13

С лед месеци разработка, Microsoft най-сетне е готова с голямото обновление на Windows 10. Компанията представи новия Creators Update още през октомври миналата година. Сега вече Microsoft обяви и датата, на която новият софтуер ще бъде достъпен - 11 април т.г., съобщава онлайн изданието VentureBeat.

Windows 10 Creators Update ще е безплатен за притежателите на легални копия на операционната система. В него ще има много подобрения "под капака", както и ново поколение на някои от приложенията на Microsoft. Например Paint 3D, която ще даде повече възможности за обработка на изображенията спрямо класическия Paint.

Какви са новите функции в обновения Windows 10

Едно от големите нововъведения в Windows 10 Creators Update е поддръжката на добавена и виртуална реалност. Microsoft я нарича "смесена реалност" и за сега няма да може се използва. Причината е, че е необходим специфичен хардуер, като първите очила, които поддържат технологията, ще се появят на пазара чак към края на годината.

Съвети и трикове за по-дълъг живот на батерията

В близките няколко седмици ще има версии на очилата от различни компании, включително Acer, които ще са достъпни за програмистите и създателите на съдържание. Целта е заедно с очилата на пазара да има и достатъчно мултимедия, която да се използва от тях.

Apple заменя iPhone с добавената реалност

Поддръжката на технологията ще се забави и при Xbox One. Очаква се това да се случи през следващата година заедно с обновена версия на конзолата, която ще разполага с по-мощен хардуер.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@