Борисов: Коалицията си работи прекрасно. За Йончева - Крадецът вика "Дръжте крадеца"
Източник: БГНЕС
130

С утринта имахме Министерски съвет, Коалицията си работи прекрасно. Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос на журналист дали напрежението сред Патриотите може да се отрази на управляващата коалиция.

Премиерът откри завод за фарове в Димитровград. 

„Искам да поздравя инвеститорите, това е едно от високотехнологичните предприятия. Всичко се изнася за Кьолн. Амбицията им е още 400 човека да назначат. Работниците са изцяло от Димитровград”, заяви Борисов. „Това е най-важната политика – повишаване на доходите, работни места и високотехнологични производства”.

„Всяка политическа партия си има своя политика и нейните лидери я развиват. Важното е това да не пречи на общата работа на правителството. А то не пречи“, заяви министър-председателят Бойко Борисов на въпрос, свързан с коалиционния партньор в управлението.

Борисов беше помолен на коментира и обвиненията, отправени от Елена Йончева към него и Спецпрокуратурата.

„Има специализирани органи. В момента институциите работят, какво общо имаме ние с това".

Нямам нищо общо с обвиненията срещу Елена Йончева, крадецът вика дръжте крадеца. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов. 

"Нито знам, нито се интересувам от тази партия и тези хора. Те за добро утро, за добър ден и за лека нощ трябва да кажат Бойко Борисов. Всички свои неудачи – с Бойко Борисов. Съжалявам, че говоря за себе си, но нито съм имал нещо общо с КТБ, нито с който и да било“, коментира премиерът. „Има специализирани органи, нали всички говорят да има институционалност? В момента институциите работят. Какво общо имаме ние с тази работа? Когато повдигнаха обвинения на Делян Добрев, ние какво казахме? Нека си свършат работата, да се направят съответните проверки. Когато хванаха техния депутат, че купува гласове, те какво казаха? Когато обвиниха Цветанов по времето на мандата на БСП, помните ли какво казахме? Нека прокуратурата и службите си свършат работата, ако има виновни да бъдат наказани“, каза още той. 

„Нямам абсолютно нищо общо с тези неща. Отново се отнема вниманието от реалната политика – увеличаване на доходите“, заяви министър-председателят. 

Тя много отдавна трябваше да светне – знаете колко пъти му исках оставката и исках да напусне този пост. Това коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Димитровград, в отговор на въпрос кога ще светне „синята лампичка“ на кмета на Хасково Добри Беливанов. „Но за съжаление това е една от грешките, която хасковската партийна организация на времето допусна и се надявам след няколко месеца на местните избори да подберат човек и кандидатура, която да отговаря на изискванията на гражданите на Хасково. Защото толкова много неща се направиха за Хасково - и пари се дадоха за кладенците и да ми зададете този въпрос е срам за всички по веригата надолу“, коментира още Борисов. Във връзка с отпуснатите 2 млн. лева от Министерски съвет за изграждането на осем събиращи кладенеца и два водопровода в Хасково заради наличието на уран във водата, премиерът посочи: „Ако не са ги направили – съжалявам. Ще се занимая със случая. Това, което е зависило от мен да изпратя парите, съм го направил“. 

Очакванията ми са, че евроизборите ще бъдат трудни, но ГЕРБ е направила много, за да ги спечели. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов във връзка със социологическо изследване на агенция „АФИС“ за предстоящите евроизбори, според което БСП води с 1% пред ГЕРБ. Н въпрос относно проучването Борисов коментира: „Не ги знам кои са, не ги наблюдавам. Кой е шеф на „АФИС“? На кой е собственост тази агенция. А агенция „Рога и копита“ дава, че ГЕРБ води с 20%, коментирайте ми вие“.

По повод това, че „АФИС“ е собственост на член на ИБ на БСП, Борисов заяви: „Ще ми зададете ли сега въпроса правилно – агенцията, собственост на член на ИБ на БСП дава, че БСП води в тяхното социологическо проучване“. „Ако агенцията на Цветан Цветанов, излезе с проучване, как да я наречем… ще ми зададете ли този въпрос“, попита Борисов. 

Относно очакванията му за евроизборите, премиерът Бойко Борисов коментира: „Очакванията ми са, че изборите ще бъдат трудни, но ГЕРБ е направила много, за да ги спечели. Това са моите социологически проучвания с това, което правим“. 

„А иначе членовете на ИБ на БСП може да си направят телевизия , после може да ме питате и какво говорят по телевизията, направили са си социологически агенции още преди 20 години, с цел да манипулират общественото мнение. Спомням си, когато бях кандидат за кмет, тези агенции дадоха, че Татяна Дончева и Милен Велчев вече са ме изпреварили с близо 20%. А ги претрепах със 70% разлика. Те затова са направени“, допълни Борисов. 

„Искаме високи доходи, защото и квалификацията на нашите работници е достатъчно висока“, заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на ново производство на американската компания "Варок Лайтинг Системс" в Димитровград.

В обръщението си към екипа на завода, който произвежда осветителни тела за автомобилната индустрия, премиерът подчерта, че и огромната нужда от работници в България в момента ще доведе до много по-високи заплати за тези, които имат квалификация.

