"24 часа": Дългите цигари стават лукс
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
1

Дългите цигари ще станат лукс, пише под глава "24 часа" ("Монитор" на по-задна страница).

Ако без филтъра дължината им минава 80 мм, те ще се облагат с двоен акциз, предвиждат промени, предложени от финансовото министерство в закона за акцизите, уточнява "24 часа".

Стандартният размер на папиросите е 84 мм. Филтърът обикновено заема 27 мм от дължината. Това означава, че двойният акциз ще засегне марките, които са над 107 мм.

У нас най-дългите, които се предлагат, са 124 мм. Масовият размер на кутиите е между 88 и 100 мм.

Според челото на "Труд" край Доброславци строят цял "Формула" град. Селището с луксозни къщи ще бъде изградено до бъдещата писта за "Формула 1", уточнява изданието.

Ще преговаряме с "Уол Март" и други щатски вериги да открият молове до трасето, казва в интервюто за "Труд", на по-задна страница, Ануар Бадуан, съветник на инвеститора от Обединените арабски емирства EABG.

Самата писта не е скъпа. Строителството ще струва около 100 млн. долара, но съпътстващите инвестиции ще са за милиарди, категоричен е Бадуан.

По думите му групата компании EABG е сериозно решена да инвестира в България въпреки недоразуменията, които се получиха.

В интервю за "Труд" Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма, казва, че около "Формула 1" няма мистерия, а всичко е "поредната буря в чаша вода".

"За нас е важно, че от компанията EABG казват, че в медиите е разпространена заблуждаваща информация, която създава лоша атмосфера. Но те стоят зад намерението си да работят с българското правителство съгласно подписания документ", подчертава Трайков.

По отношение на твърденията на опозицията, че България затъва в кризата министърът коментира: "Определено не затъваме в криза. Най-лошото е зад нас. Но аз не съм чул от тези, които казват, че затъваме нещо конкретно."

На въпроса с колко ще поскъпне синьото гориво от октомври Трайков отговаря: "Ако не бяха договореностите ни с "Газпром" от лятото, цената на природния газ трябваше да се вдигне с около 30 лв. за 1000 куб. метра. Благодарение на постигнатото споразумение слизаме от това повишение с 21 лв. надолу... По-скоро ще има намаление на цената."

Държавата няма да плаща за "Формула 1", казва в интервю за "Стандарт" Румен Петков, депутат от БСП и председател на организационния комитет за изграждане на трасето.

На въпроса кой стой зад скандала Петков разказва: "Първо, скандалът е измислен. Въпросът е проектът да се случи, както вече казах. Видяхме и голяма медийна и нечистоплътна атака за това. Други пък искат пистата да не бъде изградена в Доброславци, а в "Кремиковци".

Ами това са нови шест месеца проучвания на терена, проекти. Няма да ни чака никой шест месеца, след като според договора трябва пистата да е готова до 2012 г. Невъзможно е да се препроектира!

Хората, които правят атаките, трябва да си дадат сметка, че се засяга чувствителна част от света като Арабския свят, където подобен тип агресии водят до хладни отношения".

По думите му проектът "означава многомилиардна аудитория, която ще постави България в съвсем друга орбита".

Част от депутатите спешно оттеглят акредитациите за нещатни сътрудници, които бяха раздали на свои роднини, съобщава на първа страница "Сега".

Причината е, че до края на седмицата трябва да бъде попълнен публичният регистър на съветниците в Народното събрание. Това показва проверка на изданието.

Скандалът с нещатните сътрудниците избухна след ареста на сумиста Петър Стоянов - Вожда при операция "Килърите", който се оказа зачислен в образователната комисия на НС, уточнява "Сега".

Според идеята на сайта на НС срещу името на всеки депутат ще бъдат записани съветниците им. Там обаче няма да бъдат оповестени щатните сътрудници и техните възнаграждения.

В момента в помощ на народните избраници работят 471 души, 125 от които са на заплата.

Българският лекарски съюз (БЛС) ще чака резултат от преговорите с финансовото министерство до 17 септември, когато на извънреден събор на съюза ще бъде взето решение дали и от кога лекарите ще протестират ефективно.

Това казва за "Дневник" председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов. Основното искане на лекарите към финансовия министър Симеон Дянков е да се осигурят достатъчно пари на Националната здравноосигурителна каса, за да може тя да превежда на лечебните заведения до края на годината толкова пари на месец, колкото е превеждала миналата година.

За тази цел според лекарскиясъюз са нужни допълнително 200 млн. лв.

Реформата е като фитнеса - бягаш много, но на място, казва в интервю за "24 часа" Кирчо Атанасов, зам.-министър на образованието.

Правят се много движения. Системата на образованието е консервативна. Има нужда от много промени. Но с резки движения те не стават, само започва да боксува, коментира Атанасов.

Опашката на единия от бронзовите лъвове на Лъвов мост в столицата липсва, алармира "Монитор". Според читатели, подали сигнала, опашката е открадната, като вероятно вече е продадена за скрап. Това е вторият случай, в който вандали режат опашката на единия от лъвовете на емблематичния за софиянци мост.

Преди 10 години една от опашките бе открадната, но след това бе възстановена със средства на Столичната община.

Европейската комисия разследва поръчка за телекомуникации у нас,  съобщава "Пари". ЕК е заподозряла българската администрация в корупционни практики при избирането на доставчиците за телекомуникационни услуги, уточнява изданието.

