О сновният проблем на готвенето е, че постоянно трябва да сте нащрек и да внимавате да не прегорите ястията. За да не се случва това, трябва да изоставите всичко друго, с което се занимавате, а точно тогава, когато решите, че може да избягате от печката за няколко минути, настъпва критичният момент, след който храната вече не е годна за консумиране.
Naeun Kang от дизайнерското студио SADI има интересна идея за това как готварската печка сама да разбере кога да се изключи. В котлоните са вградени фини кантари, които измерват началното тегло на ястието и, когато то падне под определена точка (заради изпаряването на водата, втвърдяването на мазнините и др.), плочите се изключват.
Повече снимки може да видите в нашата галерия.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!