„Сами виждате как завод след завод се изгражда. Затова мога да кажа, че на такива инвеститори се радвам“, посочи премиерът. Той добави, че има много спекула на тема инвестиции. Но заводите, които се изграждат в момента, не само разкриват работни места и са високотехнологични, но и на 100% работят за износ. „Затова в момента имаме рекорден за всички времена на България брутен вътрешен продукт, който минава 116 милиарда“, заяви премиерът Борисов. Той припомни констатация на Американската търговската камара, че всъщност инвестициите са 2 пъти повече, отколкото ги отчита статистиката. „Аз не повярвах, но Американската търговска камара го защити като теза и днешният завод е поредният, който го доказа“, заяви министър-председателят.

Заводът в Димитровград е разположен на площ от 30 000 кв.м. като ще бъдат разкрити над 150 работни места. Предприятието ще произвежда малки осветителни тела за автомобилната индустрия като рефлектори и фарове за мъгла. Те ще се ползват от световно известни автомобилни марки. Първата копка на производствените мощности бе направена в края на март 2017 г.

„Искам да поздравя инвеститорите, защото това е от много високотехнологичните предприятия и виждате, че тук всичко е роботизирано. Всичко, произведено тук, се изнася директно за Кьолн и тяхната амбиция е да назначат още 400 работници и в съседния празен терен да доразвият целия завод“, заяви премиерът Борисов пред медиите след официалното откриване. Той бе категоричен, че най-важната политика е повишаването на доходите, разкриването на работни места и високотехнологични производства.

„Стартирахме ударно „Хемус“. Искам март месец да направим поне три първи копки на АМ „Хемус“, защото виждате на юг по магистралите завод след завод“, каза още премиерът Борисов пред журналистите. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Коментари 130
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

130 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Задържаха шофьор след гонка в София

Задържаха шофьор след гонка в София

България Преди 2 часа

Той е предизвикал катастрофа

Главчев назначи двама заместник-министри в икономиката и в земеделието

Главчев назначи двама заместник-министри в икономиката и в земеделието

България Преди 3 часа

С друга заповед на премиера Димитър Главчев за председател на Патентното ведомство е назначена Оля Димитрова

Как древен китайски дворец се озовал на вражеска територия в Сибир?

Как древен китайски дворец се озовал на вражеска територия в Сибир?

Любопитно Преди 4 часа

Дворецът се състоял от двадесет стаи и една зала, подът и стените били направени от кал

Това е най-студеното място във Вселената

Това е най-студеното място във Вселената

Любопитно Преди 4 часа

През 1949 г. е предсказано съществуването на температури под абсолютната нула

Нов закон за мобилизация в Украйна

Нов закон за мобилизация в Украйна

Свят Преди 4 часа

Целта на закона е мобилизиране на повече войници в отговор на настъплението на Русия

БНБ алармира за фалшиви банкноти от 100 лева

БНБ алармира за фалшиви банкноти от 100 лева

България Преди 4 часа

От 2007 година насам няма толкова много хванати неистински банкноти от 100 лева

МВФ повиши прогнозата си за икономиката на Русия

МВФ повиши прогнозата си за икономиката на Русия

Свят Преди 4 часа

Нарастващите военни разходи помагат на Москва да се предпази от рецесия

<p>С нотки на &quot;животно&quot; и &quot;мокра коса&quot;: Какъв е вкусът на 170-годишно шампанско</p>

С нотки на "животно" и "мокра коса": 170-годишно шампанско от корабокрушение е най-старото опитвано някога

Любопитно Преди 4 часа

Може ли откритието да вдъхнови изцяло нов начин за отлежаване на вино?

Ketsueki-gata: Японското вярване, че кръвната група разкрива личността на човека

Ketsueki-gata: Японското вярване, че кръвната група разкрива личността на човека

Любопитно Преди 4 часа

Идеята има дълбоки корени в културното минало на Япония, но разводнената версия става все по-популярна в Азия и дори в Америка

Зеленски: Изчерпахме ракетите за защита на Триполската ТЕЦ

Зеленски: Изчерпахме ракетите за защита на Триполската ТЕЦ

Свят Преди 4 часа

Триполската ТЕЦ беше най-голямото енергийно съоръжение в близост до Киев

Грузия прие на първо четене спорния закон като в Русия

Грузия прие на първо четене спорния закон като в Русия

Свят Преди 4 часа

Тази вечер е планирана протестна акция

Георги Тахов

Кой е Георги Тахов, предложен за министър на земеделието

България Преди 5 часа

Той е предложен да замени на поста Кирил Вътев

Искат освобождаването на Кирил Вътев като министър на земеделието

Искат освобождаването на Кирил Вътев като министър на земеделието

България Преди 5 часа

Вътев беше един от четиримата министри, останали от редовното правителство

Русия изтегля "Вагнер"-овци от Африка и ги хвърля срещу Украйна

Русия изтегля "Вагнер"-овци от Африка и ги хвърля срещу Украйна

Свят Преди 6 часа

Руските власти се подготвят да преместят части от Африканския корпус в Белгородския регион

<p>Еврокомисарят по вътрешните работи с коментар за приемането на България&nbsp;в Шенген</p>

Илва Йохансон: Приемането на България в Шенген е важна стъпка

Свят Преди 6 часа

Според комисията проверките по външните граници следва да бъдат по-качествени

<p>Годината, която светът преживя без лято</p>

През 1816 г.: Годината, която светът преживя без лято

Любопитно Преди 6 часа

Какво е довело до климатичните промени четете в следващите редове