От Брюксел вече са изпратили писмо до Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, в което се иска повече информация за няколко конкретни обществени поръчки и начините за провеждането им.

Причината за разследването е жалба, подадена от втория по големина мобилен оператор в България "Глобул", научил "Пари".

Жалбата е подадена до комисията още през ноември м. г. Според източници на изданието в нея се съдържат няколко примера за дискриминационни условия за търговете за мобилни услуги, които са писани така, че само един оператор да може да спечели.

Честите съкращения изтощават армията, казва в интервю за "Труд" президента Георги Първанов.

"Изправени сме пред поредните промени в българската армия, които се свеждат до съкращаване на личен състав и на числеността на въоръжените ни сили.

Няма друга система в държавата, която да е претърпяла толкова промени и преди членството в НАТО, и след това, която да е подложена на толкова силен натиск за реформи.

Сериозно съм притеснен, че това е първото Министерство на отбраната, респективно първият кабинет, който зачеркна понятието социална адаптация и загърби идеята за социална политика в армията."

По отношение на енергийната ни политика Първанов казва:

"Конкуренцията на европейския и на балканския енергиен пазар е много сериозна. Тъкмо заради това си струва да работим много динамично".

За акциите на МВР коментира: "Част от акциите получиха своевременно моята позитивна оценка и сега от дистанцията на времето я потвърждавам. Но има и много показност". 

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Миланович: Не съм обиждал българите

Миланович: Не съм обиждал българите

Свят Преди 4 часа

Днес той подчерта, че никой не се моли България да пропадне

Една жена срещу четирима мъже в петицата на Hell's Kitchen 6

Една жена срещу четирима мъже в петицата на Hell's Kitchen 6

Любопитно Преди 4 часа

Амбициозната Михаела Тричкова напусна състезанието и се раздели с черната си куртка

Пускат за движение всички платна на АМ "Струма"

Пускат за движение всички платна на АМ "Струма"

България Преди 8 часа

Трафикът по магистралата е засилен заради почивките на хиляди българи

КЕВР намали цената на природния газ със 7%

КЕВР намали цената на природния газ със 7%

България Преди 10 часа

Регулаторът коригира предложената от „Булгаргаз“ цена от 54,76 лв./MWh на 54,70 лв./MWh

Петков: Не вярвам на ДАНС и прокуратурата

Петков: Не вярвам на ДАНС и прокуратурата

България Преди 10 часа

Петков: Ще съдействаме и на прокуратурата, и на ДАНС

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за национална детската болница

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за национална детската болница

България Преди 10 часа

ГЕРБ винаги е подкрепяла и подкрепя този проект

Царина: Мони Бонбони не ми направи добро първо впечатление

Царина: Мони Бонбони не ми направи добро първо впечатление

Любопитно Преди 11 часа

Царина разказа, че най-големите скандали при Червените са били заради загубените битки

<p>&quot;Ужасно е да се печели от смъртта&quot;</p>

Папа Франциск осъди оръжейната индустрия: Ужасно е да се печели от смъртта

Свят Преди 12 часа

Войната на Русия в Украйна беше посочена като една от основните причини за глобалното увеличение на разходите за отбрана

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за създаване на частна детска болница

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за създаване на частна детска болница

България Преди 13 часа

Според коалицията изграждане на частна болница във вида, в който вчера МС реши, „опорочава каузата за национална болница"

Пеевски: Призовавам правителството незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница

Пеевски: Призовавам правителството незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница

България Преди 13 часа

Министерският съвет одобри изграждането на частна МБАЛ „Мама и Аз“ в София

<p>Ралф Лорън с бутиково ревю в офиса си в Ню Йорк (СНИМКИ)</p>

"Грехота е да носиш нещо подобно само веднъж": Ралф Лорън с бутиково ревю в офиса си в Ню Йорк

Любопитно Преди 13 часа

Синът на Лорън, Дейвид, изпълнителен директор на марката, коментира предизвикателството да се създават нови модели всеки сезон

Полицай е обвинен в тероризъм, показал подкрепа за "Хамас" в социалните мрежи

Полицай е обвинен в тероризъм, показал подкрепа за "Хамас" в социалните мрежи

Свят Преди 13 часа

Адил е изправен пред две обвинения за публикуване на изображение в подкрепа на забранена организация в нарушение на Закона за тероризма

<p>ПП&ndash;ДБ отстраниха свой депутат</p>

ПП-ДБ отстраниха депутата Стоян Георгиев

България Преди 13 часа

Стоян Георгиев е депутат от 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание като част от групата на "Продължаваме промяната"

<p>Тийнейджър намушка с нож трима души във Великобритания (СНИМКИ)</p>

Тийнейджър намушка с нож трима души във Великобритания

Свят Преди 14 часа

Миналия петък 13-годишно момиче се яви за първи път в съда в Уелс по три обвинения в опит за убийство

Руски обстрел в Харковска област, има жертви и ранени

Руски обстрел в Харковска област, има жертви и ранени

Свят Преди 14 часа

Харковска област беше подложена на интензивен обстрел тази пролет като руските сили атакуваха гражданска и енергийна инфраструктура

<p>Жозеп Борел: Това е неприемливо&nbsp;</p>

Борел за протестите в Грузия: Неприемливо е използването на сила за репресиране

Свят Преди 14 часа

"Грузия е страна кандидатка за ЕС. Призовавам грузинските власти да гарантират правото на мирно събиране", написа той в "Екс"