2

Uber придоби доста слава с добрата си услуга, но и със спорното си поведение и множеството скандали. От 1 година компанията има нов лидер, който успешно намали скандалите около Uber, а сега вече гледа и към още по-амбициозното ѝ бъдеще - да бъде универсална транспортна компания, която да осигурява превози навсякъде.

Япония, Uber, Boeing и Airbus ще разработват летящи коли

Летящото такси на Airbus ще е готово до 2020 г.

"Искаме да сме Amazon на транспортните услуги. Ядрото на нашия бизнес ще бъде да ви заведем от точка А до точка Б", коментира изпълнителният директор на Uber Дара Хосровшахи по време на конференцията TechCrunch Disrupt.

Uber и Waymo ще изучават вредите от автономните коли

Uber спира всички тестове с автономни автомобили

През последните няколко години компанията пусна множество допълнителни транспортни услуги, макар и в по-малки мащаби. Например тя доставя храни, обмисля карго превози и дори алтернативи на линейките, когато става дума за по-леки медицински проблеми. Освен това Uber постепенно увеличава и разнообразието от превозни средства - тя предлага превози не само с автомобили, но и мотори, колела под наем и др. Паралелно с това разработва и автономни автомобили, както и летящи таксита.

Днес Uber предлага услугите си в над 600 града по целия свят, като е и най-добре финансираната частна компания и стартъп досега с почти 15 млрд. долара привлечени инвестиции. Въпреки това Uber все още работи на загуба, като една от основните причини за това са именно множеството допълнителни проекти и разработки.

Хосровшахи не се притеснява от това. Според него през следващите няколко години всички тези проекти ще започнат да дават резултати и Uber ще се наслаждава на огромен огромен ръст. Той дори дава и още по-амбициозна прогноза - до 10 години хората да не притежават лични автомобили, а да разчитат на услуги като тези на Uber.

Waymo пуска изцяло автономни таксита в САЩ

Все повече американци си викат Uber вместо линейка

"Залагаме много като компания, за да се развием отвъд споделените пътувания. Нашата цел е да станем едното място за всичките ви транспортни нужди и доставки, така че вашият телефон да замени вашия личен автомобил", пише още Хосровшахи в блога на Uber.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@