0

В се по-често технологии, които са показвани във филмите като почти невероятни, се оказват съвсем реални. Сред тях вече е и софтуер, който може да разпознава хората не по лицата им, а просто по тяхната походка, съобщава Associated Press. При това софтуерът вече се използва в Пекин и Шанхай.

Изкуствен интелект ще бори религиозната омраза

Изкуствен интелект ще помага в лечението на сепсис

Технологията анализира формата на тялото и походката, като може да разпознае човек без значение дали лицето му се вижда. Тя е дело на компанията Watrix, като работи в радиус 50 метра от камерата.

Изкуствен интелект на Amazon дискриминирал срещу жени

Роботите ще обрекат хората на нещастие

"Не се нуждаем от съдействието на хората, за да ги разпознаваме. Анализът не може да бъде подлъган чрез накуцване, навеждане, прегърбване или промяна на крачката. Това е така, защото анализираме всички елементи на цялото тяло", коментира Хуанг Йонгзен, изпълнителен директор на Watrix.

Системата за сега може да анализира хора от записи. Тя се нуждае от малко време, за да извлече силуета на избрания обект от записа и да го анализира. Може да се използва видео от всякакви камери, като са нужни между 10 минути, за да се анализира видео с продължителност 1 час. Хуанг казва, че системата вече има точност от 94%, като очаква това да е достатъчно за комерсиализиране на технологията. Компанията иска да предлага софтуера си като допълнение към лицевото разпознаване.

Защо изкуственият интелект не може да решава лесни задачи

Хуанг допълва, че технологията може да се използва и за други цели. Една от тях е разпознаване на хора в беда, например паднали на земята възрастни хора и др.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@