6

В ремето не стига за никого. При технологиите обаче проблемът е по-сериозен, защото дори единица като наносекунда се оказва недостатъчна. Затова инженер на Facebook е измислил нова единица за време - флик, съобщава БиБиСи.

Facebook затяга качването на лични снимки без позволение

Технологиите, които ще променят света до 2055 г.

Фликът е точно 1/705,600,000 от секундата. Това поставя новата единица след наносекундата. И макар Facebook да не очаква фликовете да станат масово употребявани, те ще са полезни за една доста конкретна част от технологичната индустрия - виртуалната реалност.

Facebook призна, че понякога вреди на демокрацията

Технологичните тенденции през 2018 г.

Фликовете ще позволят на създателите на съдържание и ефекти за виртуална реалност да имат по-удобна мерна единица и да не им се налага да използват дроби, за да изчисляват времето между отделните кадри. Ползата от фликовете ще е намаляване на грешките при изобразяването на графиките и насичанията. А това означава по-красива и реалистична графика във виртуална среда.

Facebook иска 1 млрд. души да използват виртуална реалност

Създател на фликовете е Кристофър Хорват. Той предлага идеята още през миналата година в платформата GitHub. След това прави модификации на базата на отзивите, които получава. Тази седмица Facebook вече прави фликовете част от платформата си за отворен код и я предлага като единица за време, която да се дефинира в езика за програмиране C++.

Мерната единица трябва да улесни програмирането и разработката на сложни графични елементи и съдържание за виртуалната реалност. За да може подобна среда да е убедителна, графиката ѝ трябва да е перфектна. И най-малките дефекти или насичания веднага биха нарушили усещането за потребителя и ще елиминират усещането за реалистичност.

Facebook намалява новините и фирменото съдържание

Социалните мрежи унищожават обществото

Въпреки фликовете, все още има доста работа по усъвършенстването на виртуалната реалност, за да бъде толкова реалистична, че да заблуждава сетивата. Все пак, новата мерна единица за време може да се окаже в основата на постигането и на тази цел.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@