуващите еврофондове за социална програма, ориентирана към този регион.

Така едновременно ще се ликвидират щетите и ще се стимулират и заетостта, и малките строителни фирми", смята Георгиева.

Леви, десни или кафяви, коментира в "Труд" социологът Кольо Колев изследване на "Медиана". Като надникнеш под червената или синя новоевропейска тога, най-често ще откриеш вмирисаните на шаяк кафяви ризи и мундири.

Ето как една огромна маса от българите вижда обществото, в което живеем сега, и света, за който си мечтае. Без всякакво съмнение, ние живеем в едно много гадно, противно, нечестно, мутро-комунистическо общество.

Истинското общество ще рече да се вземат парите, колите и жените на богатите, да се увеличат поне двойно заплатите и пенсиите, да се ликвидират такива безобразия като безработица, мизерия и материално неравенство.

Това е, което мечтае огромната маса от избирателите в България - "истинска" власт. Проблемът е, че подобна власт е невъзможна. Че политиката се основава на икономическата логика, на логиката на икономическата система.

Възниква въпросът - как да се харесаш на все по-кафеникавите народни маси, които искат невъзможното? У нас управляващите залагат на оглавяването на кафявото, а не на противопоставянето - яростна богатомразка реторика, мачкане на малкия и средния бизнес, размахване на пистолети и демонстрация на любимия на масите железен юмрук.

Правим нова партия, не е дубликат на ДПС, обявява в интервю за "24 часа" независимият депутат Касим Дал. До януари 2010 г. той бе заместник-председател на ДПС.

След изключването създаде фондация "Свобода и достойнство". Дал посочва, че в България начинът да правиш политика и да участваш на избори е един.

"Затова в най-скоро време ще учредим нова партия. Направили сме график по регионите, вървят семинари. И след този "първи кръг" ще решим датата на създаването й. Очертава се да бъде есента", казва Дал.

"Ние правим нещо ново, уверява той. Ще бъде партия за всички граждани. Ще държим най-вече при нас да идват чисти хора. Лъжци и агенти при нас - не", заявява Дал.

Борисов търси подкрепа в парламента, за да заобиколи закон, съобщава "Сега". Премиерът Бойко Борисов изненадващо поиска вчера опозицията да го подкрепи в опита му да заобиколи закона за обществените поръчки при ремонтирането на разрушените от земетресението, наводненията и свлачищата пътища и мостове в страната.

Абсурдната му идея партиите да посочат коя фирма да ремонтира вероятно ще бъде реализирана като неотложни дейности при бедствия и аварии, за които не се изисква конкурс. 

Коментари 33
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

33 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

БДЖ купува от Германия 76 модернизирани вагона

БДЖ купува от Германия 76 модернизирани вагона

България Преди 5 минути

Подвижният състав отговаря на всички съвременни стандарти за комфорт

Apple iPhone 15 Pro

iPhone 16 може да смени дизайна на камерата

Технологии Преди 11 минути

Очаква се и нова подредба на бутоните

Какво показа експертиза по делото за изборите в София

Какво показа експертиза по делото за изборите в София

България Преди 1 час

Според заключението Васил Терзиев получава няколкостотин гласа повече от тези, които до момента са отчетени

Снимката е илюстративна

Отмениха търсенето на великденски яйца в гробище

Свят Преди 1 час

Децата няма да се "катерят по гробовете", уверяват организаторите на събитието

Спешни промени в закони, заради кризата със служебния премиер

Спешни промени в закони, заради кризата със служебния премиер

България Преди 1 час

Проблемът обаче се корени в Конституцията, смята Караджов

Гатьо от Hell’s Kitchen: Всички ядат шкембе чорба!

Гатьо от Hell’s Kitchen: Всички ядат шкембе чорба!

Любопитно Преди 1 час

Поставихме Гатьо в ситуация да видим дали познава достатъчно добре феновете на Кухнята на Ада и вижте какво каза той

Вътев би приел да бъде служебен министър

Вътев би приел да бъде служебен министър

България Преди 1 час

Вътев подчерта, че е влязъл като експерт в настоящия кабинет

Подуправителите на БНБ: Нека президентът да намери решение

Подуправителите на БНБ: Нека президентът да намери решение

България Преди 1 час

И тримата споделиха мнението на гуверньора Димитър Радев

Арнолд Шварценегер публикува снимка с пейсмейкъра

Арнолд Шварценегер публикува снимка с пейсмейкъра

Любопитно Преди 2 часа

Тази седмица актьорът сподели, че наскоро е претърпял операция за имплантиране на пейсмейкър

Алла Пугачова и Владимир Путин

Русия обяви Алла Пугачова за "чуждестранен агент"

Свят Преди 2 часа

По-рано в Русия се появиха медийни информации, че властите подготвят такъв ход срещу иконата на съветската поп музика

Доналд Тръмп

"Бог да благослови Америка": Доналд Тръмп продава библии по 60 долара

Свят Преди 2 часа

Концепцията за Библията, покрита с американското знаме, предизвиква безпокойство сред религиозните кръгове в САЩ

Мъж заплаши лекар с газов пистолет в болницата в Шумен

Мъж заплаши лекар с газов пистолет в болницата в Шумен

България Преди 2 часа

Причината е, че е чакал дълго за преглед

NYT: Ескалация от Путин – на Украйна ѝ предстоят тежки месеци

NYT: Ескалация от Путин – на Украйна ѝ предстоят тежки месеци

Свят Преди 2 часа

Кремъл продължава да твърди, че Украйна стои зад нея, сигнализирайки намерението на Владимир Путин да увеличи ескалацията на фронта, пише експертът по руска външна политика и сигурност Хана Ноте

Денков: Дневният ред на обществото зависи от действията на президента

Денков: Дневният ред на обществото зависи от действията на президента

България Преди 2 часа

Това заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков във връзка с консултациите на "Дондуков" 2 в търсене на служебен министър-председател

Act ll: Cowboy Carter: Излезе най-новият албум на Бионсе

Act ll: Cowboy Carter: Излезе най-новият албум на Бионсе

Любопитно Преди 2 часа

Второто издание от трилогията Renaissance е посветен на тексаските корени на певицата и включва 27 парчета