47

"Югодом" се намира в Белград, Сърбия и се оказва доста интересно място за туристите.

"Югодом" всъщност е музей, в който всеки може да преспи, ако има желание да усети какво е да живееш в среда, която изцяло напомня на социалистическата епоха в Югославия.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ "ЮГОДОМ"

"Югодом" - място в Белград, което ни връща с 30 г. назад

Стаите изглеждат така, сякаш са извадени от списание за идеалния дом на всеки социалистически гражданин.

Хостелът се поддържа и е собственост на Марио Милакович, който предлага на гостите неповторимо изживяване, стига да са заинтересувани от епохата, в която е декориран целия апартамент, намиращ се в типичен блок и квартал за времето.

Идеята се осъществява през 2013 г. Апартаментът се намира в сграда, която е строена през 50-те години на XX в. за военнослужещите в армията на Югославия.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Югодом" се намира в #Белград, Сърбия и се оказва доста интересно място за туристите. "Югодом" всъщност е музей, в който всеки може да преспи, ако има желание да усети какво е да живееш в среда, която изцяло напомня на социалистическата епоха в #Югославия. Стаите изглеждат така, сякаш са извадени от списание за идеалния дом на всеки социалистически гражданин. Хостелът се поддържа и е собственост на Марио Милакович. Photo credit: EPA/ANDREJ CUKIC . . #serbia #belgrade #interior #decor #home #yugodom #travel #retro #retrodecor #yugoslav

Публикация, споделена от Vesti.bg (@vesti.bg_) на

Соцепохата предизвиква интерес и до днес.

Преди време ви разказахме за The Red Flat "Червеният апартамент".

Вижте за него повече във видеото горе

За чужденците, които искат да разберат какво точно е представлявала тя и какво е било нейното съдържание. За българите, които искат да се върнат към спомените си и за младите – за да усетят атмосферата на историите от онзи период, които им разказват техните родители, баби и дядовци.

Всичко това дава тласък на идеята на няколко млади хора, които създават The Red Flat  – домът на сем. Петрови и портал към живота на българите през 70-те и 80-те години на миналия век. 

На това местенце всеки детайл напомня за онзи период от историята ни и всеки може да посети това кътче в София.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@