0

К огато мислим за романтика, едва ли Германия е точно първата ни асоциация. 

Но истината е, че именно там се намира едно от най-романтичните места на планетата, а именно гората с "дъба на младоженците".

На 100 километра североизточно от Хамбург, се намира гората Додау. 

Там можете да видите един дъб, който е отделен от всички останали дървета с ограда. Това не е случайно. Освен, че дървото е старо, то помага на самотните хора да намерят сродна душа. 

Всичко започва през 1890 година, когато Мина, дъщерята на лесничея се влюбва във Вилхелм - майстор на шоколад. 

Бащата на момичето обаче забранява те да се срещат и така двамата влюбени намират друг начин да поддържат връзката си. 

В един от дъбовете в местната гора има хралупа, в която те оставят писма и обяснения в любов. 

Един ден, бащата на Мина открива как тайно Мина и Вилхелм продължават да комуникират, но сърцето му омеква и вместо да се разгневи - дава благословията си за брака им. 

В следващите няколко години още двойки използвали дъба като прикритие за писмата си и в крайна сметка - местните власти решават да дадат адрес на дъба и да му сложат пощенска кутия, така че хора от цяла Германия - а после и от целия свят да изпращат писмата си в търсене на половинка. 

"Дъбът на младоженците" вече е отговорен за сключването над 100 брака, а в пощенската му кутия всяка седмица пристигат по 5-6 писма. 

Как дъбът събира двойките?

Всеки, който минава покрай пощенската кутия, може да вземе и да прочете всички писма, след което да избере на кое да отговори.

Условието е да запазите прочетените писма и да ги върнете на мястото им. 

Не е задължително да вярвате, че писмата са по-сигурен метод от Тиндър, но ако искате да си доставите романтично преживяване, ето това е адресът:

Dodau 99 Dodau Forsthaus, 23701 Eutin, Germany

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

 

 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@