1

К ухнята е едно от най-важните места в дома.

Там се приготвя храната, която после се поднася на семейството, там се прекарва голяма част от свободното време, което важи с особена сила за всички, които обичат да готвят, пишат от Edna.bg.

Именно в кухнята обаче, се събират най-много опасни бактерии и тя трябва да се почиства старателно и редовно.

Лаура Делутри, специалист в почистването, както сама се определя и автор на книгата "Бързо почистване", дава няколко съвета как по-качествено да почистите най-сериозния развъдник на бактерии в дома си.

Ето два от съветите, а останалите вижте в галерията.

Плотът

Източник: iStock/Getty Images

Кухненският плот е мястото където се приготвя голяма част от храната, която се яде вкъщи. Точно поради тази причина той трябва да е най-чист. Забърсване с мокра гъба или суха салфетка изобщо не е достатъчно. След всяко приготвяне на храна на кухненския плот трябва да го пръскате с дезинфектант и да го почиствате.

Мивката

Всичко, което попада в мивката, е способно да развъди бактерии. Мийте я редовно с предназначена специално за нея гъба и белина или друг силен дезинфектант.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ ОСТАНАЛИТЕ СЪВЕТИ ЗА ЧИСТА КУХНЯ

Как да почистим качествено кухнята - съвети от специалист

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@