0

Microsoft направи голяма стъпка в своята стратегия за привличане на повече млади потребители към своите продукти и услуги. Компанията представи новия си Surface Laptop, който е насочен към учениците и студентите. Той ще работи с новата версия на Windows - Windows 10 S, която има множество подобрения направени с цел да улеснят ученето и да го направят по-модерно и атрактивно.

Microsoft 6 месеца не оправили дупка в сигурността на Word

Surface Laptop е резултат от желанията на самите ученици и студенти, обяви компанията. Тя казва, че макар нейните таблети Surface да са много харесвани от младите потребители, те най-често питат кога ще има и лаптоп. Резултат е Surface Laptop, който според Microsoft е 50% по-бърз от конкурентния Apple MacBook Air.

Microsoft ще обновява Windows 10 два пъти годишно

Windows 10 знае повече за вас, отколкото предполагате

Новият модел на Microsoft има 13.5-инчов PixelSense сензорен дисплей с пропорция 3:2. Компанията смята, че това е най-подходящия формат за компактните лаптопи защото дава по-голяма работна площ в по-малко пространство. Корпусът на лаптопа е скосен, като в най-тънката си част е 9.9 мм, а в най-дебелата - 14.47 мм. Теглото на устройството е 1.25 кг.

Бил Гейтс забранил на децата си да използват смартфони

10 от най-вдъхновяващите цитати на Бил Гейтс

Лаптопът се откроява и с голямо внимание към детайлите. Microsoft са се погрижили да скрият всички винтове и сглобки. Пространството около клавиатурата пък е облицовано в италианска алкантара. Тя и клавиатурата се използват и като средство за предаване на звука от скритите говорители. Лаптопът ще се предлага във версии с процесорите Intel Core i5 и Core i7 от седмо поколение.

Таблетите на Microsoft са по-харесвани от тези на Apple

Цените на преносимия компютър ще започват от 999 долара, което го прави малко скъп за средностатистическите ученици и студенти. Една от основните цели на серията Surface обаче винаги е била да мотивира другите производители да видят какво е възможно и да направят свои модели, естествено използващи софтуера на Microsoft.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@