2

Gmail е популярна имейл услуга, като разполага с много функции и възможности. Една от тях е малко позната на потребителите, но според Google има голяма полза, отбелязва Business Insider. А именно фактът, че точката в имейл адресите на Gmail няма никакво значение.

Ето 5 алтернативи, за да намерите песента

Услугите, които са алтернатива на Google

За повечето потребители е много по-удобно визуално да слагат точка - например ivan.ivanov@gmail.com. Всъщност, Google не "чете" точката изобщо. Това означава, че ivanivanov@gmail.com и ivan.ivanov@gmail.com всъщност водят до един и същи потребител.

Нещо повече, това важи независимо колко точки има в името и къде са те. Дори и да има точка след всяка буква, писмо, което е пратено до такъв имейл адрес, ще отиде при същия потребител, ако писмо е пратено и до същия имейл без нито една точка.

Google ще иска пари за приложенията си в Европа

5 провалени проекта на Google

А защо всичко това е полезно? Това дава възможност на потребителите да дават различни имейл адреси, които да водят на едно и също място. Освен това могат да създават папки в имейл акаунта си и да въвеждат филтри така, че писмата за даден адрес да пристигат само в тази папка.

Това е подходящ вариант за регистрации в сайтове например. Освен това дава възможност на потребителя да се регистрира в даден сайт отново със същия имейл, но с променен адрес. Това е полезно, ако човек е забравил парилата си за дадения профил и не може да я възстанови по някаква причина.

Google отбелязва, че същият трик важи и със символа + и допълнителна дума. Например ivanivanov+priateli@gmail.com. Това позволява на потребителите да създават уникални адреси, които да им помагат в организирането на писмата. Освен това е и начин лесно да разбират откъде може даден непознат изпращач да е получил имейл адреса им.

Говорещият Google уплаши хората с реализма си

Google закри социалната си мрежа след пробив на данни

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@