22

Снимката на фотографа Антон Станков, която предизвика огромен интерес и беше споделена хиляди пъти в социалните мрежи след публикуването ѝ преди 3 дни, беше публикувана и на една от страниците във "Фейсбук" на световноизвестния графити артист Банкси (Banksy).

Снимката е придружена с ироничен коментар, че тежко екипиран полицай конфискува опасни оръжия от престъпниците и бунтовниците по софийските улици.

Страницата, в която има постове на български и най-вероятно е поддържана от почитатели на Банкси от България, има повече от 17 хил. последователи, като за два дни над 200 от тях са споделили снимката от софийските протести. В социалната мрежа има още няколко страници на артиста, като най-популярната от тях има близо 877 хил. последователи.

След публикуването на снимката, в "Туитър" тръгна инициатива за изпращане на писма до Банкси с молба да впише “Оставка” в някоя от следващите си творби. Посоченият адрес на артиста е customerservices@pestcontroloffice.com.

Банкси е псевдоним на ъндърграунд графити артист от Великобритания. Неговото улично изкуство на политически и социални теми се радва на изключителна популярност по целия свят. Една от творбите му беше обявена за продажба на търг в Ню Йорк преди броени дни на първоначална цена 615 000 долара.

На него се приписват мисли, като:

"Когато бях малък, всяка вечер се молех да имам ново колело. По-късно разбрах, че Бог не работи по този начин, така че откраднах едно колело и го помолих за прошка."

както и

"Някои хора стават полицаи, защото искат да направят света по-добро място. Някои хора стават вандали, защото искат да направят света по-добре изглеждащо място."

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@