11

Британските медии планират да излъчат сватбата на Уилям и Кейт, която ще се състои на 29 април 2011 г., на 3D, пише в. "Дейли мейл".

Ако се случи, това ще означава, че милиони хора по света ще гледат дългоочакваната сватбена церемония с очила, които да ги пренесат на една ръка разстояние от кралските особи.

В момента телевизиите Скай (Sky.com) и Би Би Си (BBC.com) водят съвместни преговори за възможността да излъчат събитието на живо от Уестминстърското абатство в 3D формат.

Скай Ти Ви първа пренесе 3D технологията на малкия екран, главно при предаването на спортни събития, но е по-вероятно телевизии като Би Би Си да получат пълен достъп до отразяването на церемонията, за да се привлече максимална зрителска аудитория, коментира таблоидът.

И тъй като тази технология изисква специални устройства за домашно гледане, е по-вероятно събитието да бъде предавано главно на екрани в кръчми и кина.

Жана Бенет, директор на Би Би Си, още по-рано тази година каза, че с екипа й сериозно обмислят да въведат 3D технологията в телевизията.

"Вече планираме с кои студиа да подпишем, за да подобрим работата си.

Ясно е, че зрителите искат триизмерна телевизия и отговорността да бъде удовлетворено това им желание е изцяло в ръцете на медиите", коментира още тя.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@