Xiaomi залага на флагмански смартфони с достъпни цени
Източник: Xiaomi
0

П рез последните години пазарът на смартфони се промени. Цените на флагманите тръгнаха нагоре и топ моделите им вече достигат 2000 лв. и дори повече. Това обаче не означава, че технологиите, които най-често се предлагат при тези модели, са недостъпни.

Xiaomi има малко по-различен подход. Компанията залага на подход, който комбинира по-достъпни цени на устройствата с доста по-мощен хардуер от очакваното за дадения ценови клас. Част от стратегията ѝ е и пускането на практически два флагмански модела всяка година. Преди 2 месеца компанията представи три модела, сред които  Xiaomi 11T  и Xiomi 11 Lite 5G NE. И двата модела идват със сериозни спецификации, но малко по-различен фокус.

Магията на киното в джоба

Първият модел е Xiaomi 11T. Той е насочен към почитателите на мултимедията и особено на правенето на снимки и клипове. Той продължава концепцията Cinemagic на Xiaomi с цел да я направи по-достъпна. Cinemagic е комбинация от хардуер и софтуер, които са подбрани за създаването на съдържание с високо качество и съответно за използването му в подобаваща среда.

Xiaomi 11Т е разработен изцяло в духа на Cinemagic  - светът на кинематографията - и всичките му спецификаци и възможности отразяват това. Създаването на Cinemagic съдържание изисква камери от висок клас. Смартфонът разполага точно с това, като има тройна камера. Тя предлага една 5МР телемакро камера с 2-кратно увеличение, една 8МР камера с ултраширокоъгълен обектив и основна камера с широкоъгълен обектив. Последната предлага и 108МР сензор от висок клас. Предната камера е 16МР.

Източник: Xiaomi

Изкуствен интелект може да управлява настройките и обработката на кадрите, за да гарантира високи резултати при всички ситуации и условия на снимане. На разположение са и множество режими, включително за нощни снимки с time-lapse функция, Time Freeze и др.

Записването на видео също следва изискванията на Cinemagic. Xiaomi 11T разполага с режим за професионално видеозаснемане, филтри, запис на забавен каданс, HDR и дори аудио зуум, който следва увеличаването на картината. Поддържат се записи в няколко резолюция, включително 4K.

Мощните камери изискват подобаващ хардуер, за да могат да работят добре. За да изпълни концепцията Cinemagic, Xiaomi 11T Използва мощен процесор MediaTek Dimensity 1200-Ultra с 8 ядра, произведен по 6nm технология, както и 9-ядрен графичен процесор ARM Mali. Процесорът предлага 22% увеличена мощност спрямо предишния модел и 25% подобрена консумация на енергия Оперативната памет е 8GB, като към нея има и 128GB или 256GB памет за файлове.

Източник: Xiaomi

Дисплеят на 11T също е от висок клас, като е 6.67-инчов AMOLED с пикова яркост 1000nits, над 1 млрд. цвята, FHD+ резолюция и HDR10+ поддръжка. Освен това е защитен от Corning Gorilla Glass Victus, има режим за четене, както и за компенсиране при силна слънчева светлина. Дисплеят поддържа 120Hz опресняване на картината с технологията AdaptiveSync. Чрез нея опресняването се контролира автоматично в зависимост от съдържанието и така се постига оптимален баланс между качество на образа и консумация на енергия. На разположение са и Dolby Atmos говорители за по-високо качество на звука.

Xiaomi 11T разполага и с доста мощна батерия. Тя е с капацитет 5000mAh и поддържа 67W бързо презареждане, което осигурява пълен заряд за около 36 мин. Така Cinemagic преживяването няма да бъде прекъснато от недостиг на енергия. Цените на 11T са съответно 999 лв. и 1099 лв. в зависимост от вградената памет.

Източник: Xiaomi

Елегантен и мощен – Xiaomi 11 Lite 5G NE

Вторият нов модел, с който компанията завършва 2021 г. е Xiaomi 11 Lite 5G NE. Той е насочен към потребителите, за които е важен цялостният изящен дизайн и елегантен стил на смартфона, но и искат да разполагат с актуалните мощни технологии в по-компактно устройство. Този модел е точно такъв. Той тежи едва 158 гр. и е с дебелина 6.81мм., като идва в няколко привлекателни цвята, които акцентират елегантността на корпуса, който пък е стъклен с матирано покритие.

По-малките размери не означават компромиси с хардуера. Xiaomi 11 Lite 5G NE разполага с 6,55-инчов AMOLED дисплей с Dolby Vision технология, FHD+ резолюция, HDR10+ и 800nits пикова яркост. Опресняването на картината е до 90Hz, като дисплеят разполага и с режимите за четене, за компенсиране на слънчева светлина, като другия модел.

Xiaomi 11 Lite 5G NE също има тройна камера. Тя включва 8МР ултраширокоъгълен обектив, 5МР телемакро камера и 64МР основна камера. Предната камера е 20МР. На разположение са много от същите функции, включително и изкуственият интелект, видео филтрите и т.н. Има и специални режими за влогове за по-лесно създаване на клипове за социалните мрежи.

Смартофнът поставя фокус и върху бързата комуникация. Затова разполага с 5G поддръжка и процесор Snapdraogn 778G на Qualcomm. Идва в няколко версии с 6GB или 8GB RAM и 128GB или 256GB памет с място за microSD карти. Тези спецификации осигуряват стабилна работа на устройството при всички ежедневни ситуации.

По-малките размери на телефона не означават недостиг на енергия. Батерията е с капацитет 4250mAh и поддържа 33W бързо презареждане. Цените на Xiaomi 11 Lite 5G NE започват от 799 лв. и достигат 849 лв. Устройствата са налични в официалната търговска мрежа на Xiaomi в България, както и в официалния онлайн магазин на бранда.

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 3 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 5 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 6 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 7 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 7 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 7 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 8 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 9 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 9 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 9 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 9 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 10 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 10 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности