Най-зловещите места на Земята (снимки)
Източник: Getty Images/Guliver
1

А ко пътуването разширява хоризонтите ни, а ужасът засилва сетивата ни, тогава комбинацията от двете би била много мощно преживяване.

От храм, в и около който пълзят хиляди плъхове, до остров, гъмжащ от змии, чиято отрова може да стопи човешка плът. Вижте най-страшните и смразяващи кръвта места на Земята.

Ледниково езеро, пълно с човешки кости

 

 

През 1942 г. горски служител бил на поход близо до индийското езеро Рупкунд, на височина от около 5029 м в Хималаите и попаднал на изумително откритие – плиткото ледниково езеро било заобиколено от човешки скелети.

Когато настъпило лятото и ледът се стопил, още стотици скелети се разкрили, а върху някои все още имало прикрепени плът и коса. Кой или какво е убило толкова много хора, превръщайки това отдалечено местенце в масов гроб?

Местните хора, както и експерти антрополози спекулираха какво се е случило. Версиите варирали от епидемии и свлачища до ритуални самоубийства. Експедиция от 2004 г. предложи повече улики.

 

 

Останките са на между 200 и 300 души и са датирани от IX в. Те са разделени на две групи: семейство или племе и по-малка група по-ниски хора от местните жители. На мястото са открити още пръстени, копия, кожени обувки и бамбукови пръчки. Малки, но дълбоки пукнатини в черепите на всички скелети, предполага, че причината за смъртта е една и съща – удар със заоблен предмет по главата.

В крайна сметка заключението на учените е, че всички 200 до 300 души са загинали от градушка с библейски пропорции. Ледени късове с размерите на топка за крикет и твърди като желязо се изсипали върху главите и раменете на хората. Попаднали в капан в долината, където нямало къде да се скрият от градушката те загинали на място, което и до днес впечатлява безстрашните посетители.

Островът на златната усойница

 

 

Посещенията на бразилския Иля де Кеймада Гранде са забранени, въпреки че се намира само на 33 км о щата Сао Пауло. Причината е, че там гъмжи от отровни змии.

Наричат го змийският остров и е дом на златната усойница – критично застрашен вид. Бразилският флот затваря острова за посещения през 1920 г., за да предпази змиите от хората, както и хората от най-смъртоносните змии.

Златната усойница може да порасне на дължина до не повече от половин метър, но отровата ѝ е толкова силна и бързо действаща, че може да стопи човешка плът. Според някои оценки има по една змия на всеки квадратен метър от острова.

Храмът на черните плъхове

 

 

Религиозна и туристическа дестинация индийският храм Карни Мата е място, предизвикващо едновременно благоговение и отвращение. Това е така, защото известният хиндуистки храм е пълен с хиляди гризачи.

Храмът на плъховете, разположен дълбоко в пустинята Тар в Раджастан, е дом на около 20 хил. Черни плъхове, които са оставени да се движат свободно из мястото за поклонение. Хиляди поклонници и любопитни туристи посещават храма всяка година, нетърпеливи да получат благословията на свещените плъхове.

 

 

Според местната легенда, когато доведеният син на бог Карни Мата се удавил в езеро, Карни Мата поискал от бога на смъртта Яма да го съживи. Яма в крайна сметка отстъпил, но само при условие, че доведеният му син и цялата каса на Карни Мата се преродят в плъхове.

Известни като „малки деца“ сред поклониците и храмовите служители, плъховете са хранени с мляко, зърнени храни, черупки от кокосови орехи и специално приготвени от пазачите на храма сладкиши. Храната, нагризана от плъхове се смята, че носи щастие и затова някои поклонници си вземат от огризките.

Адът на Земята

 

 

Всъщност става дума за научна експедиция, която се обърква ужасно. През 1971 г. група съветски учени създават сондажна машина, за да проучат нещо, което мислели за нефтено находище, насред пустинята Каракум в Туркменистан.

Всъщност това се оказва огромно естествено находище на природен газ, което се срива в огромен кратер при пристигането на учените, поглъщайки платформата и лагера им. Учените се опасяват от разпространението на отровен газ метан и подпалват кратера, който се надяват да гори в рамките на дни или седмици.

Това е било преди четири десетилетия. Днес кратерът, който е 70 м широк и 30 м дълбок продължава да гори толкова трескаво, че местните жители са нарекли страховитата огнена бездна „Врата към Ада“.

Островът на обесените кукли

 

 

Заради един нещастен инцидент, красивите плаващи градини на Исла де лас Мунекас в Мексико сега е като сцена от ужасяващ кошмар.

