25

И лон Мъск очаква, че до 4 години новата му компания Neuralink ще е готова с първите мозъчни импланти. Това обяви самият Мъск в интервю за изданието Whait But Why. Мъск е сред основните инвеститори на Neuralink, като компанията има няколко цели. Дългосрочната е да помогне на хората чрез технологии да подобрят способностите си, за да не изостанат от изкуствения интелект.

Компания на Мъск ще прави изкуствен интелект за мозъка

Краткосрочната цел е да създаде импланти и технологии, които да могат да излекуват или поне намалят драстично симптомите на мозъчни заболявания. Според Мъск след около 4 години Neuralink ще пусне на пазара технология, която помага на хора преживели инсулт, рак или друго заболяване. Какво точно ще представлява тази технология и какви ще са ефектите от нея, за сега Мъск не коментира.

Амбър Хърд замени Джони Деп с милиардер

SpaceX успешно приземи използвана космическа ракета

Той казва, че се работи и по имплант, който да е за всеки човек и да бъде като комуникационен интерфейс. Имплантът ще има система за безжична комуникация и ще позволи на човек да говори с компютри и други хора само чрез мисълта си. Така човекът ще стане част от изкуствения интелект и няма да бъде заменен от него, смята Мъск. Той допълва, че очаква тази технология да е готова до 8-10 години.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@