0

Д ецата несъмнено притежават енергията на природни стихии и са способни да преминат през всяко помещение като ураган, оставяйки след себе си немалко материал за чистене и подреждане.

Днес ще ви разкрием няколко трика как да поддържате дома си в спретнат вид, докато отглеждате малчуган.

Практичност

На първо място ще ви напомним едно основно правило, което всички често забравяме - вдигайте вещите, които не са предназначени за деца, достатъчно високо. Това ще ви спести куп счупени предмети и ненужен безпорядък по пода. Препоръчваме ви също така да се придържате към използването на чекмеджета и шкафове за дребните си вещи, вместо да ги държите на открити рафтове.

Източник: iStock/Getty Images

Минимализъм

Имаме склонността да пазим вещи, които са абсолютно ненужни. Затова действайте мъдро и направете “чистка” на всички онези дребни предмети, които създават излишен хаос. Ще се изненадате колко по-лесно ще поддържате дома си и колко по-бързо ще откривате наистина необходимите ви неща. А какво по-хубаво от това за един родител с малко дете!

Източник: iStock/Getty Images

Работа в екип

Направете детето си съпричастно към домакинската работа, като му делегирате определени правомощия по време на чистене. Ще се изненадате колко всеотдайно ще се отнесе към тези задължения малчуганът, ако му ги поднесете под формата на игра. В зависимост от възрастта, може например да му давате “предизвикателства” - кой ще подреди стаята пръв, кой ще прибере всички елементи на конструктора най-бързо… Идеите са безброй и винаги работят.

Източник: iStock/Getty Images

Креативност

Вместо да забранявате, проявявайте креативност, за да насърчавате творческите желания на малчугана. Ако например държи да рисува по стената, защо не я облепите с голям картон, който да бъде неговото платно? А ако все пак успее да излезе извън рамките му, винаги може да спасите положението с помощта на универсална паста за почистване на петна като ExtraClean. И не забравяйте, че при избора на такъв продукт е от първостепенно значение той да бъде безвреден за ползване в среда, достъпна за деца.

Източник: iStock/Getty Images

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@