14

О т дружеството „Инерком“ изпратиха писмо до медиите, в което написаха: „Работим за финализиране на сделката за активите на ЧЕЗ“.

„Инерком” полага всички необходими усилия за изпълнение на отлагателните условия по договора-получаване на регулаторно разрешение и е в очакване на одобрението му. Сделката между ЧЕЗ и „Инерком” следва законовите изисквания, компетентни да се произнасят са само определените по закон български институции. „Инерком” има подкрепата на глобални инвестиционни банки за финализиране на сделката”, пишат от "Инерком".

Преди няколко месеца дружеството на Гинка Върбакова получи втори отказ за покупката на ЧЕЗ.

Веднъж на компанията беше отказано да купи ЧЕЗ и ръководството промени дейностите на фирмата си, за да отговори на изискванията. Кандидатства втори път за сделката. КЗК обаче отново отказва да разгледа купуването на най-голямото ЕРП у нас с аргумента, че още не е приключило обжалването на предишния отказ.

Междувременно БНР съобщи, че чешката компания ЧЕЗ започва преговори за продажбата на българските си активи с класираната на второ място компания  „Индия Пауър“. От централата на чешкото дружество са съобщили за медията, че преговорите с „Инерком“ продължават да се водят паралелно.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@