Стефан Данаилов пред в. "Преса": Не ме изпращайте толкова бързо
Източник: netinfo
21

Н е ме изпращайте толкова бързо, казва актьорът Стефан Данаилов пред в. "Преса". Министърът на културата в правителството на Сергей Станишев разказва за борбата си с лимфома. "О, изобщо не смятам да вдигам бялото знаме! Не ме чакайте за това. Не ме изпращайте толкова бързо", заявява Ламбо."Не е приятно да ти напомнят, че си пътник", допълва Данаилов. "Аз съм коректен пациент и попитах лекарите: "Може ли малко винце, идват празници?"

Казаха ми: "Винце червено е добре, но умерено." Писаха, че съм се стопил, отслабнал, вие ми се свят и едва ли не падам".

Ламбо разкрива, че заболяването му е открито в началото на ноември. "С мен се случи нещо странно. В края на февруари ме налегна хрема. Дълга и противна. Ходих при всякакви доктори: уши, нос, гърло, какви ли не хапове, капки и сиропи не накупих. Хремата не мърдаше. Правих изследвания за синузит. Не е. Зъби не са. Уши не са. Никой не може да ти каже какво е. Това трая чак до средата на ноември. Даже на шега бях казал, че ще обявя в пресата, че давам 2000 лева на този, които ми излекува хремата.

Тя ужасно ми пречеше в актьорската работа. И един ден през есента, гледайки по телевизията поредната част от "Фамилията", ми направи впечатление в близък план при едно обръщане на главата ми, че ми е надута лявата страна на шията. Инстиктивно се пипнах и усетих, че лявата ми жлеза, целият лимф е надут. Пипнах се и от другата страна, хванах двете жлези - твърди като камъни! През деня нищо ми няма, но през нощта по 2-3 пижами сменям", споделя Стефан Данаилов.

Бебе на 4 месеца без ЕГН, собствено име и български акт за раждане живее в детската клиника на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" (Университетска) в Стара Загора от 10 ноември 2013 г. В болницата лекари, сестри и студенти събират пари за мляко, дрехи и памперси на бебето без малко име. Дават му и от храните, дарени на клиниката. За Коледа му купили плюшени играчки, пише "24 часа". Не могат да го изпишат, защото не са го записали Не могат да го предадат на дом "Майка и дете", защото то няма документи и де юре не съществува. Не могат и да го дадат за осиновяване, защото майка му не е дала съгласие за това.

Специалистът по социални дейности в болницата Луиза Петрова, която се занимава с подобни случаи, се е видяла в чудо. Оказва се, че българските власти не могат да издадат документ за самоличност на детето, докато родителите му не представят гръцка тапия с малкото му име. "Майката Събка за последно се обади от остров Крит. Работела там, за да осигури пари, с които да извади документ на детето си", казва шефът на клиниката д-р Емилия Костадинова. Тя допълва, че болничната среда не е подходяща за отглеждане на бебе. Но то расте здраво в реанимацията на клиниката.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби две от големите търговски вериги у нас - "Лидл България ЕООД енд Ко" и "Билла България" ЕООД заради използването на подвеждащи реклами, съобщава в. "Сега". Двата хипермаркета трябва да заплатят общо 854 хил. лв. глоба и да прекратят промоционалните си кампании.

"Лидл" е нарушила конкуренцията с кампанията си "Най-доброто от България. Най-доброто от Европа." Според КЗК тя може да окаже негативен ефект както върху конкуренцията на пазара, така и върху икономическото поведение на потребителите. Комисията налага на "Лидл" глоба от 370 859 лв. Освен това търговската верига ще трябва да огласи решението за своя сметка в два национални всекидневника. КЗК е анализирала дали "Най-доброто" почива на обективна оценка.

Офертите за продажба на едностайни жилища продължават да намаляват, показва проверка на "Монитор”. В София офертите за продажба в сегмента сега са под 700, а в средата на 2012 г. над 3 пъти повече, сочат данни на сайтовете за имоти. Едва към половината от предложенията са за тухлени имоти. В елитния кв.„Изток” се търсят купувачи само за 3 едностайни сочи още статистиката. В „Лозенец” офертите са едва двайсетина, а в кварталите „Хиподрума” и „Бели брези” ­ – по 8.Според столични брокери гарсониерите вече не се търсят толкова много от купувачите, както преди десетина години. Към тях интерес имат основно инвеститори, решили да ги дават след това под наем, защото за тях по-лесно се намират квартиранти.

Правителството се впуска в ударно теглене на заеми преди евроизборите е видно от емисионната политика и индикативния календар на аукционите, оповестени от финансовото министерство в края на миналата седмица, съобщава "Капитал Daily". Още през януари чрез продажба на ДЦК на вътрешния пазар ще бъдат взети 900 млн. лв. при лимит на новите дългове от 4,4 млрд. лв. за цялата година, фиксиран в Закона за бюджета.

Така ще бъдат осигурени средства за авансово изплащане на земеделските субсидии, тъй като във фискалния резерв няма достатъчно ресурс за тях, а приходите в бюджета може да се окажат недостатъчни. В края на миналата седмица средствата в резерва бяха малко над 4,4 млрд. лв., което е на границата на законовия минимум. Според финансисти програмата на правителството по отношение на новите дългове показва, че оттук нататък всички по-големи еднократни плащания на бюджета ще се финансират с нови дългове, тъй като буферите във фискалния резерв са изконсумирани.

От всичките 240 депутати в командировки в чужбина парламентът е изпратил едва 39, посочва в справка "Стандарт". Международните им контакти са стрували на бюджета 90 223,29 лева, става ясно от справката. В сумата влизат и самолетните билети, които са по-голямото перо при всяко излизане зад граница.

