2

Н ова българска телевизия, една от фирмите в структурата на Международен панаир- Пловдив, се закрива, стана ясно днес, предаде кореспондентът на БГНЕС в града под тепетата.

Общо 45 служители от телевизията в Пловдив и офиса в София остават без работа. Това е второ масирано съкращение в панаира само за седмица, при предишното бяха уволнени 57 души.
Нова българска телевизия стана собственост на Георги Гергов през 2007 година, когато той купи Еуроком от Георги Барбудев и я прекръсти. Първоначалната му идея беше да създаде медийна група с телевизия, вестник, радио и сайт, която да се издържа от реклами от изложителите. Радио така и не тръгна, вестникът спря през февруари 2012 година, сайтът замръзна преди месеци, последна остана телевизията, която от днес вече е в миналото.
Точно в 15 ч. сигналът бе прекъснат и на екрана застана на стоп кадър логото на Нова българска телевизия. Столичният екип научи новината за съкращението си преди обед, основният екип в Пловдив научи в ранния следобед. Разпореждането днес е било да се прекрати работата, така и заснети вече новини остават неизлъчени. /БГНЕС /

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@