2

М инистерството на отбраната прекрати тръжната процедура за продажба да поземлен имот в местността „Герени”, община Созопол.

„Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов е прекратена процедурата за провеждане на търга за продажба на поземления имот с площ 19,847 дка, който се намира в гр. Созопол, местност „Герени”, община Созопол, област Бургас. Решението е въз основа на приключила проверка, разпоредена от министъра на отбраната”, съобщиха от военното ведомство.

От Министерството на отбраната добавя, че по банков път ще бъдат възстановени сумите на участниците за закупени тръжни книжа и внесени депозити за участие в търга.

Пред Dariknews.bg вицепремиерът заяви, че е разпоредил спиране на продажбата заради появилата се информация, че става въпрос за дюни край морето.

„Тъй като става въпрос за имот, за който се твърди, че са дюни, съм разпоредил да се провери и ще бъде изваден от списъка за продажба”, обясни Каракачанов. Той посочи, че трябва да се произнесат екоминстерството и съответните държавни органи, за да се изясни статутът на земята.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@