3

В сички 3 млрд. потребители на Yahoo са жертва на хакерска атака от 2013 г. Това показва ново разследване, след като интернет бизнесът на Yahoo стана собственост на Verizon, съобщава технологичният блог TechCrunch. В момента компанията е обединена с AOL под името Oath.

Най-мащабните кибератаки в историята

Кои ИТ компании пазят потребителите си най-добре

Хакерската атака беше разкрита и обявена през 2016 г. Тогава обаче беше съобщено, че жертви на хакерите са около 1 млрд. потребители на компанията. Новото разследване показва, че всъщност данните на всички 3 млрд. потребители са били компрометирани.

В съобщението си Yahoo казва, че още при откриването на пробива са взети мерки за защита на потребителите. Мерките включват уведомяване на засегнатите, смяна на паролите и въпросите за сигурност. Според Yahoo това е било достатъчно за защита на потребителите.

Киберсигурността на България е на средно глобално ниво

Повторното разследване е извършено с помощта на външни експерти. То е показало, че хакерите не са успели да вземат некритпирани версии на паролите на потребителите нито техните банкови данни. Може обаче да са взети имена, имейл адреси, телефонни номера и дати на раждане.

Обвиниха ученик за няколко глобални кибератаки

Как изглежда възможно най-опасната кибератака

Компанията препоръчва на потребителите да прегледат профилите за подозрителна активност и да сменят паролите си отново. Verizon допълва, че ще продължи работа по случая.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@