2

Microsoft обяви, че вече ще пуска големи обновления за Windows 10 по два пъти в годината, съобщава онлайн изданието The Verge. Компанията планира да прави това през март и септември всяка година.

Всяко обновление ще се поддържа от Microsoft в продължение на 18 месеца. Това е в крак със стратегията и желанието на Microsoft да промени Windows 10 като услуга, а не като еднократен продукт. Въпреки това вероятността за изцяло нова версия на Windows все още остава, макар и да е минимална.

Какви са новите функции в обновения Windows 10

Microsoft заменя паролите с мобилно приложение

Новото решение влиза в сила веднага. Това означава, че следващото обновление на Windows 10 ще бъде през септември т.г. То носи кодовото име Redstone 3, като за сега Microsoft не дава много подробности какво ще съдържа. Очаква се това да се случи следващия месец.

Microsoft сложи край на поддръжката на Windows Vista

Windows 10 знае повече за вас, отколкото предполагате

Въпреки това най-вероятно в Redstone 3 ще има няколко функции, които не станаха готови навреме за последното обновление Creators Update от миналата седмица. Сред тях е по-добро управление на приложенията и изключването им, когато не се използват, функция за добавяне на иконки за бърз достъп до избрани контакти в основната лента и др. Обсъждат се и промени в интерфейса, включително нов дизайн на Старт менюто.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@