Според местната легенда едно момиче се удавило в каналите край Мексико Сити преди десетилетия. След преждевременната ѝ смърт, кукли започнали да изплува на брега на малък остров в канала, в който тя се удавила. Измъчван, че не е могъл да спаси момичето, пазачът на острова дон Хулиан Сантана Барера започнал да окачва куклите по дърветата на острова в нейна памет.

 

 

Островът на куклите сега е „посветен на изгубената душа на клето момиче, което се срещнало със създателя прекалено рано при странни обстоятелства“. С течение на годините дърветата се изпълнили с разкъсани останки от кукли, а техните осакатени крайници и глави гният във влажния въздух. Местните хора казват, че куклите носят духа на загиналото момиче, а свидетели твърдят, че чули куклите да шепнат помежду си, примамвайки посетители на острова.

Това обаче не е краят на историята. След като 50 години събирал и окачвал кукли по дърветата, самият Барера бил открит удавен на същото място, където загинало момичето десетилетия по-рано.

След смъртта му през 2001 г. островът посрещнал стотици посетители, някои от които носели свои кукли, за да попълнят зловещата колекция.

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

БДЖ купува от Германия 76 модернизирани вагона

БДЖ купува от Германия 76 модернизирани вагона

България Преди 41 минути

Подвижният състав отговаря на всички съвременни стандарти за комфорт

Снимката е илюстративна

Жена не реже ноктите си 35 години, ето резултата (ВИДЕО)

Любопитно Преди 47 минути

В продължение на 34 години, до пенсионирането си, тя е работила за пощенската служба на САЩ

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева

Любопитно Преди 58 минути

До сега телекомът е подкрепил 118 проекта на 105 граждански организации, а общата стойност на сумата вече надвишава 600 000 лева

Какво показа експертиза по делото за изборите в София

Какво показа експертиза по делото за изборите в София

България Преди 1 час

Според заключението Васил Терзиев получава няколкостотин гласа повече от тези, които до момента са отчетени

Снимката е илюстративна

Отмениха търсенето на великденски яйца в гробище

Свят Преди 1 час

Децата няма да се "катерят по гробовете", уверяват организаторите на събитието

Спешни промени в закони, заради кризата със служебния премиер

Спешни промени в закони, заради кризата със служебния премиер

България Преди 1 час

Проблемът обаче се корени в Конституцията, смята Караджов

Гатьо от Hell’s Kitchen: Всички ядат шкембе чорба!

Гатьо от Hell’s Kitchen: Всички ядат шкембе чорба!

Любопитно Преди 2 часа

Поставихме Гатьо в ситуация да видим дали познава достатъчно добре феновете на Кухнята на Ада и вижте какво каза той

Вътев би приел да бъде служебен министър

Вътев би приел да бъде служебен министър

България Преди 2 часа

Вътев подчерта, че е влязъл като експерт в настоящия кабинет

Подуправителите на БНБ: Нека президентът да намери решение

Подуправителите на БНБ: Нека президентът да намери решение

България Преди 2 часа

И тримата споделиха мнението на гуверньора Димитър Радев

Арнолд Шварценегер публикува снимка с пейсмейкъра

Арнолд Шварценегер публикува снимка с пейсмейкъра

Любопитно Преди 2 часа

Тази седмица актьорът сподели, че наскоро е претърпял операция за имплантиране на пейсмейкър

Алла Пугачова и Владимир Путин

Русия обяви Алла Пугачова за "чуждестранен агент"

Свят Преди 2 часа

По-рано в Русия се появиха медийни информации, че властите подготвят такъв ход срещу иконата на съветската поп музика

Доналд Тръмп

"Бог да благослови Америка": Доналд Тръмп продава библии по 60 долара

Свят Преди 3 часа

Концепцията за Библията, покрита с американското знаме, предизвиква безпокойство сред религиозните кръгове в САЩ

Мъж заплаши лекар с газов пистолет в болницата в Шумен

Мъж заплаши лекар с газов пистолет в болницата в Шумен

България Преди 3 часа

Причината е, че е чакал дълго за преглед

NYT: Ескалация от Путин – на Украйна ѝ предстоят тежки месеци

NYT: Ескалация от Путин – на Украйна ѝ предстоят тежки месеци

Свят Преди 3 часа

Кремъл продължава да твърди, че Украйна стои зад нея, сигнализирайки намерението на Владимир Путин да увеличи ескалацията на фронта, пише експертът по руска външна политика и сигурност Хана Ноте

Денков: Дневният ред на обществото зависи от действията на президента

Денков: Дневният ред на обществото зависи от действията на президента

България Преди 3 часа

Това заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков във връзка с консултациите на "Дондуков" 2 в търсене на служебен министър-председател