0

Д етройт е градът на хипхопа, Еминем и... бедността. 

Градът не е точно синоним на американската мечта или място, което е известно с просперитета си - напротив. 

Мястото претърпява финансов срив, след който хората масово започват да напускат Детройт. Заради високите нива на безработица там процъфтява престъпността, а изоставените къщи стават истински рай за трафикантите на наркотици, които складират там стоката си. 

И до днес Детройт остава град с високо ниво на безработица, престъпност и бедност. 

И именно в тази среда процъфтява едно приятелство: това на двете момчета Калеб и Кенет.

Кенет е диагностициран с левкимия още на 13-месечна възраст. Целият му живот преминава под знака на битката с болестта, която за съжаление момчето губи на 13-годишна възраст.

Урната му е положена в семеен гроб, като семейството няма пари за отделна плоча и изписва инициалите му на тази, която вече е там.

Калеб обаче решава да направи един последен жест за приятеля си.

Надгробна плоча, за да могат хората, които искат да посетят мястото, да го намират по-лесно.

Така момчето започва кампания в интернет, а паралелно с това мете улиците и събира бутилки. Целта е да събере 2500 долара за надгробна плоча за приятеля си. 

Майката на Кенет, ЛаСондра, е трогната и споделя, че момчетата били наистина близки и синът й всеки ден говорел за приятеля си. 

Когато тя среща Калеб открива колко близки са били момчетата. И смята, че двамата са от онзи тип души, които променят хората.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@