11

Т ероризмът има за цел да раздели хората. Той има много форми и не трябва да се пренебрегва. Това написа в в отворено писмо до служителите си, изпълнителният директор на Google Сундар Пичай.

Бил Гейтс със смразяващо предупреждение за света

Facebook ще бори тероризма с технологии и иска помощ

"Изминалата седмица беше много напрегната за Google, но тя бледнее на фона на това, което се случва по света", пише Пичай, като визира вътрешният скандал в компанията по отношение на мястото на жените в нейната структура. "Поредица от терористични атаки, които показват разрушителните и съкрушителни последици на омразата, насилието и екстремизма", допълва Пичай.

Интернет гигантите с обща коалиция срещу тероризма

"Събитията в Шарлотсвил ни шокираха. Няма място за такъв тип екстремизъм в Америка. Като компания ние сме единни в осъждането на тези действия. Днес чухме и за терористичната атака в Барселона. Боли ме да видя още един град и неговите хора да са нападнати от безчувствена омраза", пише Пичай.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

"Конкретно за Барселона, нашият екип по сигурността помогна на няколко служители на Google, които са там, да стигнат до безопасно място. Всички, с които сме се чули досега, са в безопасност", допълва Пичай и призовава служителите да сигнализират, ако знаят за още хора от екипа на компанията, които са в града.

"Тероризмът е тероризъм и приема много форми. Шарлотсвил и Барселона не са единствените места, където това се случи. Атаката в Буркина Фасо е още един пример от изминалата седмица. Тероризмът цели да ни раздели. Предизвикателството и най-добрата реакция е да говорим, да не даваме възможност на омразата да процъфтява и да се обединим около ценностите, които споделяме. Често е трудно за хората да намерят обща позиция и да намерят най-добрите начини да се борят с увеличаващия се прилив от омраза и тероризъм. Историята показва, че трябва да опитаме", пише още Пичай.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@