25

П артия „Атака“ се регистрира в ЦИК за евроизборите на 26 май. Това се случи в последния ден, който комисията даде за регистрация на политическите партии.

„Както виждате, партия „Атака“ се регистрира последна от тройната патриотична коалиция. Аз имах търпението да изчакам другите две партии до последния ден дали все пак няма да решат да се явим заедно. Уви, това не стана, а аз бях радетел на това да стане“, каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров и подчерта, че виновникът патриотичната коалиция да се явява поотделно е НФСБ.

„Тя е партията, която предопредели явяването ни поотделно, защото те заявиха, че няма да се явят заедно с „Атака” на тези избори. ВМРО не посмяха да се явят с нас, въпреки че бях готов да направя отстъпки. Бях готов да не участвам в листа, да приема техните номинации, да нямаме претенции за места. Въпреки това, ВМРО не пожелаха, тъй като това щяло да развали управленската коалиция“, обясни лидерът на „Атака“.

Сидеров съобщи, че са събрали над 4000 подписа за евровота и уточни, че листата им все още не е готова, защото кандидатите за нея се избират чрез политическа академия, в която до 21 април хора, които никога не са участвали в политическия живот на страната, но искат да станат част от него, заявяват своето желание. След това вотът на зрителите ще подреди листата, с която партията ще се яви на предстоящите европейски избори. Сидеров изрази надежда, че ще успеят да вземат поне един мандат. 

За гласуваната днес оставка на депутата Делян Добрев и скандалите с имоти Сидеров заяви, че парламентът не се „оголва“ с оставките в ГЕРБ, има достатъчно подготвени кадри. 

Не трябва да се възбужда патос и нервност по този въпрос. „Оставките са нещо нормално и естествено. Преценил е човекът – подал е оставката си. Това е лична воля на всеки, който го прави. Не виждам защо трябва да правим драма от това и да обявяваме края на света. Имаме достатъчно подготвени кадри в парламента, той не се „оголва“ с оставката на един или друг. Има достатъчно капацитет, има достатъчно съгласуваност между нас и ГЕРБ, с Дариткова работим прекрасно“, обясни той.

Сидеров коментира, че когато някой прецени, че е по-добре да се оттегли, го прави. „Всички тези истории може би ще доведат до поука и за сегашните политици, и за тези, които влизат в Народното събрание, да имат едно наум, че с имоти и с отстъпки всичко трябва да е точно и да няма подобни случаи занапред. Смятам, че ще има поука и сега това, което става, е пречистващо“, подчерта лидерът на „Атака“.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@