Най-често в чужбина е ходил зам.-шефът на БСП Янаки Стоилов. Командировките му са на стойност 9957,58 лева. Той е пътувал до Страсбург, Будапеща, Париж, Баку, Виена и Брюксел. Следваща в класацията е соцдепутатката Татяна Буруджиева, която е пътувала за 9888,74 лева до Истанбул, Вилнюс, Будва и Тбилиси. Трети е Четин Казак от ДПС, който оглави правната комисия след оттеглянето на Христо Бисеров. Неговите пътувания струват 6898,30 лева. Казак е ходил два пъти до Истанбул, веднъж до Анкара, два пъти до Брюксел, във Вилнюс и в Дубровник.

Година след като Европа бе разтърсена от мегаскандала с конското месо, предлагано за говеждо, Брюксел вече е готов с по-строги правила за етикетиране. На етикетите вече ще трябва да пише къде са отглеждани животните, от които е добито месото. Новият регламент е обнародван на 13 декември 2013 г. и се отнася за етикетирането на прясно, охладено или замразено месо от свине, овце, кози и домашни птици. Нормите стават задължителни от 1 април 2015 г. Скоро ще бъдат обявени подобни правила и за говеждото, пише "Труд".

Сега на етикетите пише само седалището на фирмата преработвател, но няма информация откъде е суровината. Намерено е и решение за казусите, в които животното е пребивавало в повече от една страна. В тези случаи ще се гледат възрастта и теглото на животното, за да е ясно коя държава да се посочи на етикета. Това ще е страната, в която то най-много се е развивало.

Коментари 21
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

21 коментара
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Скандал беляза последното редовно заседание на 49-ото НС

Скандал беляза последното редовно заседание на 49-ото НС

България Преди 2 минути

И днес в кулоарите водеща тема бе отстраняването на Росен Желязков от председателския пост

булевард Патриарх Евтимий

Бус лента и велоалея по „Патриарха“, паркирането се запазва навсякъде

България Преди 32 минути

Обмисля се и идеята за "червена зона" в центъра

Снимката е илюстративна

637.92 лв. е линията на бедност за страната през 2023 година

България Преди 50 минути

Под прага на бедност са били 1 325.9 хил. лица, или 20.6% от населението на страната

Пеевски: Петков молеше и скимтеше да го заведа при Борисов

Пеевски: Петков молеше и скимтеше да го заведа при Борисов

България Преди 1 час

Проектът ПП-ДБ приключи, каза председателят на ДПС

Петков: Желязков нямаше да наруши Конституцията и правилата, ако имаше свободна воля

Петков: Желязков нямаше да наруши Конституцията и правилата, ако имаше свободна воля

България Преди 1 час

Това, което аз чух Борисов да казва, е, че има голям гръб, който е хлъзгав, коментира съпредседателят на ПП-ДБ

Израел обмисля споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници

Израел обмисля споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници

Свят Преди 1 час

Военновременният кабинет на Нетаняху е обсъдил вариант, при който да бъдат пуснати жени, по-възрастни и болни

Намериха над 300 бомби от Втората световна война в Гърция

Намериха над 300 бомби от Втората световна война в Гърция

Свят Преди 2 часа

Те са открити по време на строителни дейности по мащабен проект за градско развитие в бившия летищен комплекс Елиникон, южно от Атина

<p>Арестуваха министъра на земеделието на Украйна</p>

Заподозрян в корупция за милиони: Арестуваха украинския земеделски министър

Свят Преди 2 часа

Солски е обвинен в незаконно завземане на земя на стойност над $7 млн., когато е бил ръководител на голяма земеделска компания и член на парламента

“Това е моят дом”: Животът в забранената зона на Чернобил

“Това е моят дом”: Животът в забранената зона на Чернобил

Свят Преди 2 часа

38 години след ядрената катастрофа в Чернобил

“Съдебен спор” върна Нана Гладуиш в България

“Съдебен спор” върна Нана Гладуиш в България

Любопитно Преди 2 часа

Поводът е юбилейният епизод 1000 на емблематичното предаване на NOVA

Новият сгъваем Z Fold на Samsung ще има Ultra версия

Новият сгъваем Z Fold на Samsung ще има Ultra версия

Технологии Преди 2 часа

Той се очаква на пазара това лято

Огромна дупка „погълна” кола в Пловдив (ВИДЕО)

Огромна дупка „погълна” кола в Пловдив (ВИДЕО)

България Преди 2 часа

Превозното средство било паркирано пред жилищен блок

<p>&quot;Изменението на климата сее глобален хаос&quot;</p>

Нигерия се движи напред: Електрически превозни средства на хоризонта

Свят Преди 2 часа

Нигерия има за цел да постигне нулеви нетни емисии до 2060 г.

99-годишна

Когато духът е най-важен! 99-годишна баба счупи 3 световни рекорда по плуване (ВИДЕО)

Любопитно Преди 2 часа

История, която звучи като от филм, но всъщност е самата истина

“Шпионска заплаха от Китай“: Пекин с бурна реакция

“Шпионска заплаха от Китай“: Пекин с бурна реакция

Свят Преди 2 часа

Острото отхвърляне на обвиненията от страна на Пекин подчертава неговата чувствителност към обвиненията в задгранични разузнавателни операции

Пожар на товарен кораб, плаващ към България, има ранен (ВИДЕО)

Пожар на товарен кораб, плаващ към България, има ранен (ВИДЕО)

Свят Преди 2 часа

Екипажът на плавателния съд е евакуиран на пролива Дарданели